ThemasportsΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις για τις έρευνες που γίνονται προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα νέο παιδί.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αρχικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνονται από τις θέσεις τους ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και όλοι οι επικεφαλής των τμημάτων Τροχαίας από τα Ιωάννινα μέχρι και την Κόρινθο, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν ευθύνες που το κομβόι των Κροατών μπήκε ανενόχλητο στη χώρα.
«Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δε θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.
Το Star αποκαλύπτει την απόρρητη έκθεση της αστυνομίας
Φαίνεται πως το εν λόγω παιχνίδι δεν είχε υποτιμηθεί καθόλου από τους αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας. Σε απόρρητη έκθεση 27 σελίδων που είχαν συντάξει και θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφεραν μέχρι και τι καιρό θα κάνει την ημέρα του αγώνα.
Οι αστυνομικοί στην έκθεσή τους είχαν αναφερθεί στους Κροάτες, χαρακτηρίζοντάς τους «επικίνδυνους» και πως επρόκειτο για παιχνίδι «υψηλού κινδύνου».
Οι αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας, όπως αποκαλύπτει το δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL, στην αναλυτική έκθεση των 27 σελίδων είχαν ενημερώσει για την πιθανότητα των Κροατών να φτάσουν μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας, παρότι υπήρχε απαγορευτικό μετακίνησης οπαδών από την UEFA, η οποία είχε χαρακτηρίσει το ζευγάρι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως εξαιρετικής επικινδυνότητας, γι’αυτό και στις δύο αναμετρήσεις δεν δόθηκαν εισιτήρια για φιλοξενούμενους.
Στην έκθεση της Αθλητικής Βίας αναφέρεται, ότι κάποιοι από τους Κροάτες αναμενόταν να φτάσουν στην Αθήνα σε μικρές ομάδες από διαφορετικές πτήσεις και θα προσπαθούσαν να μην τραβήξουν την προσοχή, προκειμένου να αποφύγουν αστυνομικούς ελέγχους. Αναφέρει επίσης, ότι αναμενόταν να κινηθούν με μίνι βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας, όπερ και εγένετο, αφού οι χούλιγκανς εισήλθαν στη χώρα μέσω της συνοριακής πύλης της Κακαβιάς.
Στην έκθεση υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες για το προφίλ των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό, τους Bad Blue Boys, τα κακά μπλε αγόρα, όπως αυτοαποκαλούνται, διακατέχονταςι έντονα από στοιχεία εθνικισμού και υποστηρίζουν έντονα την εθνική τους ταυτότητα ως ύψιστο ιδανικό με αποτέλεσμα να αναρτούν εντός των γηπέδων εθνικά σύμβολα, όπως κροατικές σημαίες με αποτέλεσμα να ξεσπούν επεισόδια εξαιτίας πολιτικών πεποιθήσεων.
Στην έκθεση της Αθλητικής Βίκας ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει χαρακτήρα κόκκινο και χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου. «Σημειώνεται, ότι ο κίνδυνος απειλής είναι δυναμικός και συνεχώς μεταβαλλόμενος, ενώ επηρεάζεται από πολλούς στόχους», αναφέρει η έκθεση στην εκτίμηση απειλής, στην οποία υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις επικινδυνότητας και εκτίμηση ρίσκου 67,14%,
Αναφέρεται ξεκάθαρα όμως, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ δεν προτίθενται να έχουν κάποια συμπλοκή.
Παρουσιάζονται όμως χάρτες με σημεία επικινδυνότητας, όπως το γήπεδο, σύνδεσμοι «κιτρινόμαυρων», σταθμοί του ηλεκτρικού, αλλά και δρόμοι που μπορεί να υπάρξουν πιθανές συμπλοκές.
Πηγή: sdna.gr
Με δημοσίευμα της η Σερβική ιστοσελίδα Telegraf.rs, κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον 32χρονο Σέρβο στόπερ, Ματίγια Νάστασιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ισπανική Λεγανές.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
09/07 @ 08:07
Οι άνθρωποι της Νιου Σενς χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν όταν παίκτης που η φανέλα του δεν είχε αριθμό κλήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο ματς με τη Σκεντίγια.
09/07 @ 00:02
Το Champions League της νέας σεζόν ξεκίνησε, με τα πρώτα παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό του γύρο!
08/07 @ 21:34
Από τη νέα σεζόν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη League Phase του Champions League δεν θα αναζητούν απλά μια θέση για τα νοκ-άουτ, αλλά θα φροντίζουν και για την κατάταξή τους!
26/05 @ 13:37
Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Ιταλία και Βέλγιο συμπληρώθηκε το α' μέρος του παζλ της League Phase του Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει και άλλους πιθανούς αντιπάλους.
25/05 @ 11:36
Κλειδώνουν σήμερα άλλα πέντε εισιτήρια για τη league phase του επόμενου Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει κι άλλους πιθανούς αντιπάλους.
08/05 @ 17:41
Είναι ν’ απορείς πού μπορεί να βρίσκει αυτή τη δύναμη, αλλά είναι και οι στιγμές που ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε πολύ να μην είναι απλά στο μυαλό του η μικρή Σάνα, αλλά να την είχε μαζί στο γήπεδο…
BEST OF THEMASPORTS