Themasports

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, ο οποίος αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, στην αναστολή των έργων στο «Στέλιος Κυριακίδης» και στην σπουδαία επιτυχία της Ελένας Κουλιτσένκο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα γενέθλια της Ομοσπονδίας Στίβου και την σπουδαία επίδοση της Έλενας Κουλιτσένκο: «Είναι το πρώτο χρυσό σε στίβο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23. Η Έλενα είναι 22 ετών και ξεκίνησε φέτος τη συμμετοχή της με τα χρώματα της Κύπρου. Έθεσε βάση για την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις 17 Αυγούστου στη Βουδαπέστη. Η Έλενα μας χάρισε το χρυσό, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας μας. Στο αργυρό ήταν η αθλήτρια της Ελλάδας. Κύπρος και Ελλάδα έκαναν το 1-2, δεν ξέρω εάν ξανάγινε ποτέ. Το μεγαλύτερο ραντεβού όμως είναι αυτό στη Βουδαπέστη, θα είναι τηλεοπτικό από το ΡΙΚ».

Για το παγκόσμιο στη Βουδαπέστη και πόσοι αθλητές μας θα συμμετάσχουν: «Μέχρι οκτώ. Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και παρόλες τις δυσκολίες, ο κυπριακός αθλητισμός του στίβου θα είναι εκεί. Θα είναι επιτυχία αν πάμε με οκτώ. Χώρες μεγαλύτερες από την Κύπρο πάνε με 2-3 αθλητές».

Για το «Στέλιος Κυριακίδης» και τη λύση που βρέθηκε: «Στόχος της ομοσπονδίας μας είναι να παρέχει τουλάχιστον τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γυμνάζονται οι αθλητές. Δυστυχώς αυτά στην Πάφο λείπουν. Επιθεώρησα τις εγκαταστάσεις στο "Στέλιος Κυριακίδης" όταν ανέλαβα πρόεδρος και δυστυχώς αυτό που αντίκρισα ήταν μια κάκιστη κατάσταση. Κανένας γονιός δεν θα θέλει το παιδί του να κάνει στίβο βλέποντας αυτά τα χάλια. Κάναμε μεγάλα βήματα προόδου την τελευταία πενταετία. Πετύχαμε την πλήρη ανακατασκευή του στίβου στο ΓΣΠ. Για το γήπεδο στην Πάφο συνεργαστήκαμε με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ευχαριστούμε. Έγινε μέχρι και η υπογραφή των συμβολαίων και θα άρχιζαν τα έργα τέλη του 2022. Λόγω όμως των πιέσεων και των παραπόνων της Πάφος FC, ο στίβος υποχώρησε τον Νοέμβρη του 2022. Δώσαμε συγκατάθεση να γίνει αναστολή 6 μηνών και να αρχίσουν αρχές καλοκαιριού τα έργα. Είχαμε όμως ξανά πιέσεις από την Πάφος FC. Δυστυχώς για εμάς, εκεί που φαινόταν ένα τελειωμένο έργο, όλα είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή».

Για το ότι οι ομάδες θεωρούν δεδομένο πως θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο «Στέλιος Κυριακίδης»: «Αναμένουμε με αγωνία τις ανακοινώσεις. Εκείνο που θεωρείται δεδομένο εάν παρθεί απόφαση από τους ιδιοκτήτες του γήπεδού που είναι το κράτος και εάν ευσταθούν οι πληροφορίες για αναστολή των έργων, αυτό θα γίνει για περιορισμένο διάστημα. Η Πάφος ζήτησε αναστολή για να φτιάξει προσωρινά άλλο γήπεδο. Αν δοθεί αναστολή θα είναι η δεύτερη και τελευταία θέλω να πιστεύω. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις για την ακύρωση του συμβολαίου».

Για το πότε υπολογίζει να ξεκινήσουν οι εργασίες στον στίβο: «Δεν έχω αυτές τις πληροφορίες. Η ομάδα της Πάφου ζήτησε παράταση για να κάνει τα έργα στο γήπεδο της Γεροσκήπου. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να κάνει ήδη αυτά τα έργα, επειδή δεσμεύτηκε το 2022 ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες. Ζήτησε δεύτερη παράταση και από ότι φαίνεται θα την πάρει. Το "Στέλιος Κυριακίδης" δεν είναι μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν θα παραμεριστεί ο κλασικός αθλητισμός και οι αθλητές μας».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαζί με το κύπελλο -ThemaSports
19/05 @ 19:40

Μαζί με το κύπελλο

Ομαδική φωτογράφηση με το κύπελλο είχαν άπαντες στην Πάφο

Μήνυμα Γκολντάρ-ThemaSports
19/05 @ 18:48

Μήνυμα Γκολντάρ

Ανάρτηση στα σοσιαλ μίντια από τον αμυντικό της Πάφου

Παραμένει ΨΗΛΑ ο πήχης: Ο επόμενος μεγάλος στόχος της Πάφου... μέχρι τον επόμενο!-ThemaSports
19/05 @ 15:31

Παραμένει ΨΗΛΑ ο πήχης: Ο επόμενος μεγάλος στόχος της Πάφου... μέχρι τον επόμενο!

Το ρόδι έσπασε, η Πάφος όχι μόνο βγήκε Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά κατέκτησε και το πρώτο της τρόπαιο, νικώντας με εμφατικό τρόπο την Ομόνοια στον ψεσινό τελικό κυπέλλου!

Τρομερό ξέσπασμα Ντουμπόφ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
19/05 @ 13:31

Τρομερό ξέσπασμα Ντουμπόφ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο εκ των ιδιοκτητών της Πάφος FC, Ρομάν Ντουμπόφ, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια, πανηγυρίζοντας σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του τίτλου!

Πάφος FC: Οι... φωτοβολίδες που έφεραν το Κύπελλο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
19/05 @ 20:00

Πάφος FC: Οι... φωτοβολίδες που έφεραν το Κύπελλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Τάνκοβιτς πετύχαινε στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού ημιτελικού κόντρα στον Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα» εκείνη τη... μυθική γκολάρα και έδωσε στην Πάφο την ιστορική πρόκριση στον τελικό, πολλοί είπαν και όχι άδικα όπως αποδείχθηκε, ότι ήταν σημάδι τίτλου!

Γι' αυτό ο τελικός είναι... «άλλο» παιχνίδι - Πήρε ΑΡΙΣΤΑ και στην πνευματική προετοιμασία ο Καρσέδο-ThemaSports
19/05 @ 22:00

Γι' αυτό ο τελικός είναι... «άλλο» παιχνίδι - Πήρε ΑΡΙΣΤΑ και στην πνευματική προετοιμασία ο Καρσέδο

Στις προηγούμενες τέσσερις «μονομαχίες» τους στο πρωτάθλημα, η παρτίδα ήταν ισόπαλη για Ομόνοια και Πάφο, αφού μετρούσαν από μία νίκη (εκτός έδρας) στην πρώτη φάση και δύο ισοπαλίες στα πλέι-οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ