Γιάννης Ιωάννου

Η τύχη δεν χαμογέλασε στην Ομόνοια στον Β΄ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ, αφού στο δρόμο της βρέθηκε η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η... κακή μέρα πάντως φάνηκε από την προκλήρωση, αφού παρόλο που ήταν στους ισχυρούς οι "πράσινοι", τρεις από τους υποψήφιους αντιπάλους τους (Καμπάλα, Λέφσκι Σόφιας και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ), είχαν ήδη κυκλωθεί ως... ανεπιθύμητοι.

Όχι επειδή προκαλούν... φόβο, καμία σχέση, αλλά επειδή πρόκειται μόλις για τον Β΄ προκριματικό, οι Κυπελλούχοι Κύπρου θα ήθελαν σε αυτή τη φάση έναν πιο βατό αντίπαλο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Σίγουρα το ιδανικό για την Ομόνοια θα ήταν να κληρωθεί με ένα από τα ζευγάρια La Fiorita 1967 (SMR) - FC Zimbru Chisinau (MDA) και Balzan FC (MLT) - NK Domžale (SVN), αλλά... τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Πλέον οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" και δη οι Σωφρόνης Αυγουστή και Γιέσπερ Γιάνσον, μπαίνουν για τα καλά στην "πρίζα", αφού η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν μόνο αμελητέα δεν είναι και παρότι δεν έχει τη δυναμική των προηγούμενων ετών, είναι ένας ζόρικος αντίπαλος με εμπειρία, αλλά και επιτυχίες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, ο οποίος χρειάζεται μεγάλη προσοχή και... καλό "διάβασμα" από το τεχνικό τιμ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από την στιγμή που το πρώτο ματς με τους Αζέρους θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου, θα πρέπει μέχρι τότε η Ομόνοια να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη αγωνιστικά για το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, αλλά και να έχει συμπληρωθεί όσο πιο νωρίς γίνεται το μεταγραφικό παζλ ή τουλάχιστον, να έχουν εξευρεθεί τα πιο σημαντικά "κομμάτια", για να είναι έτοιμοι να μπουν στις μάχες και να βοηθήσουν τους "πράσινους".

Το αρνητικό φέτος για την Ομόνοια συγκριτικά με την προηγούμενη τριετία που προκρίθηκε ισάριθμες φορές στους ομίλους, είναι ότι φέτος δεν υπάρχουν τα... "μαξιλαράκια" που έκαναν την προσπάθεια της ευκολότερη και με λιγότερη πίεση.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2020, ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον Α΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε την πολυτέλεια τουλάχιστον ενός αποκλεισμού, ενώ την επόμενη χρονιά (2021-2022) ήταν ακόμη πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, αφού ως πρωταθλήτρια ξεκίνησε από τον Β΄ προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, γνώρισε δύο αποκλεισμούς (σ.σ. από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ), αλλά μία πρόκριση (σ.σ. επί της Φλόρα Ταλίν) στον Γ΄ προκριματικό, ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στους ομίλους - έστω - του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ!

Πέρσι μάλιστα (2022-2023), τα βρήκε όλα... στρωμένα στο δρόμο της, αφού ξεκίνησε από τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ και γνώριζε πως ακόμα κι αν αποκλειόταν από τη Γάνδη, θα συνέχιζε την πορεία της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ! Τελικά την απέκλεισε πανηγυρικά με δύο νίκες και αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα...

Φέτος όμως (σεζόν 2023-2024) δεν υπάρχουν αυτές οι "πολυτέλειες". Το "τριφύλλι" δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο λάθους και για να αγωνιστεί για 4η σερί χρονιά στους ομίλους, πρέπει να κάνει τρεις προκρίσεις στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ... 

Και ήδη τα δύσκολα ξεκίνησαν από τον Β΄ προκριματικό, αλλά αν η Ομόνοια παρουσιαστεί όπως πρέπει, έχει και την ικανότητα και την εμπειρία πλέον, να το πάει μέχρι τέλους και να αγωνίζεται στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πλάνα από την προπόνηση με Φαμπιάνο και το ατομικό του Στεπίνσκι (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/05 @ 19:38

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πλάνα από την προπόνηση με Φαμπιάνο και το ατομικό του Στεπίνσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια παρουσιάζει βίντεο με πλάνα απ’ τη σημερινή προπόνηση, τον Φαμπιάνο αλλά και το ατομικό του Στεπίνσκι.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ!-ThemaSports
08/05 @ 13:31

ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

Η Ομόνοια ανακοίνωσε την έναρξη της προπώλησης των εισιτήριων για τον τελικό Κυπέλλου.

Τα εισιτήρια του τελικού για τους Ομονοιάτες – Χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις η προπώληση!  -ThemaSports
08/05 @ 12:39

Τα εισιτήρια του τελικού για τους Ομονοιάτες – Χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις η προπώληση!

Ανακοίνωση από την Ομόνοια, για τα εισιτήρια του τελικού Κυπέλλου κόντρα στην Πάφο.

Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ με τον κόσμο της: «Για σένα ζω, για σένα τραγουδώ»-ThemaSports
08/05 @ 09:41

Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ με τον κόσμο της: «Για σένα ζω, για σένα τραγουδώ»

Δυνατό βίντεο με τον κόσμο της ανέβασε η Ομόνοια και έγραψε «για σένα ζω, για σένα τραγουδώ».

Το καλοκαιρινό... τεστ του Τσιλούλη, ο Νταμπράουσκας και η Ομόνοια!-ThemaSports
07/05 @ 18:19

Το καλοκαιρινό... τεστ του Τσιλούλη, ο Νταμπράουσκας και η Ομόνοια!

Το δρομολόγιο Λαμία-Σπάτα θα ακολουθήσει ο Σωτήρης Τσιλούλης το προσεχές καλοκαίρι. Τι «παίζει» όμως με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, τον Λιθουανό τεχνικό Βάλντας Νταμπράουσκας και την Ομόνοια;

Εφτά παίκτες χωρίς συμβόλαιο-ThemaSports
07/05 @ 14:20

Εφτά παίκτες χωρίς συμβόλαιο

Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα αλλά για την επόμενη υπάρχουν παίκτες χωρίς συμβόλαιο

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ