Ρεβάνς και... φάση «16» στο Βερολίνο για Σάκκαρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεβάνς και... φάση «16» στο Βερολίνο για Σάκκαρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο «διαβασμένη» αυτή τη φορά η Μαρία Σάκκαρη, νίκησε στα δύο σετ την Αλιζ΄Κορνέ και έκλεισε θέση στον δεύτερο γύρο του Βερολίνου (WTA 500).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-4, 6-2 της 33χρονης Γαλλίδας (Νο.60) σε 1 ώρα και 46 λεπτά και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της την περασμένη εβδομάδα στο Νότιγχαμ.

Στη φάση των «16» θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς και τη Βικτόρια Αζαρένκα.

Η Μαρία ήταν εμφανώς ανώτερη από την αντίπαλό της σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και παρότι έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο πρώτο σετ, τα δείγματα ήταν γενικώς θετικά εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο χορτάρι.

Είχε, πάντως, 35 αβίαστα λάθη, όμως σημειώστε ότι ανέβηκε 27 φορές στο φιλέ και κέρδισε τους 15 πόντους.

Είναι μια επιφάνεια για την οποία δεν... τρελαίνεται η 27χρονη τενίστρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει φέρει άσχημα αποτελέσματα ή ότι δεν μπορεί να πάει με φιλοδοξίες στο Wimbledon... Γι' αυτό, άλλωστε, έβαλε στην ομάδα της και τον Μαρκ Φιλιππούση!

Η Νο.8 τενίστρια στον κόσμο μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και όταν προηγήθηκε με 4-1, είδε την Κορνέ να παίρνει τάιμ άουτ λόγω αδιαθεσίας.

Έκανε το 5-1 αμέσως μετά, όμως φάνηκε να αποσυντονίζεται στη συνέχεια με αποτέλεσμα η Γαλλίδα να πάρει τρία γκέιμ στη σειρά και να «ζωντανέψει» από το... πουθενά!

Η Μαρία πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να σερβίρει (ξανά) για το σετ και βρέθηκε αντιμέτωπη με τέσσερα μπρέικ πόιντ της Κορνέ, όμως έμεινε όρθια και «έγραψε» το 1-0 με το δεύτερο σετ πόιντ της.

Μπήκε αμέσως στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ και διεύρυνε το προβάδισμα, παρά την πίεση της Κορνέ στο επόμενο γκέιμ.

Σημείωσε και δεύτερο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (4-1) και δεν πτοήθηκε όταν μείωσε αμέσως μετά η Κορνέ, καθώς «έσπασε» για άλλη μια φορά την αντίπαλό της (5-2) και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για την πρόκριση.

Η Κορνέ είχε άλλο ένα χαμένο μπρέικ πόιντ στη συνέχεια (συνολικά είχε 2/15!), αλλά η Μαρία εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο ματς πόιντ της και συνεχίζει την πορεία της στο Βερολίνο.

Ο αγώνας της για τη φάση των «16» θα γίνει αύριο (22/6).

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Παίζοντας με την Κάνια: Η υπέροχη υποδοχή της σκυλίτσας της Τζιρόνα στην Οσασούνα

Παίζοντας με την Κάνια: Η υπέροχη υποδοχή της σκυλίτσας της Τζιρόνα στην Οσασούνα

Η Οσασούνα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Τζιρόνα, με την Κάνια, τη σκυλίτσα των Καταλανών, να υποδέχεται τους φιλοξενούμενους.