O ομοσπονδιακός τεχνικός, Τιμούρ Κετσπάγια, παρέθεσε διάσκεψη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στην Γεωργία για την 3η αγωνιστική του πρώτου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τιμούρ Κετσπάγια: «Σίγουρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο. Δύσκολο είναι και για τη Γεωργία. Από αυτό το παιχνίδι και μετά θα ξεκαθαρίσει τι θα κηνηγήσουν μετά οι δύο ομάδες. Η Γεωργία είναι νεανική ομάδα, όμαδα που έχει πολύ μέλλον. Αλλά και εμείς έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Γρηγόρης Κάστανος: «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις και με τις οδηγίες του προπονητή μας θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο για εμάς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όμως είμαστε πολύ καλοί παίκτες και παίζοντας στην έδρα μας θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για τους τρεις βαθμούς».

Αν θεωρεί τον εαυτό του ένα από τους ηγέτες της ομάδας και του βάζει πίεση… «Έχει από τα 17 μου χρόνια που είμαι στην Εθνική ήμουν πάντα ηγέτης θα είμαι μέχρι να τελειώσω. Προσπαθώ κάθε κλήση να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό να βοηθώ και τους πιο μικρούς. Πιστεύω ότι τώρα είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουμε κάτι καινούργιο και κάτι καλό».

Τι προοπτική πιστεύει έχει αυτή η Εθνική ομάδα και τι διαφορετικό έχει φέρει στην ομάδα ο Τιμούρ… «Δεν μπορούμε να μιλάμε για προοπτικές γιατί πάντα μιλάμε πάρα πολύ. Η προοπτική είναι το αυριανό παιχνίδι. Πάντα πρέπει να βλέπουμε το παρόν. Και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και παραπάνω γιατί δεν αρκεί, γιατί είμαστε Κύπρος. Δεν είναι θέμα αποτελέσματος αλλά να μπαίνεις στο γήπεδο και να νιώθεις καλά με την Εθνική σου και τα αποτελέσματα είναι ακόλουθα. Η νοοτροπία του κόουτς είναι να παίζει με όλες τις ομάδες για τη νίκη. Είναι σημαντικό αυτό να μπαίνει στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστών, για να μπαίνεις στο γήπεδο και να παίρνεις αυτό που σου αξίζει με μεγάλη προσπάθεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έφερε ο προπονητής».

Για Τιμούρ…

Επειδή ήταν προπονητής της Εθνικής Γεωργίας και δεν καταφέραν με την Εθνική Γεωργία να καταφέρει καλό και αν με την Εθνική Κύπρου να αποδείξει κάτι στην Εθνική Γεωργία… 

«Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το τι θέλω να αποδείξω. Ούτε θέλω να αποδείξω κάτι. Ήταν τιμή μου που δούλεψα με την Εθνική Γεωργίας για 5 χρόνια. Τώρα είμαι προπονητής της Εθνικής Κύπρου και στο αυριανό παιχνίδι θέλουμε να παίξουμε και να κερδίσουμε. Έχουμε ασχοληθεί πολλές με το ότι ήμουν στη Γεωργία και τώρα είμαι στην Εθνική Κύπρου. Έτσι τα έφερε η ζωή, προτιμούσαμε να μην είμαστε στον ίδιο όμιλο αλλά έτσι τα έφερε η ζωή».

Αν θεωρεί καθοριστικό το παιχνίδι για τον Όμιλο. Και αν νιώθει ότι υπάρχει πίεση… «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό το παιχνίδι. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς το φαβορί. Φαβορί είναι οι ομάδες που είναι μπροστά μας και δεν είναι μόνο η Γεωργία. Αυτή τη στιγμή και η Γεωργία ίσως δεν είναι ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι. Στόχος είναι το αυριανό παιχνίδι και αυτό που περιμένουμε από τους παίκτες είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουμε  απουσίες για μία ομάδα όπως η Εθνική Κύπρου, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με όσους έχουμε».

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι και τι πρέπει να κάνουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα… «Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος. Η Γεωργία έχει παίκτες πολύ καλούς με την μπάλα, έχει παίκτες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι μόνοι τους. Να μην ανοιχτούμε να τους δώσουμε χώρο γιατί έχουν καλούς ντριμπλέρ που μπορούν να κάνουν φάσεις. Να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι, κοντά οι γραμμές και εκεί που μπορούμε να παίξουμε επιθετικά κι αν πιστέψουμε ότι μπορούμε τότε έχουμε ευκαιρία να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Έφυγε πριν 9 χρόνια. Τι διαφορές έχει η Γεωργία από τότε; «Οι διαφορές είναι τεράστιες. Τότε δεν είχαμε παίκτες με αυτή την ποιότητα η Εθνική Γεωργίας. Παίζουν σε πολύ καλές ομάδες σε πολύ δυνατές χώρες ποδοσφαιρικά. Και παίκτες που πήραν τίτλους. Όταν ήμουν προπονητής είχαμε παίκτες χωρίς ομάδες. Είναι και παίκτες νέα παιδιά και σίγουρα θα χρειαστούν τον χρόνο».

Αν θα είναι ο σχηματισμός ο ίδιος με το ματς της Σκωτίας. Θα έχει τριάδα στα στόπερ και πεντάδα στην άμυνα και πως θα αντιμετωπίσει τον Κβαρατσχέλια; «Σίγουρα δεν θα πω το πλάνο εδώ γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν θα βγούμε και απλώς θα παίξουμε. Θα βγούμε να παίξουμε και θα διεκδικήσουμε. Έχουμε πλάνο δικό μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα 90λεπτό και να πάρουμε αποτέλεσμα. Έχουμε ελλείψεις από το παιχνίδι της Σκωτίας γιατί η μισή ομάδα απουσιάζει. Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτούς που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν να πάρουμε το αποτέλεσμα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι και σοβαροί και αυτό θα το δείξουμε στο γήπεδο. Και οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τον Κβαρατσχέλια ξέρουν ποιος είναι. Θα προσπαθήσουμε και θα δείξει αύριο το παιχνίδι».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το ΡΙΚ οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας Παίδων-ThemaSports
17/05 @ 12:09

Από το ΡΙΚ οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας Παίδων

Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Εθνικής Παίδων

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ-17 ενόψει πρεμιέρας στο EURO U-17-ThemaSports
15/05 @ 16:37

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ-17 ενόψει πρεμιέρας στο EURO U-17

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας Παίδων ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του EURO U-17.

Στην Ανδόρρα οι αγώνες της Εθνικής Νέων Κ-19-ThemaSports
15/05 @ 11:30

Στην Ανδόρρα οι αγώνες της Εθνικής Νέων Κ-19

Η Εθνική Κ-19 ετοιμάζεται για τους αγώνες της

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής Εθνικής Ελπίδων (από το 2016 μέχρι σήμερα)-ThemaSports
15/05 @ 11:15

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής Εθνικής Ελπίδων (από το 2016 μέχρι σήμερα)

Η λίστα με τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής Ελπίδων

Φιλική ήττα της Εθνικής Παίδων Κ-17 στη Γερμανία-ThemaSports
14/05 @ 17:19

Φιλική ήττα της Εθνικής Παίδων Κ-17 στη Γερμανία

Φιλική ήττα της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-17 από τη Γερμανία με 4-0 στο τελευταίο της τεστ πριν από τις υποχρεώσεις της στο EURO U-17.

Η κλήση του Τιμούρ για τα φιλικά της Εθνικής - Πρώτη για Μαλεκκίδη-ThemaSports
14/05 @ 13:43

Η κλήση του Τιμούρ για τα φιλικά της Εθνικής - Πρώτη για Μαλεκκίδη

Δύο φιλικούς αγώνες με τη Μολδαβία και το Σαν Μαρίνο θα δώσει η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Οι αγώνες θα γίνουν εκτός έδρας στις 8 και 11 Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ