Το μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης της σαουδαραβικής λίγκας δεν σταματάει στους σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, αφού σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ οι ιθύνοντες έχουν προσεγγίσει τον Νο1 ρέφερι, Σιμόν Μαρτσίνιακ, για να αναλάβει τη διαιτησία στη χώρα αντί... ιλιγγιώδους ποσού!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να απέρριψε την πρόταση-μαμούθ του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, ωστόσο, ένας-ένας οι σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περικυκλώνονται και λένε το «ναι» στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε πρώτος την πόρτα με τη συμφωνία του στην Αλ Νασρ αντί 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Καρίμ Μπενζεμά αποδέχθηκε το κάλεσμα με ανάλογες απολαβές στην Αλ Ιτιχάντ, ενώ όλα δείχνουν πως η τελευταία θα αποκτήσει και τον Ενγκολό Καντέ που μένει ελεύθερος από την Τσέλσι προσφέροντάς του 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης της σαουδαραβικής λίγκας με την αγορά των τεσσάρων μεγάλων συλλόγων της χώρα από το PIF, το Ταμείο Κρατικής Ανάπτυξης που διοικεί και τη Νιούκαστλ, δεν σταματά όμως στους ποδοσφαιριστές. Η ιδέα του Πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σάλεμ που αρχίζει να αναστατώνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στοχεύει στο να θεωρηθεί το εθνικό τους πρωτάθλημα στα Top-10 εμπορικότερα του πλανήτη, απλώνει δίχτυα και στον τομέα της διαιτησίας, με πολωνικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι Σαουδάραβες έχουν προσεγγίσει τον Σιμόν Μαρτσίνιακ για να ηγηθεί του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός ρέφερι που σφύριξε στον τελικό του Μουντιάλ και πρόκειται να διευθύνει και τον τελικό του Champions League (10/6, 22:00), φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση «πολλών εκατομμυρίων» ετησίως για τρία χρόνια ώστε να διευθύνει αγώνες στη Λίγκα και να αναλάβει την προσέλκυση κι άλλων κορυφαίων ρέφερι που θα απαρτίσουν το διαιτητικό «ρόστερ». Μισθός που για τα δεδομένα των διαιτητών... ζαλίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσό που κέρδισε από τη FIFA για την παρουσία του στο περασμένο Μουντιάλ ήταν λιγότερο από 100.000 ευρώ (93.000) και 10.000 για τον τελικό.

Ο Μαρτσίνιακ είναι γνωστός και χαίρει εκτίμησης από την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας διευθύνει μεμονωμένους αγώνες εδώ και χρόνια - πιο πρόσφατα τον Μάιο στον τελικό του King's Cup της Σαουδικής Αραβίας ανάμεσα σε Αλ Χιλάλ και Αλ Γουεντά.

Gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ - Πλήρης συμφωνία με τη Φέγενορντ!-ThemaSports
26/04 @ 22:58

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ - Πλήρης συμφωνία με τη Φέγενορντ!

Πλήρης συμφωνία ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Φέγενορντ, νέος προπονητής των «κόκκινων» ο Άρνε Σλοτ, που αντικαθιστά τον Γιούργκεν Κλοπ!

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ΔΕΝ θέλει τον Σλοτ: «Είμαστε τεράστιος σύλλογος, είναι για εμάς αυτός;»-ThemaSports
26/04 @ 22:47

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ΔΕΝ θέλει τον Σλοτ: «Είμαστε τεράστιος σύλλογος, είναι για εμάς αυτός;»

Ξεκάθαρος ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, αναφορικά με το αν ο Άρνε Σλοτ είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει τους «κόκκινους» ξανά στις επιτυχίες. Δεν είναι σίγουρος, αμφιβάλλει, θεωρεί πως ακόμη και αν ο τρόπος παιχνιδιού του είναι σύμφωνος με τα «θέλω» της ομάδας, κάτι του... λείπει!

CEO Premier League για τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι: «Η υπόθεση θα λυθεί σύντομα»-ThemaSports
26/04 @ 19:56

CEO Premier League για τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι: «Η υπόθεση θα λυθεί σύντομα»

Δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι έκανε ο CΕΟ της Premier League, Ρίτσαρντς Μάστερς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πολύ κοντά σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τον αντι-Κλοπ!-ThemaSports
26/04 @ 19:33

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πολύ κοντά σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τον αντι-Κλοπ!

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Λίβερπουλ με τη Φέγενορντ για τον Άρνε Σλοτ, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο!

Μπαρτσελόνα: Έκοψε το γήπεδο απο τρεις φιλάθλους της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών-ThemaSports
26/04 @ 16:59

Μπαρτσελόνα: Έκοψε το γήπεδο απο τρεις φιλάθλους της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών

Η Μπαρτσελόνα ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της από τρεις οπαδούς της όπως και τη διάθεση εισιτηρίων για εντός και εκτός έδρας αγώνες της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Απίστευτο με Ντε Μπρόινε... ΠΡΩΤΟ μετά από δέκα χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 16:37

Απίστευτο με Ντε Μπρόινε... ΠΡΩΤΟ μετά από δέκα χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρειάστηκαν 10 σεζόν για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ώστε να πετύχει το πρώτο του τέρμα με κεφαλιά στην Premier League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ