Με γκολ του Μπόουεν στο 90ο λεπτό η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα και κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με λυτρωτή και σκόρερ τον Μπόουεν στο 90’, η κυνική Γουέστ Χαμ λύγισε με 2-1 την ανώτερη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League και τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Σφυριά στους βιόλα και η κούπα καταλήγει στο Λονδίνο! Χάρη στο γκολ του Μπόουεν στο 90ο λεπτό, η Γουέστ Χαμ ξέρανε την Φιορεντίνα και με το τελικό 2-1 που επικράτησε, σήκωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο Europa Conference League.

Ο Μπενραχμά με πέναλτι είχε ανοίξει το σκορ στο 62’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μποναβεντούρα είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τη Φιορεντίνα ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο, έχοντας μια μίνι-έκπληξη στο αρχικό σχήμα. Ο Τερατσάνο στην εστία και οι Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Λούκα Ρανιέρι, Μπιράγκι στην τετράδα της άμυνας. Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα οι τρεις του άξονα. Στο ένα άκρο ο Γκονζάλες, στο άλλο ο Κουαμέ (αντί του Ικονέ που έμοιαζε πιθανότερο να εκκινήσει βασικός), ενώ ο Γιόβιτς προτιμήθηκε αντί του Καμπράλ στην κορυφή.

Ιδια διάταξη και από τον Ντέιβιντ Μόγιες για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ. Ο Αρεολά κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσούφαλ, Ζουμά, Αγκέρ, Έμερσον στην τετράδα της άμυνας, με τον Βρετανό τεχνικό να αλλάζει τα δύο μπακ του σε σχέση με το περασμένο ματς. Σούτσεκ, Ράις, Πακετά στα χαφ, με τους Μπόουεν, Μπενραχμά στα εξτρέμ και τον Αντόνιο στην επίθεση.

Το ματς

Μπάλα και χώρο στη Φιορεντίνα στο ξεκίνημα έδωσε η Γουέστ Χαμ, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Οι «βιόλα» πήγαιναν το ματς σε σετ-παιχνίδι, αφού έχουν γενικότερα ως ομάδα υψηλό ποσοστό κατοχής συνολικά στη σεζόν και τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο. Παρόλα αυτά δεν έβρισκε τους κατάλληλους χώρους, με τα «σφυριά» από τη μεριά τους να έχουν όλη και όλη μια καλή τελική με σουτ του Ράις εκτός περιοχής. Το ματς ήταν σκληρό, λογικό εν μέρει αφού διακυβευόταν ένα τρόπαιο, αλλά ο Ντελ Θέρο Γκράντε έβγαλε μόλις μία κάρτα στο 45λεπτο και αυτή ήταν για θέατρο του Μπενραχμά.

Στο 34ο λεπτό ο τελικός του Conference League θύμισε… τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αφού οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ πέταξαν ποτήρια και έναν αναπτήρα στον Μπιράγκι που θέλησε να εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Φιορεντίνα να βγει αιμόφυρτος και να του δεθεί το κεφάλι. Ο ρυθμός ήταν αργός, η σκοπιμότητα μεγάλη από τις δύο ομάδες και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν και η μεγαλύτερη ως τότε. Διότι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά τη σέντρα του Γκονζάλες, ο Κουαμέ πάτησε γερά, πήρε την κεφαλιά αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, με τον Γιόβιτς να σκοράρει στην επαναφορά αλλά να είναι εκτεθειμένος και το 0-0 να παραμένει.

Με αλλαγή για τη Φιορεντίνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ιταλιάνο να ρίχνει τον Καμπράλ αντί του Γιόβιτς. Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει, οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν πιο ανοιχτά και να ψαχτούν για το γκολ, το οποίο ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας. Για την ακρίβεια σε εκείνο το διάστημα χρειάστηκε να πάει ο Ντελ Θέρο Γκράντε για να κάνει on field review, δείχνοντας σωστά την άσπρη βούλα σε χέρι του Μπιράγκι. Εκεί απ’ όπου ο Μπενραχμά με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε στην απέναντι γωνία τον Τερατσάνο για να γράψει το 1-0 στο 62’.

 

Η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο, αφού μετά από μπαλιά του Άμραμπατ, ο Γκονζάλες έσπασε με το κεφάλι στον Μποναβεντούρα και αυτός με εξαιρετικό σκαστό τελείωμα εκτέλεσε τον Αρεολά για να φέρει το σκορ στα ίσα στο 67ο λεπτό. Η Φιορεντίνα πήρε ψυχολογία και ώθηση, ο Σαπονάρα που μπήκε στο γήπεδο έκανε πιο κινητική επιθετικά την ομάδα του και στο 72’ οι «βιόλα» άγγιξαν την ανατροπή. Με τον Καμπράλ να βάζει πλάτη τον Κερέρ και να σπάει ιδανικά στον Μαντράγκορα, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά δεν βρήκε για λίγο εστία.

Το ματς είχε γίνει run & gun, οι δύο ομάδες έψαχναν με… μανία το γκολ αλλά η Φιορεντίνα έδειχνε να είναι πιο κοντά. Και πλήρωσε την αφέλειά της στο φινάλε, όταν έπαιξε με την άμυνα στη σέντρα και ο Πακετά με απίθανη κάθετη την… τρύπησε, βγάζοντας τον Μπόουεν απέναντι στον Τερατσάνο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τον εκτελέσει για το 2-1. Στα επόμενα 8 έξτρα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα παρά την προσπάθεια των «βιόλα», με τη Γουέστ Χαμ να σηκώνει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965.

sport-fm.gr

Το LIVE:

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

5 λεπτά οι καθυστερήσεις...

90' ΓΚΟΛ για τη Γουέστ Χαμ με τον Μπόουεν και χαμός στις εξέδρες από τους Άγγλους!

 

89' Δυνατό σουτ από τον Άμπραμπατ, ο Αρεολά είναι σωστά τοποθετημένος και αποκρούει

81' Κεφαλιά του Σούτσεκ, ο Τερατσιάνο έδιωξε δύσκολα

77' Σουτ από τον Μπιράγκι, αποκρούει σταθερά ο Αρεολά

72' Πλησιάζει στην ανατροπή η Φιορεντίνα όμως το σουτ του Μαντράγκορα περνάει λίγο έξω

71' Ευκαιρία με τον Αντόνιο για τη Γουέστ Χαμ, όμως υποδεικνύεται σε θέση οφ-σάιντ

67' ΓΚΟΛ για τη Φιορεντίνα με σουτ του Μποναβεντούρα!

ΒΙΝΤΕΟ: Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το γκολ της Φιορεντίνα για το 1-1

 

62' ΓΚΟΛ για τη Γουέστ Χαμ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπενράχμα!

ΒΙΝΤΕΟ: Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη φάση του πέναλτι και την εκτέλεση

 

60' Πέναλτι για τη Γουέστ Χαμ!

59' Φωνές για πέναλτι από τη Γουέστ Χαμ σε χέρι του Μπιράγκι! Πάει στο VAR ο ρεφ

57' Σουτ του Κουαμέ, δεν ανησυχεί ο Αρεολά

ΕΝΑΡΞΗ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45+5' Ο Γιόβιτς σκοράρει όμως το γκολ ακυρώνεται για οφ-σάιντ! Το επιβεβαιώνει και το VAR

4 λεπτά οι καθυστερήσεις

36' Επαναρχίζει το ματς αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Μπιράγκι

 

 

33' Άσχημες εικόνες στον τελικό. Ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ, τραυματίστηκε στο κεφάλι ο αρχηγός της Φιορεντίνα

 

31' Κίτρινη στον Μπενράχμα για θέατρο

13' Απειλεί η Γουέστ Χαμ, το γύρισμα του Ράις πέρασε λίγο έξω από την εστία

9' Δυνατό σουτ του Μαντσάγκορα, η μπάλα εκτός

1' Σουτ του Αντόνιο, ο Τερατσάνο μαζεύει

22:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο - Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Λούκα Ρανιέρι, Μπιράγκι - Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα - Γκονζάλες, Γιόβιτς, Κουαμέ.
Στον πάγκο για τους «βιόλα» οι Τσεροφολίνι, Σαπονάρα, Καμπράλ, Ικονέ, Τέρζιτς, Βενούτι, Μαρτίνες Κουάρτα, Ντάνκαν, Μπιάνκο, Μπαράκ, Μπρέκαλο, Ιγκόρ.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά - Τσούφαλ, Ζουμά, Αγκέρ, Έμερσον - Σούτζεκ, Ράις, Πακετά - Μπόουεν, Αντόνιο, Μπενραχμά.
Στον πάγκο για τα «σφυριά» οι Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Κρέσγουελ, Φορνάλς, Λαντσίνι, Ντάουνς, Κορνέ, Ινγκς, Ογκμπόνα, Κερέρ, Ποτς, Μουμπάμα.

Η Φιορεντίνα τερμάτισε δεύτερη στους ομίλους πίσω από την Μπασακσεχίρ και πέρασε από τα όχι και τόσο δύσβατα εμπόδια των Μπράγκα, Σίβασπορ, Λεχ Πόζναν και Βασιλείας, όντας η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 36 τέρματα σε 14 αγώνες.

Οι Λονδρέζοι βγήκαν άνετα πρώτοι με 6/6 στον όμιλό τους και στη συνέχεια απέκλεισαν με σχετική ευκολία τις ΑΕΚ Λάρνακας, Γάνδη και Άλκμααρ, εξασφαλίζοντας μία θέση στον τελικό.

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανός)

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρομερό βίντεο: ΣΕΙΣΤΗΚΕ ο Πειραιάς από τις ΚΡΑΥΓΕΣ στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη!-ThemaSports
20/04 @ 17:42

Τρομερό βίντεο: ΣΕΙΣΤΗΚΕ ο Πειραιάς από τις ΚΡΑΥΓΕΣ στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη!

Ένα εκπληκτικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όπου γίνεται ο κακός χαμός στον Πειραιά μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη και οι πανηγυρισμοί από τα σπίτια προκαλούν ανατριχίλα.

«Ήρθε ο χειμώνας στην Πόλη»: Η ΕΠΙΚΗ περιγραφή του Ηρακλή Αντύπα στα πέναλτι που έστειλαν τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!-ThemaSports
19/04 @ 02:40

«Ήρθε ο χειμώνας στην Πόλη»: Η ΕΠΙΚΗ περιγραφή του Ηρακλή Αντύπα στα πέναλτι που έστειλαν τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Ακούστε πως περιέγραψε ο Ηρακλής Αντύπας τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε που βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή και στα ημιτελικά του Conference League.

ΒΙΝΤΕΟ: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στο Πασαλιμάνι για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση στους «4»!-ThemaSports
19/04 @ 02:35

ΒΙΝΤΕΟ: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στο Πασαλιμάνι για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση στους «4»!

Στο Πασαλιμάνι πήγαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να γιορτάσουν τη σπουδαία πρόκριση της ομάδας τους στους «4» του Conference League.

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να πάμε στον τελικό, θα τα δώσουμε όλα στα δύο ματς με την Άστον Βίλα»-ThemaSports
19/04 @ 02:24

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να πάμε στον τελικό, θα τα δώσουμε όλα στα δύο ματς με την Άστον Βίλα»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε πως ο Ολυμπιακός προσπαθήσει να δώσει τα πάντα στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League.

«Ναι μωρή κ@@@@»: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
19/04 @ 02:10

«Ναι μωρή κ@@@@»: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Πρίντεζης πανηγύρισε με την ψυχή του την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League.

Λουτσέσκου: «Αποκλειστήκαμε από μια ανώτερη ομάδα, δεν ήμασταν στο επίπεδο που θα έπρεπε για αυτά τα ματς»-ThemaSports
19/04 @ 02:00

Λουτσέσκου: «Αποκλειστήκαμε από μια ανώτερη ομάδα, δεν ήμασταν στο επίπεδο που θα έπρεπε για αυτά τα ματς»

Στο πόσο δυνατούς αντιπάλους είχε να αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αποκλεισμό του «δικεφάλου» από την Κλαμπ Μπριζ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ