Γιάννης Ιωάννου

Σε νέα εποχή μπήκε πλέον η ΑΕΛ μετά την οριστική αποχώρηση του Ανδρέα Σοφοκλέους από την προεδρία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πλέον τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας ανέλαβε το σωματείο, το οποίο ενημέρωσε με ανακοίνωση του την 1η Ιουνίου, ενώ έχουν ήδη αρχίσει επαφές και διεργασίες για την στελέχωση του προπονητικού επιτελείου, του ποδοσφαιρικού τμήματος και του προσωπικού, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι επαφές και συζητήσεις για τον προγραμματισμό, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Βέβαια, οι άνθρωποι του σωματείου ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο τους και ότι η νέα χρονιά θα είναι μεταβατική και δύσκολη, μετά την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και με χαμηλό μπάτζετ, δεν μπορείς να φτιάξεις δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα.

Το θέμα είναι να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις από τη νέα Επιτροπή Προγραμματισμού, για να αξιοποιηθεί ακόμα και το τελευταίο ευρώ και να μη δοθούν σε... μετριότητες, "πρώην" ή "γυάλινους" παικταράδες ή σε ποδοσφαιριστές που κανονικά δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε απ΄ έξω από το προπονητικό κέντρο της ιστορικής ΑΕΛ.

Είναι αυτονόητο ότι θα γίνει γερό «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ, παρά τις δυσκολίες που ενδεχομένως να υπάρξουν για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων και έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν.

Σίγουρα ο κόσμος της Λεμεσιανής ομάδας δεν πρέπει να περιμένει θαύματα, όμως αυτή η αλλαγή σελίδας, δημιουργεί μία αισιοδοξία σε πολλούς ΑΕΛίστες για ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να βρεθεί ένας επενδυτής που θα έχει χρήμα, χρόνο, διάθεση, πίστη και σοβαρό πλάνο για να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΛ. Και οι άνθρωποι του σωματείου είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να έχουν σε πρώτο πλάνο το κεφάλαιο επενδυτής, αλλά εννοείται πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον... πρώτο τυχόντα να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, αλλά θα ξεψαχνίζουν τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Γιατί είναι επίσης δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ενδιαφέρθούν να επενδύσουν στην ΑΕΛ, η οποία με το νέο γήπεδο και την τρέλα των χιλιάδων οπαδών της, θα είναι ελκυστική περίπτωση/προοπτική για κάποιον από το εξωτερικό που θέλει να εμπλακεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όσο για μία μεγάλη μερίδα του κόσμου της ΑΕΛ που παραμένει... «κολλημένη» στο παρελθόν με (μεγάλο) φόβο για το «αύριο», παρότι πλέον ο χάρτης του Κυπριακού ποδοσφαίρου έχει αλλάξει και η ΑΕΛ οφείλει να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων για να μην κινδυνέψει να... «βουλιάξει», το μήνυμα είναι ένα. Υπομονή, στήριξη και αισιοδοξία. Οι εποχές έχουν αλλάξει και το μέγεθος της ΑΕΛ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι τέτοιο, που δεν πρέπει κανείς εν έτει 2023 να «τρέμει» την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά, έστω κι αν η προσφορά του Ανδρέα Σοφοκλέους όλα αυτά τα χρόνια ήταν μεγάλη.

Η ΑΕΛ της νέας εποχής, η ΑΕΛ του μέλλοντος, δεν πρέπει να συμβιβάζεται με όγδοες, ένατες και δέκατες θέσεις, ούτε να... ανακουφίζεται από την αποφυγή του υποβιβασμού όπως συνέβη σε κάποιες χρονιές από το 1996 και μετά που πάλευε για να μην πάει διαβάθμιση, ούτε να ικανοποιείται με ένα πρωτάθλημα κάθε 40-50 χρόνια, ούτε να αγωνίζεται σε τελικούς κυπέλλου για τη... χαρά της συμμετοχής και να κάνει ευτυχισμένο τον εκάστοτε αντίπαλο της, όπως συνέβη επτά στις οκτώ φορές την τελευταία 20ετία. Αυτό πρέπει να εμπεδωθεί απ΄ όλους.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το χρίσμα στον «συμμαθητή» του Γαρπόζη!  -ThemaSports
07/05 @ 09:44

Το χρίσμα στον «συμμαθητή» του Γαρπόζη!

Δεν διαψεύδεται από τα «ψηλά δώματα» της νέας διοίκησης της ΑΕΛ, ότι εκτός απρόοπτου τα ηνία του αθλητικού διευθυντή θα δοθούν στον Παναγιώτη Γιάννου. Βασικά περιμένουν ότι ο ίδιος θα διακόψει μονομερώς το συμβόλαιο που έχει με την ΑΕΚ Λάρνακας κι ακολούθως θα πέσουν οι υπογραφές.

Οι 14 Κύπριοι που αγωνίστηκαν φέτος - Ερωτηματικό πόσοι θα είναι τη νέα σεζόν από αυτούς-ThemaSports
06/05 @ 09:30

Οι 14 Κύπριοι που αγωνίστηκαν φέτος - Ερωτηματικό πόσοι θα είναι τη νέα σεζόν από αυτούς

Δεκατέσσερις Κύπριοι αγωνίστηκαν φέτος στην ΑΕΛ. Βέβαια, για να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, έπαιξε ρόλο η παρουσία της ομάδας στο αδιάφορο Β' γκρουπ. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί πήραν λίγο ή και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ-ThemaSports
04/05 @ 12:18

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ανδρέας Μακρής ξεχώρισε την φετινή περίοδο, παρά την κακή σεζόν της ΑΕΛ.

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά-ThemaSports
03/05 @ 17:04

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά

Από την στιγμή που η νέα διοίκηση της ΑΕΛ αποφάσισε να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή για την επόμενη σεζόν (2024-2025) για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, προκειμένου να έχει εκείνος το κουμάντο στο κεφάλαιο του , θα πρέπει να περάσει από... «κόσκινο» όλους τους υποψήφιους, ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ