Themasports

Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων πέτυχε η Εθνική Γυναικών, κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 63-59 στον τρίτο της αγώνα στους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που πραγματοποιούνται στη Μάλτα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το πρώτο ροζ φύλλο για την Εθνική Γυναικών σε ΑΜΚΕ μετά από δέκα χρόνια και αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες νίκες στην ιστορία σε σχέση με το μέγεθος του αντιπάλου καθώς το Μαυροβούνιο αγωνίζεται στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών από το 2011 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, μία διοργάνωση που θα συμμετέχει και φέτος (σ.σ. το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023 ξεκινάει στις 15 Ιουνίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά οκτώ πόντων (20-12), ενώ με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου το Μαυροβούνιο ισοφάρισε σε 37-37.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, το τέλος του οποίου βρήκε τους αντιπάλους μας μπροστά στο σκορ με 49-48.

Στην τέταρτη περίοδο το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με την ομάδα του Ηρακλή Πιττάκα να παίρνει τελικά τη νίκη με σκορ 63-59.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στα ημιτελικά, καθώς το Μαυροβούνιο τερμάτισε πρώτο στον όμιλο και η Εθνική μας τέταρτη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο (02/06) στις 17:45. Το άλλο ζευγάρι θα είναι Λουξεμβούργο-Μάλτα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 37-37, 48-49, 63-59.

Κύπρος (Ηρακλής Πιττάκας): Ακαθιώτου 4, Γεωργίου 3 (1), Τσενακλίεβα 5, Πηλακούτα 12, Κασάπη, Πάγκαλος 13 (3), Ράτσα, Όρλοβιτς 16, Κασίνη, Μιχάλκο 10 (1), Στυλιανίδη, Κυπριανού.

Μαυροβούνιο (Jelena Skerovic): Bovacevic 8, Zivaljevic, Vukoevic, Radonje 8, Zivkovic, Majovic 15 (1), Jaksic 1, Bigovic 2, Scepanovic 4, Lekovic 7, Jovanovic 14 (2).

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΞΙΛΕΩΣΗ για Σλούκα με ΑΠΙΘΑΝΟ πρώτο ημίχρονο - Τα έβαζε από... παντού και πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό!-ThemaSports
25/04 @ 22:12

ΕΞΙΛΕΩΣΗ για Σλούκα με ΑΠΙΘΑΝΟ πρώτο ημίχρονο - Τα έβαζε από... παντού και πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό!

Ο Κώστας Σλούκας πήρε στις... πλάτες του τον Παναθηναϊκό AKTOR και χάρη σε μια σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο 20λεπτο, έστειλε τους «πράσινους» στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 51-39!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-50: Πράσινη επικράτηση και παράταση αγωνίας για την στέψη, στο Game 5 του ΣΕΦ-ThemaSports
25/04 @ 17:40

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-50: Πράσινη επικράτηση και παράταση αγωνίας για την στέψη, στο Game 5 του ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου τελικού με τον Ολυμπιακό, επικράτησε με 60-50 και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής της Α1 Γυναικών.

EuroLeague για Αταμάν: «Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή, έχουν ήδη κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες»-ThemaSports
25/04 @ 16:14

EuroLeague για Αταμάν: «Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή, έχουν ήδη κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες»

Η EuroLeague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν μετά από το Game 1 του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!-ThemaSports
23/04 @ 08:23

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ανόρθωση: «Το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία»-ThemaSports
22/04 @ 16:19

Ανόρθωση: «Το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία»

Ανακοίνωση με την οποία βάλλει κατά της διαιτησίας εξέδωσε η καλαθοσφαιρική Ανόρθωση.

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:58

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΚΑΙ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ