Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης εκπροσώπησε την ΥΠΑΝ Αθηνά Μιχαηλίδου στη Σύσκεψη Υπουργών Αθλητισμού των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης 2023 που έγινε στη Βαλέτα της Μάλτας, σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε ότι οι Αγώνες θα πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τούς αρμόζει. Μίλησε για τις δυσκολίες που έχουν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μικροτέρων χωρών απέναντι σε αυτούς μεγαλυτέρων χωρών και πρότεινε ως ένα μέτρο άμβλυνσης του χάσματος τη διαφοροποίηση του συστήματος βαθμολόγησης και κατάταξης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, δίνοντας για παράδειγμα αξία και στα αποτελέσματα των ΑΜΚΕ, καθώς εισηγήθηκε να παίρνουν βαθμούς για το ranking από τους Αγώνες αυτούς. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επισήμανε ότι οι αθλητές και αθλήτριες μικροτέρων χωρών επηρεάζονται και όσον αφορά τις χορηγίες που λαμβάνουν, τονίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο ο ΚΟΑ έχει θεσπίσει τον Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης, στον οποίο συμμετέχει και η ΚΟΕ.

Στο δεύτερο μέρος της Σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα των ακαδημιών στα μικρά κράτη της Ευρώπης, με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ να εστιάζει στις ενέργειες του Οργανισμού προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Σχεδιασμούς ΕΣΥΑΑ και Προοπτικής που αφορούν νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, αλλά και στο πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, ενώ τόνισε ότι ο ΚΟΑ επενδύει στον τομέα αυτό, χορηγώντας σε ετήσια βάση συγκεκριμένα ποσά στις Ομοσπονδίες για την ανάπτυξη των νέων. 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Στέλιος Κυριακίδης νικητής στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Όλα ξεκίνησαν μπροστά στον... Χίτλερ-ThemaSports
20/04 @ 21:33

Ο Στέλιος Κυριακίδης νικητής στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Όλα ξεκίνησαν μπροστά στον... Χίτλερ

Σαν σήμερα το 1946 ο Στέλιος Κυριακίδης, ένας «χτικιάρης» δρομέας από την εμφυλιοκρατούμενη Ελλάδα σημείωνε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού: Κέρδιζε τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
06/04 @ 18:13

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, συντρίβοντάς τον 22-5 στο Παπαστράτειο.

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης -ThemaSports
29/03 @ 12:00

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης

Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού δόθηκε και φέτος η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μία Ευχή», στην παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χαράλαμπου Μιρή. 

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού-ThemaSports
26/03 @ 20:31

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα», σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη-ThemaSports
23/03 @ 22:31

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη

Η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έγινε πριν από λίγο η τέταρτη εκπρόσωπος του κυπριακού στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου (27-31) στη Λίμα του Περού.

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ-ThemaSports
21/03 @ 08:18

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του 2024 διεξήχθη το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, και ήδη τη «σκυτάλη» παρέλαβε η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα είναι η διοργανώτρια αρχή την τριετία 2025 – 2027.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ