Οι αγωνιστικές αδυναμίες δεν προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες, που έχει τα τεχνικά γκέμια ο Χρήστος Χαραλάμπους. Υπήρχαν και κατά την εποχή του Τσέντομιρ Γιαννέφσκι, αν εξαιρεθεί η περίοδος που η ομάδα έκανε βαθμολογική αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.
Επειδή η ομάδα δεν «τσουλούσε» αποφάσισαν ο Αντρέας Σοφοκλέους και Χρήστος Παντελή (τεχνικός διευθυντής) να πάνε σε μια υπηρεσιακή λύση (κατά κάποιον τρόπο) μέχρι τη λήξη της σεζόν. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Χαραλάμπους θα έκανε μαγικά και θα παρουσίαζε μια ομάδα που θα «έκρυβε» τις αδυναμίες και την έλλειψη ποιότητας.
Θα είναι τρομερά άδικο να… στήσει τον νεαρό τεχνικό στον τοίχο και να του επιρρίψει όλη την ευθύνη, αν οι γαλαζοκίτρινοι επιστρέψουν με άδεια χέρια από την Λευκωσία, το βράδυ της 24ης Μαϊου. Αναλύσαμε παραπάνω, σε προηγούμενα άρθρα σε τι κατάσταση παρέλαβε την ομάδα και πως κύλησε το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.
Ακόμα και στο σενάριο που η ομάδα της Λεμεσού, κατορθώσει να σηκώσει το κύπελλο, περιττό να πούμε ότι πάλι θα πρέπει να λειτουργήσει «ηλεκτρική σκούπα» για να καθαρίσει η «σαβούρα» που έχουν μαζέψει στο προπονητικό κέντρο δίπλα από το Τσίρειο.
Μην μας πείτε τώρα ότι… υποτιμάμε την ομάδα ή θέλουμε να προκαλέσουμε αναστάτωση στις τάξεις, δέκα μέρες πριν τον τελικό. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΛ, που ξέρουν πέντε δράμια για ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζουν ρεαλιστικά την κατάσταση. Αντιλαμβάνονται ότι για να σηκώσει το τρόπαιο ο Αντρέ Τεσέιρα στον ουρανό της Λευκωσίας, θα πρέπει να… «μεταμορφωθούν» αγωνιστικά όλοι οι παίχτες που θα μπουν να αγωνιστούν στο τερέν του ΓΣΠ.
Θεωρείται δεδομένο ότι οι γαλαζοκίτρινοι οπαδοί θα «εξαντλήσουν» τα 9 περίπου χιλιάδες εισιτήρια. Τουλάχιστον περιμένουν από τους παίχτες ότι θα βγάλουν πιο δυνατό χαρακτήρα και θα διαψεύσουν όσους τους θεωρούν χαμένους από χέρι.