Themasports

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 3-0 επί της Ζαλγκίρις (77-66) και θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο Final-4 με μοναδικό στόχο την κορυφή της Euroleague.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς να... φορτσάρει ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα, πέρασε και από το Κάουνας με 77-66, έκανε το 3-0 επί της Ζαλγκίρις και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Final-4.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα "οδηγήσει" τους παίκτες τους για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην τελική φάση της διοργάνωσης και αυτή τη φορά αυτοσκοπός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της κορυφής. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Σατοράνσκι και Βέσελι που είχαν από 14 πόντους, ενώ για τους Λιθουανούς 13 είχε ο Ουλάνοβας.

Ούτε με αίτηση οι γηπεδούχοι, το ένα λάθος μετά το άλλο οι φιλοξενούμενοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένοι στην αναμέτρηση αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως το άγχος είχε κυριεύσει τους παίκτες του Κάουνας, με τους «μπλαουγκράνα» να προηγούνται με 3-13 (με τη Ζαλγκίρις να «μετράει» 1/10 εντός πεδιάς), τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Μετά από 7 στείρα λεπτά για τους Λιθουανούς ο Ντίμσα προσπάθησε να κάνει τη διαφορά και να εκμεταλλευτεί τα 8 λάθη της ομάδας του Γιασικεβίτσιους και με γκολ-φάουλ μείωσε σε 10-13, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Φουριόζα η Ζαλγκίρις, τα τρίποντα έδωσαν τις λύσεις στη Μπαρτσελόνα

Στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Με τον Ντίμσα στη θέση του οδηγού και τους Καταλανούς να έχουν κάκιστες επιλογές στην επίθεση, ο Λεκαβίτσιους αρχικά ισοφάρισε σε 15-15 με σουτ τριών πόντων, ενώ η διαφορά έφτασε και στο +5, 24-19, με ένα ακόμα γκολ-φάουλ από τον Ντίμσα. Οι σούπερ σταρ του Γιασικεβίτσιους αντέδρασαν άμεσα και με συνεχόμενα τρίποντα από Αμπρίνες και Μίροτιτς και κομβικό τον Σατοράνσκι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 26-29.

Επίθεση «φωτιά» για τους Καταλανούς

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πήραν… φωτιά και με μεγάλο «όπλο» τους την ευστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 16 πόντους διαφορά, ελάχιστα δεύτερα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Μίροτιτς και Αμπρίνες ήταν οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν 6/7 τρίποντα και να φτάνουν το σκορ στο 48-61, πετυχαίνοντας 32 πόντους στην περίοδο. Με τη λήξη, όμως, ο Λεκαβίτσιους πέτυχε ένα σουτ τριών πόντων και η διαφορά έπεσε στους 13.

Δεν τα παράτησε, αλλά δεν άντεξε

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν αλλά ξέμειναν από λύσεις και δυνάμεις. «Έτρεξαν» ένα σερί 7-0, αλλά μειώνοντας σε 55-61, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Μπαρτσελόνα. Η Μπάρτσα απάντησε με δικό της σερί 7 πόντων (δύο καλάθια του Βέσελι κι ένα τρίποντο του Αμπρίνες) για το 55-68 λίγο πριν το 35'. Μέχρι το 37' η ψαλίδα άνοιξε στους 15 πόντους (60-75) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα Δεκάλεπτα: 10-13, 26-29, 48-61, 66-77.

Δείτε τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…-ThemaSports
06/05 @ 21:42

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ήταν 6 Μαΐου 1980 όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης-ThemaSports
06/05 @ 19:48

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης

Πόσο μπάσκετ ξέρει ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς... (6 Μαΐου 1973)

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ