Φώτης Μιλτιάδους

Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι πλείστες ομάδες προχώρησαν στην απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουν για διάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν πάρουμε τις μεγάλες ομάδες του νησιού που τον Ιανουάριο έκαναν τις μεταγραφές για να ενισχυθούν από αυτές και να παρουσιάσουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο… βγαίνουν κερδισμένοι μόνο Ανόρθωση και Απόλλωνας.

Ο Απόλλωνας ίσως να βρίσκεται στην πρώτη θέση με βάση την βοήθεια που πήρε από τους Ουάρντα, Εκπολό και Ντόνιο. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκε και ο Χουσαΐν ωστόσο αγωνίστηκε για μόλις δύο λεπτά. Και οι τρείς ποδοσφαιριστές καθιερωθήκαν στο αρχικό σχήμα της ομάδας, με τους Ουάρντα και Ντόνιο να δίνουν πνοή στο επιθετικό κομμάτι και βοήθειες στον Ιωάννη Πίττα, ενώ ο Εκπολό αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της άμυνας.

Για την Ανόρθωση, ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά αν ήταν στο πρώτο γκρουπ, ωστόσο η συνεισφορά των Γκερέρο, Τεχέρα, Μραζ και Αντονίν ήταν πολύτιμη. Αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές σκόραραν 21 γκολ, ενώ συνολικά η Ανόρθωση στην φετινή σεζόν σκόραρε 44 γκολ.

Η Πάφος FC δαπάνησε αρκετά χρήματα για να αποκτήσει τους Ίβουσιτς και Μπρούνο, αμφότεροι δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου την ομάδα, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να μην δείχνει σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπετανκόρ ήταν στην Πάφο από το καλοκαίρι, εγγράφηκε τον Ιανουάριο αλλά δεν καθιερώθηκε ποτέ και αγωνίστηκε μόλις επτά φορές, οι τέσσερις ως αλλαγή. Παράλληλα η Πάφος έχασε ένα από τους κορυφαίους της μέχρι και τον Ιανουάριο, τον Σεμέδο.

Η ΑΕΛ τον Ιανουάριο απέκτησε τους Μεντόσα, Ρόμο, Τσέρνιχ και Ντεγοέστ. Δεν έκαναν την διαφορά στην Λεμεσιανή ομάδα, ωστόσο έδιναν λύσεις τις περιόδους που ταλαιπωρείτο από τραυματισμούς η ομάδα. Ο Μεντόσα χάρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, με το γκολ του λίγο πριν το τέλος του αγώνα, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ομόνοια , ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, σίγουρα ανέμεναν πολύ περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν. Για τον ΑΠΟΕΛ ο Μπεν βοήθησε στην αρχή, ωστόσο μετά και τον τραυματισμό του ψάχνεται, από την άλλη ο Μακέντα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

Η ΑΕΚ ίσως να πήρε την λιγότερη βοήθεια από τις μεταγραφές Ιανουαρίου. Αποκτήθηκαν τρείς επιθετικογενής ποδοσφαιριστές, αλλά κανένας δεν πρόσφερε στους Λαρνακείς. Ο Γιάκολις ερχόμενος από την Γαλλία και ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, περίμεναν πως θα βοηθήσει την ομάδα. Γιάκολις, Νίκολιτς και Γκρόμοφ, σκόραραν συνολικά μόλις ένα γκολ.

Στην Ομόνοια Μπεσεντίν και Σράντι, πήραν κάποια αγωνιστικά λεπτά και σκόραραν από ένα τέρμα.

Ο Άρης προχώρησε σε μόλις μεταγραφή – επένδυση, αποκτώντας τον νεαρό Σουμάνσκι.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική-ThemaSports
03/05 @ 15:14

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!-ThemaSports
03/05 @ 11:54

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»-ThemaSports
03/05 @ 10:55

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»

Ανάρτηση του Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Π Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε για τις διευκολύνσεις αθλητών.

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!-ThemaSports
02/05 @ 17:38

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Cablenet, ενημερώνει ότι το μεγάλο ντέρμπι της 11η Μαϊου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-2024, θα μεταδοθεί ζωντανά πέραν από το αθλητικό κανάλι της CablenetSports1 και σε ανοικτή ζώνη με παράλληλη σύνδεση μέσω του Άλφα Κύπρου!

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)-ThemaSports
02/05 @ 10:25

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)

Άλλαξε η ώρα στο παιχνίδι Δόξα - Εθνικός

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ