Ο πρώην τεχνικό της Ομόνοιας, Νιλ Λένον, ήταν καλεσμένος στο κανάλι PLZ Soccer – The Football Show, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πέρασμα του από τους «πράσινους» αλλά και το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν πήγαμε στην Κύπρο, η Ομόνοια βρισκόταν στην δεύτερη εξάδα του πρωταθλήματος, αλλά ήταν ακόμη εντός του Κυπέλλου. Οι άνθρωποι της ομάδας μου είπαν κάνε ότι μπορείς και μετά θα κτίσουμε μαζί την ομάδα για τη νέα σεζόν. Τα καταφέραμε και το πήγαμε μέχρι τέλους κατακτώντας το κύπελλο. Ήταν φανταστικό το συναίσθημα του να κερδίζεις ένα τίτλο σε μια ξένη χώρα με διαφορετική κουλτούρα.»

«Στη συνέχεια, είχαμε μια πολύ καλή προετοιμασία και μια δύσκολη κλήρωση με την Γάνδη του Βελγίου και τους κερδίσαμε δύο φορές. Ήταν κάτι απίστευτο αφού καταφέραμε να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ και να κληρωθούμε σε ένα όμιλο που έμοιαζε με Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε Γιουνάιτεντ, Σοσιεδάδ και Σέριφ. Ήταν τρομερή εμπειρία να αντιμετωπίσεις τέτοιες ομάδες. Γενικότερα, η παρουσία μου στην Κύπρο, από ποδοσφαιρική άποψη ήταν καταπληκτική, ο τρόπος όμως που τέλειωσε είναι απλά λόγω κουλτούρας εκεί. Μετά την απόλυση, πολλοί οπαδοί ήρθαν και μου απολογήθηκαν και μου ανέφεραν ότι αυτό γίνεται στην Κύπρο. Εγώ το ήξερα ότι εκεί θα κρατούσε στην καλύτερη ένα χρόνο. Άλλωστε αυτό ήθελα και εγώ, 8-9 μήνες, να κατακτήσω το Κύπελλο και να ζήσω την Ευρωπαϊκή εμπειρία.»

Αναφέρθηκες στην κουλτούρα, αν κάνεις 2-3 κακά παιχνίδια στην Κύπρο θεωρείσαι «τελειωμένος»;

«Από ότι φάνηκε ναι. Δώσαμε μόλις 6 αγώνες για το πρωτάθλημα και παίζαμε στην Ευρώπη, και όπως είπα ήταν σαν να παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον όμιλο που μας έτυχε. Όταν έρχεσαι μετά να παίξεις στο πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι. Επίσης όταν είσαι στην Κύπρο πρέπει να ταξιδέψεις αρκετές ώρες που επίσης επηρέαζε. Ξεκινήσαμε την σεζόν με τρεις ήττες (σε 6 ματς), το οποίο δεν θεωρώ ότι ήταν καταστροφικό. Παίζαμε στο Γιουρόπα Λιγκ με γεμάτο γήπεδο, αλλά ένιωσα ότι στην ομάδα πανικοβλήθηκαν με το ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα.»

«Δεν ήμασταν αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, μου είπαν όμως πως κάτι δεν δουλεύει σωστά. Είχαν ήδη πάρει την απόφαση να με αποδεσμέυσουν και εγώ απλά το μόνο που είπα ήταν να τηρηθούν όσα έλεγε το συμβόλαιο. Αυτός που με αντικατέστησε, επίσης δεν άντεξε για πολύ αφού η ομάδα βρισκόταν αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις. Στην Κύπρο είναι πολύ αντιδραστικοί.»

Παρόλα αυτά έγραψες το όνομα σου στην ιστορία τους, με την κατάκτηση του Κυπέλλου και τις καταπληκτικές εμφανίσεις κόντρα στην Μάντσεστερ:

«Ναι ακριβώς. Ήμασταν μόλις ένα λεπτό μακριά από το να πάρουμε βαθμό στο Όλντ Τράφορντ, με μια Κυπριακή ομάδα. Εκείνη την βραδιά ο τερματοφύλακας έκανε το ματς της ζωής του, οι παίκτες αμύνθηκαν σαν λιοντάρια, ενώ είχαμε και κάποιες ευκαιρίες στην αντεπίθεση για να πάρουμε προβάδισμα. Ηταν φανταστικό να κοουτσάρω στο Ολντ Τράφορντ και να φιλοξενηθεί μια Κυπριακή ομάδα σε αυτό το γήπεδο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ζούσα μια τέτοια εμπειρία.»

Για το επίπεδο στην Κύπρο:

«Δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις, υπάρχουν λεφτά στην Κύπρο, επενδύουν αρκετά σε παίκτες και οι ιδιοκτήτες είναι αρκετά εύποροι. Κάποιοι λένε ότι υπάρχει διαφθορά στον χώρο αλλά εγώ δεν είχα τέτοια ένδειξη όσο ήμουν εκεί. Οι ποδοσφαιριστές επίσης αμείβονται αρκετά. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, η Πάφος, η ΑΕΚ που έπαιξε με την Γουέστ Χαμ στο Κόνφερενς Λιγκ, που είναι δυνατές οικονομικά.»

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αποτυχημένη η σεζόν εάν δεν πάρει η Ομόνοια το κύπελλο»-ThemaSports
17/05 @ 15:27

«Αποτυχημένη η σεζόν εάν δεν πάρει η Ομόνοια το κύπελλο»

Ο Ανδρέας Κανάρης ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.

Προπονητής του Λοΐζου ο Φαν Πέρσι-ThemaSports
17/05 @ 13:16

Προπονητής του Λοΐζου ο Φαν Πέρσι

Νέος προπονητής στη Χέρενφεν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, με τον παλαίμαχο άσο να ανακοινώνεται από την Ολλανδική ομάδα στην οποία βρίσκεται ως δανεικός από την Ομόνοια ο Λοΐζος Λοΐζου.

Χαρίτου: «Για τον τελικό δεν δίνω σε καμιά ομάδα πλεονέκτημα»-ThemaSports
17/05 @ 11:53

Χαρίτου: «Για τον τελικό δεν δίνω σε καμιά ομάδα πλεονέκτημα»

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας Ανδρέας Χαρίτου

Οι σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τελικούς Κυπέλλου-ThemaSports
17/05 @ 11:35

Οι σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τελικούς Κυπέλλου

Η Ομόνοια παρουσιάζει τους σκόρερ της σε τελικούς κυπέλλου

Τους θέλει και τους 3  αύριο!-ThemaSports
17/05 @ 11:14

Τους θέλει και τους 3 αύριο!

Κομβική η παρουσία των Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο

Χαρίτου: «Δεν δίνω πλεονέκτημα σε κάποια ομάδα - Διψασμένη η Πάφος»-ThemaSports
17/05 @ 14:21

Χαρίτου: «Δεν δίνω πλεονέκτημα σε κάποια ομάδα - Διψασμένη η Πάφος»

Στον ΣΠΟΡ FM 95 μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Ανδρέας Χαρίτου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ