Οι ιθύνοντες εξετάζουν όλες τις υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Αλγερία είναι επικεφαλής μιας λίστας τεσσάρων υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2027, την οποία ανακοίνωσε η συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF), με το Μαρόκο να φαίνεται πλεόν ως φαβορί για το τουρνουά του 2025.

Η CAF ανέφερε ότι έλαβε προτάσεις υποψηφιότητας από τις, Αλγερία, Μποτσουάνα, Αίγυπτο και μια κοινή υποψηφιότητα από την Κένυα, την Τανζανία και την Ουγκάντα για το τουρνουά του 2027.

Η CAF όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα αντικαταστήσει τη Γουινέα ως οικοδέσποινα για το 2025. Από τη Γουινέα αφαιρέθηκε πέρυσι τι δικαίωμα φιλοξενίας αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ πίσω στην κατασκευή υποδομών.

Η Αλγερία και το Μαρόκο είναι οι δύο κορυφαίες υποψήφιες χώρες για το 2025, αλλά με την Αλγερία να αναδεικνύεται τώρα ως υποψήφια και για το τουρνουά του 2027, ο δρόμος ανοίγει στο Μαρόκο για να αναλάβει τη φιλοξενία των τελικών του 2025 και στη συνέχεια στην Αλγερία για το τουρνουά δύο χρόνια μετά.

Οι τελικοί του Κυπέλλου Εθνών του 2023 ήταν να διεξαχθούν στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά μεταφέρθηκαν για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους λόγω των φόβων ότι η περίοδος των βροχών θα επηρεάσει το τουρνουά.

Πηγή: www.to10.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας-ThemaSports
19/05 @ 15:44

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο της Εθνικής μας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της τελικής φάσης του EURO under-17.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!-ThemaSports
19/05 @ 15:05

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!

Η ΚΟΠ ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον αυριανό πρώτο αγώνα της Εθνικής μας με την Τσεχία για τον πρώτο όμιλο του EURO U-17.

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»-ThemaSports
19/05 @ 14:27

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO under 17 και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο μας, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της UEFA.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»-ThemaSports
19/05 @ 12:58

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Ανδρών Κωστάκης Αρτυματάς επισκέφτηκε σήμερα την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-17 ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!-ThemaSports
19/05 @ 12:07

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!

Αναμονή τέλος! Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του EURO U-17 φτάνει στο τέλος της!

Οι αγώνες της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
18/05 @ 13:03

Οι αγώνες της τελικής φάσης του EURO U-17

Σε ρυθμούς πρεμιέρας της τελικής φάσης του EURO U-17, της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ