ThemasportsΤο γκολ του Ελ Αραμπί στο 3-1 του Ολυμπιακού ενάντια στον ΠΑΟΚ ανέβασε τον Μαροκινό στην πεντάδα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να έχει πάρει τα... ηνία της επίθεσης του Ολυμπιακού και να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην Stoiximan Super League με 15 γκολ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει περιοριστεί στον ρόλο του επιθετικού που έρχεται από τον πάγκο.
Είναι λοιπόν λογικό να είναι πολύ πιο... ανθρώπινα φέτος τα νούμερά του, καθώς ο Μαροκινός έχει σκοράρει εννέα φορές σε 41 συμμετοχές – την ώρα που τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε πάντοτε 20+.
Ωστόσο, το εύστοχο –μα περιπετειώδες- χτύπημα πέναλτι με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 ενάντια στον ΠΑΟΚ ήταν ιστορικό, καθώς ο Ελ Αραμπί έπιασε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στην 5η θέση των σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών!
Ο 36χρονος φορ έφτασε τα 87 τέρματα σε 192 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, όσα είχε σημειώσει σε 276 αγώνες ο παλαίμαχος σήμερα εξτρέμ.
Ο Βορειοαφρικανός είχε κάνει «σεφτέ» με τον ελληνικό σύλλογο στις 24 Αυγούστου του 2019, όταν είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League.
Λίγες ημέρες μετά θα σκόραρε δις στο 2-1 επί της Κράσνονταρ και σιγά σιγά θα μετατρεπόταν στον αγαπημένο της ερυθρόλευκης εξέδρας.
Στη λίστα, πιο πάνω από τον Ελ Αραμπί & τον Γιαννακόπουλο βρίσκουμε τους Ζιοβάνι (97), Νίκο Αναστόπουλο (119), Πρέντραγκ Τζόρτζεβις (157) και Αλέξη Αλεξανδρή (170), συνεπώς με βάση τη λογική, ο Ελ Αραμπί δείχνει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει τον Βραζιλιάνο – του οποίου υπολείπεται δέκα τέρματα.
Ο Μαροκινός πάντως έρχεται πρώτος μεταξύ τους, σύμφωνα με το Transfermarkt, όσον αφορά στα λεπτά που χρειάζεται για να βρει δίχτυα, με 129’ – τρία λιγότερα από τον Αλεξανδρή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι λίγο πιο πίσω από Ελ Αραμπί-Γιαννακόπουλο βρίσκεται ένας ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Φορτούνης, που έχει σκοράρει 83 φορές σε 286 συμμετοχές.
Ο αμέσως επόμενος είναι αρκετά πιο πίσω. Πρόκειται για τον Γιώργο Μασούρα, που βρίσκεται στην 14η θέση με 47 τέρματα σε 203 αγώνες.
Πάντως τα 87 τέρματα του Μαροκινού με τον Ολυμπιακό δεν είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει με ομάδα. Με την Αλ Ντουχαΐλ, όπου αγωνιζόταν πριν έρθει στα μέρη μας, είχε καταγράψει το εξωφρενικό νούμερο των 90 τερμάτων σε... 78 ματς! Κι εδώ πάντως, θεωρητικά, θα έχουμε... ισοφάριση, αργά ή γρήγορα.
Με τους υπόλοιπους συλλόγους που έχει εκπροσωπήσει, έχει 44 γκολ με τη Γρανάδα, 30 με την Καέν και 16 με την Αλ Χιλάλ. Εν συνόλω, φτάνουμε στα 267 τέρματα σε 515 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο, συν 16 με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.
Ξεχωρίζοντας δε τα... ερυθρόλευκα γκολ του ανάλογα τη διοργάνωση, έχουμε 50 τέρματα στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, 13 στα playoffs, έξι στο Κύπελλο Ελλάδας και 18 στην Ευρώπη.
Πηγή: sport-fm.gr
Οι οπαδοί της ΕΝΠ περίμεναν πως μετά την περσινή... μυθιστορηματική παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία που εξασφαλίστηκε μετά από χιτσκοκικό φινάλε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ότι τα παθήματα θα γίνονταν μαθήματα και πως φέτος η κατάσταση θα ήταν αλλιώς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/11 @ 10:04
Μία αρνητική παράδοση – πέραν της επιτακτικής ανάγκης που υπάρχει για την κατάκτηση βαθμού ή, βαθμών από την ομάδα του – καλείται να «σπάσει» την Κυριακή (9/11) ο τεχνικός του Αστέρα Aktor, Κρις Κόουλμαν, κόντρα στον Άρη.
07/11 @ 19:19
Δείτε πόσους βαθμούς χρειάζεται μία ομάδα για να μπει στην 8άδα της League Phase του Europa League, βάσει των νέων υπολογισμών του Football Rankings.
07/11 @ 20:42
Τελευταίο αντίο μέσα σε οδύνη στην κηδεία του Μάριου Ρουμπή, του 20χρονου φίλου της ΑΕΚ που έπεσε νεκρός σε ένα ακόμη συμβάν οπαδικής βίας.
07/11 @ 09:54
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους για σχεδόν δύο λεπτά σερί, μέχρι να φτάσουν στο χρυσό γκολ του Φίλιπ Τζούριτσιτς, στο 85’, στο Μάλμε!
07/11 @ 14:18
Ολοένα και πιο σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που αφορούν το φονικό επεισόδιο στην Χαλκίδα, που είχε ως αποτέλεσμα ένας 20χρονος οπαδός της ΑΕΚ να χάσει την ζωή του.
06/11 @ 20:07
Σύσσωμη η ΑΕΚ, παρόντος του Μάριου Ηλιόπουλου, τίμησε τη μνήμη του 20χρονου Μάριου Ρουμπή που δολοφονήθηκε στη Χαλκίδα, καταθέτοντας λουλούδια μπροστά από πανό με τη φωτογραφία του.
BEST OF THEMASPORTS