Πόλυς Χαραλάμπους

Ήταν κομβικό το χθεσινό ντέρμπι, στο φινάλε οι τρεις βαθμοί πήγαν ξανά σε πράσινα χέρια. Δεν συνέβη ξανά, ο Απόλλωνας να ηττηθεί τρεις φορές (σε μια σεζόν) από την συμπολίτισσα ομάδα του Άρη. Η νέα αποτυχία, τους πλήγωσε ίσως παραπάνω, από τις δυο προηγούμενες, στο κυανόλευκο στρατόπεδο…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Επειδή τερματίστηκε το σερί νικών που είχε η ομάδα, επί των ημερών του Μπογκτάν Αντόνε, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να «ξεθωριάζει» ο στόχος που τέθηκε τους τελευταίους δυο μήνες.

Δεν ήταν άλλος από την μεγάλη ανατροπή. Εκεί που η ομάδα, σε κάποια φάση της σεζόν, έμεινε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, τα συνεχόμενα τρίποντα την έβαλαν στις ράγες. Πλέον δεν μπορούν να πιστεύουν στον Απόλλωνα, ότι θα προσπεράσουν τον Άρη, όντας 10 βαθμούς μακριά του.

Περιμένουν την έκβαση του σημερινού ντέρμπι στην «ΑΕΚ Αρένα». Αν ηττηθεί η ομάδα της Λάρνακας –που είναι 7 βαθμούς μπροστά- ίσως συνεχίσουν να ελπίζουν…

Στα της χθεσινής αναμέτρησης στο «Άλφαμέγα», ο κόσμος έκανε το καθήκον του. Γέμισε τις τρεις κερκίδες, είδε την ομάδα κατά το πρώτο ημίωρο, να μην επιτρέπει στον Άρη να κάνει το… γνωστό του παιχνίδι.

Οι πολλές δυνάμεις και η ένταση που είχαν στις προσπάθειες τους οι κυανόλευκοι ποδοσφαιριστές, κατά το πρώτο ημίχρονο, φυσιολογικά τους επηρέασε καθοριστικά στην επανάληψη.

Έπεσε κατακόρυφα η απόδοση τους, δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκαν. Ούτε οι παίχτες που… ήρθαν από τον πάγκο, βοήθησαν την ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα, να γίνει πιο επιθετική, για να βάλει μεγάλη πίεση στα τετράγωνα του Βανά Άλβες.

Όσοι οπαδοί έμειναν μέχρι το τέλος, χειροκρότησαν τους παίχτες, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Μπογκτάν Αντόνε, θα μιλήσει αλλιώς στους παίχτες όταν θα τους συναντήσει σήμερα – αύριο στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι.

Πρώτα-πρώτα, θα πρέπει να δουλέψει στο κομμάτι ψυχολογία, έχοντας στόχο να μην τους πάρει από κάτω. Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, το ηθικό τους ήταν αναπτερωμένο, ελέω των συνεχομένων νικών.

Ενδεχομένως στα επόμενα παιχνίδια, να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του ο Ρουμάνος τεχνικός και για την διαχείριση του έμψυχου υλικού. Στο σενάριο που κερδίσει η ΑΕΚ σήμερα τον ΑΠΟΕΛ (και πάει την διαφορά στον συν δέκα από τον Απόλλωνα), δεν νομίζουμε ότι θα πιστεύουν (πλέον) στα κυανόλευκα αποδυτήρια, ότι μπορούν να σώσουν ευρωπαικό εισιτήριο.  

Στα λίγα θετικά της χθεσινής βραδιάς, ήταν η απόδοση του Εκπολό. Ο Νιγηριανός αμυντικός, πέτυχε σχεδόν απόλυτα στην αποστολή του, να περιορίσει την δράση του Μπαμπίγκα. Στην συζήτηση για την καλύτερη μετεγγραφή που έκανε η ομάδα τον Γενάρη, εμείς θεωρούμε ότι αυτός αποδεικνύεται το πιο χρήσιμο «εργαλείο».

Ύστερα από το «κλατάρισμα» της ομάδας, ειδικά κατά την επανάληψη του ντέρμπι με τον Άρη, σε κάποια φάση θα ανοίξουμε την συζήτηση, για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των παιχτών, που θα χρειαστεί η ομάδα το καλοκαίρι, για να παρουσιαστεί πιο δυνατή την επόμενη σεζόν.

Ήδη αρκετοί απ' αυτούς που στελεχώνουν το ρόστερ, αντιλαμβάνονται ότι τον Μάιο, θα περάσουν απο το... λογιστήριο να πληρωθούν, για αναζήτηση νέου εργοδότη. 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Αυτό θέλουν από τον Σαγκάλ…-ThemaSports
10/05 @ 15:20

Απόλλων: Αυτό θέλουν από τον Σαγκάλ…

Στον Απόλλωνα περίμεναν πολύ περισσότερα από τον Άνχελο Σαγκάλ την φετινή περίοδο.

Μπαίνουν στην πρίζα για νέες πηγές εσόδων… -ThemaSports
10/05 @ 10:23

Μπαίνουν στην πρίζα για νέες πηγές εσόδων…

Περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ (2,925) ήταν το έλλειμα της ποδοσφαιρικής εταιρίας του Απόλλωνα, μέχρι το τέλος του 2023. Εννοείται, ότι το έλλειμμα για την τρέχουσα σεζόν θα αυξηθεί, μέχρι την 31η Μαίου. Το χρέος, σύμφωνα με τις αναλυτική κατάσταση που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, έχει πάει στα 16,8 εκατομμύρια ευρώ.

Απόλλων: Εγχειρίστηκε ο Σάντος-ThemaSports
08/05 @ 22:03

Απόλλων: Εγχειρίστηκε ο Σάντος

Ο Απόλλωνας ενημερώνει ότι ο Μπρούνο Σάντος υποβλήθηκε σήμερα (08/05) με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης αστάθειας ώμου.

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»-ThemaSports
08/05 @ 20:07

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πάμπλο Ματσίν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΖ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου-ThemaSports
08/05 @ 15:04

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου

Το Σωματείο Απόλλων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιάννη Πέππου.

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!-ThemaSports
08/05 @ 11:58

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Xάκεν, Μάρτιν Έρικσον, μίλησε στο FotbollDirekt και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ