Ο Ιωνικός πήρε τρίποντο «χρυσάφι» στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Φωνές για τη διαιτησία του Γκάμαρη από τους Αρκάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι πολλές οι φορές που έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν. Αλλά είναι αρκετές για να έχεις μια ιδέα του τι μπορείς να περιμένεις. Μπορείς να περιμένεις γκολ και δε θα σε αφήσουν να περιμένεις και πολύ… Ιωνικός και Αστέρας στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις τους δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά ισόπαλοι χωρίς τέρματα, έχουν αρκετές φορές που βρήκαν γκολ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο ή ακόμα και πεντάλεπτο, και ουδέποτε δεν έχουν αφήσει να περάσει το πρώτο εικοσάλεπτο. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, αλλά είναι και για να διατηρούνται και φάνηκε από νωρίς στην Νεάπολη, ότι θα διατηρηθεί. Ο Ιωνικός μπήκε με την ορμή που τον ανάγκασε η ζωή και η… Λαμία να μπει, αφού άλλο αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Έπρεπε να κερδίσει τον Αστέρα και να μην μείνει κολλημένος στην τελευταία θέση κι έδειξε ότι θέλει να βάλει τις βάσεις από νωρίς.

 

Προσπάθησε στο 5ο λεπτό, ωστόσο ο Τασουλής ήταν εκείνος που μπήκε ανάμεσα στον Μάντζη, τον Τσιγκρίνσκι και το 1-0, διώχνοντας τη μπάλα τελευταία στιγμή και με ρίσκο αυτογκόλ. Το ρίσκο βγήκε στον Τασουλή, αλλά την πλήρωσε ο Καρμόνα, ο οποίος στο 10’ και σε μια φάση μικρότερης δυσκολίας για τον ίδιο δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η επίθεση του Ιωνικού από τα δεξιά βγήκε ακριβώς όπως έπρεπε, ο Μύγας τη γύρισε σωστά και το αποτέλεσμα ήταν το γκολ που θα έδινε στους γηπεδούχους ηρεμία και 80 λεπτά να το διαχειριστούν σωστά.

Το πόσο πολύ ήθελε ο Ιωνικός το γρήγορο γκολ αποδείχθηκε από τη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να μην απειλεί ξανά και να μένει στις τρεις φάσεις που είχε δημιουργήσει σε δέκα λεπτά, συμπεριλαμβανομένου και του γκολ. Ο Αστέρας; Έμεινε η ίδια ευθεία γραμμή 45 λεπτά. Σαν μια ταινία που όλο πιστεύεις ότι κάτι θα γίνει, και πέφτουν οι τίτλοι τέλους πριν τελικά συμβεί το παραμικρό. Καμία ιδέα, καμία έμπνευση, καμία μαχητικότητα – η ομάδα του Άκη Μάντζιου πραγματικά δεν έδωσε τίποτα στο ματς στο πρώτο ημίχρονο.

 
ADVERTISEMENT
 

Κακόγουστο αστείο…

Κι αν τα 35 λεπτά από το γκολ του Ιωνικού ως τη λήξη του ημιχρόνου έμοιαζαν δύσκολα, εκείνο που ακολούθησε έμοιαζε με το κλίμα της ημέρας… Ήταν σαν ένα κακόγουστο αστείο στο βράδυ του Σαββάτου. Από το 45 ως το 60: Μηδέν ευκαιρίες και μία αλλαγή. Από το 61 ως το 75: Μισή ευκαιρία (το παράλληλο γύρισμα του Μασάς σε κενή εστία) και τέσσερις αλλαγές. Από το 76 ως το φινάλε: Μισή ευκαιρία και μία ευκαιρία (το τετ-α-τετ του Σεμπά που δεν έφερε καν τελική προς την εστία και την κεφαλιά του Ιγκλέσιας που έφυγε άουτ) και τέσσερις αλλαγές. Το συγκλονιστικότερο γεγονός στην Νεάπολη ήταν οι αλλαγές και παρότι υπήρχαν διαστήματα που η ένταση και ο ρυθμός στον αγωνιστικό χώρο ανέβαιναν, έβρισκαν γρήγορα πάλι το δρόμο προς την κατιούσα.

 

Αν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη; Προφανώς και όχι. Ο Αστέρας είναι αδιάφορος βαθμολογικά και δεν έχει βρει γκολ σε εφτά συνεχόμενα ματς εκτός έδρας και από όταν το ημερολόγιο έλεγε 2022 και ήταν στις 31 Οκτωβρίου. Ο Ιωνικός κρατούσε εκείνο που ήθελε, και είναι μια ομάδα που είχε πετύχει ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς και που πέτυχε το δεύτερό της σε εφτά χθες. Δεύτερο γκολ στα τελευταία εφτά ματς και πρώτο στην εποχή Μιχάλη Γρηγορίου, το οποίο δεν ξεκίνησε από στημένη φάση.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μασάς (86’ Γούλερι), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (90’ Μπουενά), Σάκιτς, Φαντινγκά (78’ Σόουζα), Κάνιας, Σεμπά, Μάντζης (90’ Ελευθεριάδης).

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάντζιος): Τσιφτσής, Ατιένζα, Καστάνο (67’ Ζουκάνοβιτς), Καρμόνα, Τασουλής, Αλάγκμπε (73΄Ιγκλέσιας), Σανταφέ (67’ Τιλίκα), Α. Ριέρα (54’ Mπαρτόλο), Σίτο (73’ Ντεμιντένκο), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

 
 
sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί-ThemaSports
23/04 @ 19:58

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί

Σημαντικές επιστροφές για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 19:38

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "ξετρελάθηκε" από το έπος της Κ19 και δίνει απίστευτο ποσό ως πριμ για την ιστορική επιτυχία.

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα-ThemaSports
23/04 @ 18:55

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα

Στην αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη επιστρέφουν οι Φορτούνης, Κάρμο και Ροντινέι.

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη-ThemaSports
23/04 @ 08:15

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη

Μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπόγεια μέσα στους οργανωμένους οπαδούς και ακροβατούσε μεταξύ χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος αποκαλύπτεται μέσα από την τετράμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου-ThemaSports
22/04 @ 23:22

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου

Ποια είναι τα 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα - 20 στον βασικό πυρήνα, 40 ενισχύσεις - Πώς έφτασαν σε αυτούς και τι τους αποδίδουν

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου-ThemaSports
22/04 @ 22:50

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με ανάρτησή του στα social media, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ