Η Sabbianco Ανόρθωση είναι η Κυπελλούχος Κύπρου στο χάντμπολ, αφού επικράτησε στον αποψινό τελικό που έγινε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία", του Παρνασσού Στροβόλου με 28-23 και κατέκτησε το τρόπαιο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παρνασσός μπήκε δυνατά στο ματς και είχε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η "Κυρία" ανέβασε στροφές, πήρε το προβάδισμα και σταδιακά το αύξανε, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 15-10

Στην επανάληψη, η ομάδα του Στροβόλου αντέδρασε, μείωσε ακόμα και στο ένα γκολ τη διαφορά, αλλά η Ανόρθωση ήταν ψύχραιμη ειδικά στα τελευταία λεπτά, έδειξε την ποιότητα της εκεί που η μπάλα "έκαιγε", αύξησε τη διαφορά και κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο, που ήταν το τρίτο συνεχόμενο!

Η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΧ:

H Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2022-23 τον Παρνασσό με 28-23 και στέφθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά Κυπελλούχος Κύπρου στο Χάντμπολ.

Τις προηγούμενες δυο σεζόν η «Κυρία» ήταν νταμπλούχος, κάτι που κυνηγάει και την τρέχουσα σεζόν, καθώς βρίσκεται στους τελικούς του πρωταθλήματος, προηγούμενη με 4-0 στις νίκες του Παρνασσού, με τον τίτλο να κρίνεται στις πέντε επιτυχίες.

Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, με δυο γκολ στο τελευταίο λεπτό η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε να προηγείται με διαφορά πέντε τερμάτων (15-10), με το συγκρότημα του Στροβόλου να επιστρέφει στη διεκδίκηση του τίτλου μειώνοντας στο γκολ (22-21), σχεδόν δέκα λεπτά πριν από το τέλος.

Η Sabbianco Ανόρθωση διατήρησε το προβάδισμά της κι άνοιξε ξανά τη διαφορά, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη και συνάμα τον τίτλο με τελικό σκορ 28-23.

Πολυτιμότερος χειροσφαιριστής αναδείχθηκε ο Ντέγιαν Καράν των Κυπελλούχων, μετά από ψηφοφορία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο Final-4 της διοργάνωσης.

Ο Καράν ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με επτά τέρματα, ενώ πέντε πέτυχαν οι συμπαίκτες του, Ζάγια και Χ. Αργυρού, όπως και οι Παρασκευά, Χάιντουκ, Ντράσκιτς από πλευράς Παρνασσού.

Sabbianco Aνόρθωση (Mάριος Ευσταθιάδης): Κεσίδης 1, Παβλιτσένκο, Καράν 7, Εβδοκίμοβ, Μιχαηλίδης 4, Ι. Αργυρού 1, Σπίλιακ 1, Νούνγκοβιτς,, Βορκάς, Ζάγια 5, Τσαμεσίδης 1, Χ. Αργυρού 5, Νικηφόρου, Παπακυπριανού 1, Σίκοσεκ-Πέλκο 2, Κόρι.

Παρνασσός (Σάββας Ζωγράφος): Ππούμος, Ταρτίος 1, Γουργούμης, Παρασκευά 5, Δημοσθένους, Χατζηδάκης 2, Στουμπής 2, Χάιντουκ 5, Λάσκος, Καπετάνιος, Χατζησάββας, Καρκάλατος 3, Ντράσκιτς 5, Α. Πέτρου, Δ. Πέτρου, Βαλεντίν.

Δείτε το βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρυλική ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στο Final 4 του Champions League!-ThemaSports
03/05 @ 21:05

Θρυλική ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στο Final 4 του Champions League!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου της φάσης των «8» του Champions League και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 της διοργάνωσης.

ΣΚΟΚ: Καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της!-ThemaSports
02/05 @ 14:09

ΣΚΟΚ: Καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της!

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου με ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της.

Ταεκβοντό: Με 12 μετάλλια επέστρεψε η Κυπριακή αποστολή από τη Βουλγαρία-ThemaSports
29/04 @ 18:25

Ταεκβοντό: Με 12 μετάλλια επέστρεψε η Κυπριακή αποστολή από τη Βουλγαρία

Με 12 μετάλλια επέστρεψε η κυπριακή αποστολή του ταεκβοντό από το διεθνές τουρνουά HEREYA OPEN που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Τοξοβολία: Η Κυπριακή αποστολή επιστρέφει από τη Βουλγαρία με 7 μετάλλια!-ThemaSports
29/04 @ 18:07

Τοξοβολία: Η Κυπριακή αποστολή επιστρέφει από τη Βουλγαρία με 7 μετάλλια!

Η κυπριακή αποστολή της τοξοβολίας επιστρέφει από το Διεθνές Τουρνουά «Danube Arrows» που έγινε στη Βουλγαρία με 1 χρυσό, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής: 7η η Εθνική ομάδα στο Σύνθετο ομαδικό-ThemaSports
29/04 @ 17:59

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής: 7η η Εθνική ομάδα στο Σύνθετο ομαδικό

Η εξαιρετική παρουσία της κυπριακής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρίμινι της Ιταλίας ολοκληρώθηκε με την έβδομη θέση της Εθνικής ομάδας στο Σύνθετο ομαδικό, στην ιστορική πρώτη της συμμετοχή σε τελικούς της διοργάνωσης.

Καλές κυπριακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ουγγαρία (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
29/04 @ 17:48

Καλές κυπριακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ουγγαρία (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου αρκετοί αθλητές και αθλήτριές μας μπήκαν ή συνέχισαν στον ανοιχτό στίβο, προσδοκώντας ότι τον Μάιο θα ανεβάσουν ρυθμούς και επιδόσεις, κάνοντας σαφώς περισσότερους αγώνες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ