Δημοσίευμα της ιστοσελίδας londonworld.com, αναφέρει ότι ο 19χρονος Κύπριος μέσος, Γιώργος Οκκάς, κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στην ομάδα κάτω των 21 ετών της Φούλαμ και μάλιστα, προπονείται τακτικά με την πρώτη ομάδα, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Μάρκο Σίλβα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα πράγματα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά για τον Οκκά, αφού στην ηλικία των 16 ετών συμμετείχε στις προπονήσεις των ακαδημιών της Άρσεναλ, έχοντας τότε για συμπαίκτες μεταξύ άλλων, τους Charlie Patino και Brooke Norton-Cuffy.

Ο Οκκάς μίλησε στο LondonWorld για τις φιλοδοξίες του στην πρώτη ομάδα της Φούλαμ, τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε Εθνική Κύπρου και Εθνική Αυστραλίας και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα - Δείτε το ΕΔΩ:

«Ήμουν στο Arsenal Soccer Schools», λέει ο Okkas. Δημιουργήθηκε από τον πρώην Επικεφαλής Προσκοπισμού Νέων της Άρσεναλ Steve Morrow, στη Θεσσαλονίκη. Επιλέγουν μερικούς παίκτες για να πάνε στην Αγγλία κάθε χρόνο.

«Συνήθιζα να πηγαίνω στο Hale End κάθε δύο μήνες σε ηλικία 16 ετών. Δεν έπαιρνα την υποτροφία, αλλά με σύστησε στη Φούλαμ. Είχα δοκιμές στη Φούλαμ που ήταν επιτυχημένες. Οπότε ίσως έγινε για καλό».

Ο Οκκάς μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κύπρο μετά την υπογραφή του στη Φούλαμ το καλοκαίρι του 2020. Η άφιξη του στο αποκορύφωμα της επιδημίας COVID αντιμετωπίστηκε με πολλές προκλήσεις.

«Ήταν ένας από τους πιο δύσκολους μήνες γιατί μόλις ήρθα σε μια νέα χώρα», λέει ο Οκκάς.

«Δεν μπορούσα πραγματικά να βγω έξω και να περάσω χρόνο με τους συμπαίκτες μου. Νιώθεις καλύτερα όταν έχεις αυτή την αλληλεπίδραση, οπότε ήταν δύσκολο. Ήμουν αρκετά απομονωμένος, κάτι που ήταν δύσκολο και νομίζω ότι επηρέασε το ποδόσφαιρό μου. Ωστόσο, μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά, που είναι ότι έμαθα πώς να το αντιμετωπίζω και μεγάλωσα ως άνθρωπος. Έγινα πιο δυνατός».

«Μεγάλωσα στην Κύπρο. Η μαμά μου είναι από την Αυστραλία, οπότε υπάρχει και αυτή η πιθανότητα [να παίξω για την εθνική τους ομάδα]. Είναι μια επιλογή.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσω ήταν να μεγαλώσω νωρίς. Η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με την Κύπρο. Εξαρτιζόμουν πολύ από τους γονείς μου τότε, αλλά όταν ήρθα εδώ έπρεπε να μάθω βασικά πράγματα όπως το πώς να κυκλοφορώ και να γίνω πιο ανεξάρτητος, οπότε αυτή ήταν η κύρια διαφορά. Προφανώς και το ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό.

«Η Κύπρος είναι μια χώρα προσανατολισμένη στην οικογένεια, γι' αυτό πέρασα πολύ χρόνο με την οικογένεια μου, τους φίλους μου στη χώρα μας με καλό καιρό. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να το αφήσω σε ηλικία 16 ετών».

«Αυτό το παιχνίδι [κόντρα στην Μπλάκμπερν] ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου αυτή τη σεζόν. Είναι πάντα καλό να σκοράρεις δύο γκολ, ειδικά αφού δεν παίζεις πολλά παιχνίδια. Ήταν σημαντικό όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για το προσωπικό μου επίτευγμα. Είναι ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Αυτή τη σεζόν θέλω απλώς να καθιερωθώ στην ομάδα κάτω των 23 και να προπονηθώ όσο περισσότερο μπορώ και να ασχοληθώ με την πρώτη ομάδα όποτε είναι δυνατόν. Θέλω επίσης να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς εμφανίσεις.

«Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μου είναι [να παίξω] στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Φούλαμ. Ξεκίνησα με ένα γκολ όταν ήρθα στην Αγγλία - και θέλω να το τελειώσω».

Ο καλύτερος παίκτης που έχεις αντιμετωπίσει;

«Θα έλεγα ότι ο Τσάβι Σάιμονς από την PSV. Παίξαμε εναντίον της [Ολλανδίας] σε διεθνές επίπεδο με την Κύπρο. Ο Omari Hutchinson είναι καλός, συν τον Charlie Patino της Άρσεναλ του οποίου η ποιότητα είναι εκτός αυτού του κόσμου. Τεχνικά, ουάου.»

Σε ποιον μοντελοποιείς το παιχνίδι σου;

«Έχω έμπνευση να παίξω όπως ο Jude Bellingham γιατί είναι το πλήρες πακέτο. Παίζω μερικές φορές ως αμυντικό χαφ και μερικές φορές πιο επιθετικά, οπότε νιώθω ότι έχω και τις δύο πλευρές του παιχνιδιού. Ο Bellingham τα καταφέρνει όλα αυτά».

Καλύτερες ιδιότητες;

«Θα έλεγα πάσα και δεύτερη συλλογή μπάλας».

Αντιμετωπίζοντας την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Premier League της περασμένης σεζόν

«Ήταν στο Craven Cottage που ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να έχουμε τους θαυμαστές μας εκεί. Η Τσέλσι έβγαλε την ισχυρότερη ομάδα της με παίκτες όπως ο Λιούις Χολ. Ήταν καλό να δω τι μπορώ να κάνω απέναντι σε έναν από τους καλύτερους στην ηλικιακή μου ομάδα. Παρόλο που χάσαμε, ήταν μεγάλο επίτευγμα για εμένα και την ακαδημία να φτάσουμε εκεί».

Αγαπημένο στυλ ποδοσφαίρου;

«Προτιμώ το ωραίο ποδόσφαιρο να παίζεται στο παρκέ. Προχωρώντας τη μπάλα σταδιακά, κάτι που κάναμε την περασμένη σεζόν [με τη Φούλαμ] και στην εθνική ομάδα [Κύπρου]. Έχουμε παίξει διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου φέτος, αλλά το καλό είναι ότι έμαθα ένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού-ThemaSports
24/04 @ 08:15

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού

Από ένα νέο σκάνδαλο ταλανίζεται το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia-ThemaSports
24/04 @ 00:11

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia

Η Γιουβέντους απώλεσε το προβάδισμα του Τορίνο (2-0), έσωσε όμως την παρτίδα με γκολ του Μίλικ στο 84΄και παρά την ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!-ThemaSports
24/04 @ 00:08

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!

Ντέρμπι ανόδου μόνο στα χαρτιά! Η Λέστερ συνέτριψε με 5-0 τη Σαουθάμπτον εντός έδρας με τρομερό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και είναι πλέον αγκαλιά με την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!-ThemaSports
24/04 @ 00:03

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!

Ταπείνωσε τη συμπολίτισσα και φώναξε (ξανά) για το πρωτάθλημα η... πεντάμορφη Άρσεναλ!

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»-ThemaSports
23/04 @ 22:11

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»

Μία πολύ σοβαρή είδηση μεταφέρουν αγγλικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν για υπόθεση βιασμού!

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ! -ThemaSports
23/04 @ 21:53

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ!

Θα ψάξει το «μπαμ» με την απόκτηση του Γιαμάλ το ερχόμενο καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ