Themasports.com
27/03/23, 09:55
«Αυτός ο νόμος της κάρτας φιλάθλου δεν μπορεί να εφαρμοστεί - Να έρθει νομοθεσία η οποία να επιβάλλει να καθαρίσει αυτή η βρωμιά...»

Ο Προέδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητας, Νίκος Λοϊζίδης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο του ΡΙΚ και αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο κλειστό γήπεδο «Τάσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία».
Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:
«Εμείς τα ξέραμε όλα αυτά που ήρθαν, θα έρθουν και χειρότερα. Υπάρχουν δυο κεφάλαια. Αυτό της πολιτείας, της νομοθεσίας δηλαδή και αυτό που αφορά την αστυνομία.
Εμείς βλέπαμε ότι αυτός ο νόμος της κάρτας φιλάθλου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Χρειάζεται πολλές τροποποιήσεις αλλά όπως πάντα πήγαιναν στην Βουλή οι τεχνοκράτες οι οποίες το μόνο που έβλεπαν είναι να γεμίζουν τις κόλλες των πρωτοκόλλων, ρεαλιστικά δεν εφαρμόζονται. Δεν υπάρχει η στήριξη της πολιτείας στην αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που δεν γίνονται συλλήψεις. Δεν έχουμε κάποιον από την πολιτεία και την ηγεσία που θα σταθεί δίπλα μας και θα μας πει κοιτάξτε, χρησιμοποιείστε την βία πρέπει απέναντι σε αυτούς που κάτω απ’ την επήρεια των ναρκωτικών μπορούν να σκοτώσουν και άνθρωπο. Αυτή είναι η ουσία.
Επίσης, το όπλο για τους αστυνομικούς, δεν είναι μόνο να τους στηρίξουμε. Έχουν φορτωθεί όλοι οι αστυνομικοί από πειθαρχικές και ποινικές εξαιτίας αυτών των επεισοδίων. Δεν μπορεί σε τέτοιου είδους ανθρώπους να είναι, στον επόμενο αγώνα να μην ξαναπάς. Μας τους στέλνουν στους αστυνομικούς σταθμούς για να βλέπουν μαζί μας την μπάλα. Αυτή είναι η πολιτεία μας και αυτή η δικαιοσύνη μας. Αυτά τα ρεζιλίκια να τα ακούσει ο κόσμος.
Το επόμενο βήμα, διάλυση των συνδέσμων φιλάθλων. Έχουν γίνει τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρέπει να έρθει νομοθεσία η οποία να επιβάλλει να καθαρίσει αυτή η βρωμιά.
Μια συνάδελφος πυροβολήθηκε από πιστόλι με φωτοβολίδα, ευτυχώς από μακρινή απόσταση και η πίεση μέχρι να φτάσει στο πόδι της είχε ελαχιστοποιηθεί, γι’ αυτό δεν της το έκοψε. Ένας συνάδελφος που αν δείτε το τραπέζι που του έριξαν στο κεφάλι, του το φόρεσαν στο κεφάλι και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Αν πάρουν τις σωστές αποφάσεις, σε μια εβδομάδα θα καθαρίσει η βρωμιά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που η πολιτεία απέτυχε. Μόνο η αστυνομία μπορεί να επιβάλει την τάξη».
Βαθμολογίες
Ομάδα |
Αγώνες |
Βαθμολογία |
---|---|---|
α' όμιλος | ||
![]() ΑΡΗΣ |
36 |
74 |
![]() ΑΠΟΕΛ |
36 |
71 |
![]() ΑΕΚ |
36 |
66 |
![]() ΠΑΦΟΣ |
36 |
63 |
![]() ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ |
36 |
62 |
![]() ΟΜΟΝΟΙΑ |
36 |
49 |
Β' Όμιλος | ||
![]() ΑΝΟΡΘΩΣΗ |
39 |
60 |
![]() Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ |
40 |
58 |
![]() ΑΕΛ |
39 |
48 |
![]() ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ |
40 |
48 |
![]() ΔΟΞΑ |
39 |
38 |
![]() ΕΝΠ |
39 |
37 |
![]() ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ. |
40 |
34 |
![]() ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ |
40 |
28 |