Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ποδοσφαιριστής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

. Το ότι δεν θα ήθελε, είναι δεδομένο. Το ότι δεν θα μπορούσε, είναι δική του διευκρίνιση, προφανώς εμφατική του έρωτά του με το ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι αφοπλιστικά ειλικρινής όταν λέει ότι το «μόνο που με ευχαριστεί τόσο πολύ είναι το παιχνίδι, είναι να παίζω όμορφα και δημιουργικά». Κι όπως φαίνεται έχει όλες τις προοπτικές για να το βιώσει, σαφώς δε και να το επιβεβαιώσει.

Τα σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά του Γιάννη Κωνσταντέλια, το πόσο νοητικά και τεχνικά «δυνατός» είναι στο γήπεδο, ακόμα και η άνεση με την οποία ανέκαθεν οι προπονητές του τον χαρακτήριζαν «εξαιρετικά ευφυή» ποδοσφαιρικά, επιβεβαιώνουν προφανώς ότι έχει πολλά προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό επιθετικό χαφ. Τράβηξε από πολύ μικρή ηλικία πολλά βλέμματα πάνω του, άκουσε ευρωπαϊκές σειρήνες επίσης πολύ νωρίς, και πριν γίνει 18 φόρεσε την φανέλα της Α ομάδας. Στον ΠΑΟΚ ανήκει έως το 2027.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν επτά ετών όταν πήγε στην ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Αρχικά εκπαιδευόταν με συνομήλικους, γρήγορα όμως μπήκε στις προπονήσεις των μεγαλύτερων. Δεν είχε ωράριο, δεν τον ενδιέφερε. «Επαιζα όλη μέρα, επί πολλές ώρες, έπαιζα στα πάρκα, στο δρόμο», θυμάται ο ίδιος. «Εβρισκα πιο δημιουργικό το ποδόσφαιρο στο δρόμο, έτσι το ερωτεύτηκα», συνεχίζει.

Το 2013 μπήκε στη ζωή του ο ΠΑΟΚ κι από το Βόλο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή έπαιζε ως φορ, μετά μετατοπίστηκε στο κέντρο, αλλά και στις πλευρές. Ο ίδιος λέει ότι και «10άρι μου αρέσει και αριστερό εξτρέμ νομίζω μου ταιριάζει». Το μόνο που δεν θέλει να θυμάται είναι τότε που ένας από τους προπονητές του, τού ζήτησε να παίξει στόπερ. Δεν αστειεύεται. Δείχνει να το εννοεί όταν την μνημονεύει ίσως ως τη χειρότερη στιγμή του.

Η ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου, στην οποία βρισκόταν μέχρι το 2014, όταν και ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε, ήταν μια ακαδημία που συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό, έχοντας ερυθρόλευκη απόχρωση.

Ο Κωνσταντέλιας φορούσε τα ερυθρόλευκα μέχρι που ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε και τον έντυσε στα ασπρόμαυρα. Μάλιστα, η μεταγραφή Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ αποτέλεσε και την αρχή του τέλους της συνεργασίας της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής Βόλου με τον Ολυμπιακό…

repress.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός-ThemaSports
01/05 @ 17:55

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σε ποιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν γκολκίπερ τύπου Λιβάκοβιτς; Ένα σενάριο και μόνο υπάρχει...

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα-ThemaSports
01/05 @ 15:30

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα

Για το θέμα που αντιμετώπισε με το αλκοόλ μιλάει ο Ματίας Αλμέιδα στην εισαγωγή της αυτοβιογραφίας του, υπογραμμίζοντας ότι τον έφερε δύο φορές σε κατάσταση να αισθάνεται ότι θα πεθάνει.

 Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου-ThemaSports
01/05 @ 13:37

Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου που μιλά ανοιχτά για τα πάντα. Γιατί άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς, γιατί δε μιλά πλέον με τον Μαρινάκη, η επένδυση, η εξάντληση από τα στραπάτσα.

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα! -ThemaSports
01/05 @ 19:23

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα!

01/05/1988: Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας σκοράρει ένα απίθανο γκολ, η ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ νικάει τον Ηρακλή με 1-0 και εξασφαλίζει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία αλησμόνητη Πρωτομαγιά για τους Λαρισαίους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου! -ThemaSports
01/05 @ 19:44

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ρόδα είναι και γυρίζει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από αρχής καταβολής του (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) έως και τη σημερινή διοργάνωση της Stoiximan Super League, έχουν συμμετάσχει ομάδες και ομάδες, με κάποιες εξ’ αυτών να έχουν εμφανίσεις-πυροτεχνήματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι με μακρά ιστορία που βολοδέρνουν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες αλλά … δεν ανήκουν εκεί.

Παναθηναϊκός: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κατάρρευση και τη διάσωση της χρονιάς-ThemaSports
01/05 @ 12:05

Παναθηναϊκός: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κατάρρευση και τη διάσωση της χρονιάς

Η "σφραγισμένη" αίσθηση της αποτυχίας στον Παναθηναϊκό για τον Νο1 στόχο του πρωταθλήματος που χάθηκε, το οριακό σημείο μίας πολύ δύσκολης κατάστασης, η μεγαλύτερη "ζημιά" που έγινε επί Τερίμ και οι παίκτες που πρέπει πλέον να στρίψουν το... καράβι πριν πάει στα βράχια

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ