Εύκολη πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα, που αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στο Φάρο (21:45, Novasports Prime, Alpha), στο εναρκτήριο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Euro 2024. Αποστολή στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με όνειρα, φιλοδοξίες, αλλά και μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή μπροστά της η Εθνική ομάδα, που βρίσκεται σε έναν όμιλο-βουνό, στον δρόμο για το Euro της Γερμανίας. Μπορεί να υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League και δη με άκρως ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης έπειτα την πρωτιά που κατέκτησε στην τελευταία της παρουσία η Εθνική, αλλά τόσο οι διεθνείς, όσο και ο Γκουστάβο Πογέτ, δεν μπαίνουν καν σε τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή. Όπως ξεκαθάρισαν στις δηλώσεις τους, ο στόχος της Γαλανόλευκης είναι η απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, κι ας έχουν απέναντί τους τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το πρώτο εμπόδιο βέβαια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το πλέον εύκολο, αφού θα αντιμετωπίσει το αδύναμο Γιβραλτάρ επί πορτογαλικού εδάφους. Συγκεκριμένα στο "Estadio do Algarve", στο Φάρο. Γνώριμο έδαφος για την Ελλάδα, καθώς εκεί έγραψε ορισμένες από τις πιο χρυσές σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας της, μιας και είχε δώσει το τρίτο παιχνίδι του ομίλου στο Euro 2004, με το γκολ του Ζήση Βρύζα επί της Ρωσίας (1-2), παρά την ήττα, να μας πηγαίνει στα νοκ άουτ και στη συνέχεια στα... ουράνια.

Δύο φορές αντιμετώπισε στο παρελθόν το Γιβραλτάρ η Ελλάδα, καθώς το είχε συναντήσει και στα προκριματικά του Mundial 2018. Και τότε μάλιστα έδωσε το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Φάρο, στο ίδιο γήπεδο, κερδίζοντας με 4-1 (με 4-0 στο δεύτερο παιχνίδι). 

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γκουστάβο Πογιέτ, λίγα είναι τα ερωτηματικά. Αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα στην άμυνα, με μοναδική ίσως αμφιβολία τη θέση στο δεξί άκρο, που διεκδικούν Ρότα (φαβορί) και Μπάλντοκ. Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας είναι... ακούνητοι. 

Στο 4-2-3-1 που πιθανότατα θα παρατάξει ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός, ο Σιώπης θα έχει στο πλευρό του τον Μάνταλο σε πιο δημιουργικό ρόλο, μιας και ο Μπουχαλάκης είχε κάποιες ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες. Ο Μασούρας θα βρεθεί λογικά στο δεξί άκρο, με τους Μπακασέτα και Φορτούνη να μοιράζονται τις άλλες δύο θέσεις πίσω από τον Παυλίδη.

Να θυμίσουμε ότι δεν ακολούθησε την αποστολή ο Κουρμπέλης που υπέστη θλάση. Επίσης οι Ιωαννίδης και Κουλιεράκης δεν ακολούθησαν το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης στο Φάρο. 

Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, απουσιάζουν δύο βασικοί παίκτες από την άμυνα, ο Λουί Ανεσλί και ο Σκοτ Γουάισμαν. 

Πηγή: www.sdna.gr

 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!-ThemaSports
18/04 @ 10:56

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!

Η έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος που έγινε ποτέ στην Κύπρο πλησιάζει!

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα-ThemaSports
17/04 @ 17:07

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα

Από την ΕΠΟ δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, προς το παρόν, για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή. Οι συνεχόμενοι έλεγχοι σε ξενοδοχείο, προπονήσεις και τα επόμενα βήματα.

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέρματα της Εθνικής Παίδων Κ-16 στο νικηφόρο 2-1 με το Μαυροβούνιο-ThemaSports
17/04 @ 10:53

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέρματα της Εθνικής Παίδων Κ-16 στο νικηφόρο 2-1 με το Μαυροβούνιο

Η Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-16 νίκησε με ανατροπή 2-1 το Μαυροβούνιο στο πρώτο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας.

Διεθνής φιλική νίκη της Εθνικής Παίδων Κ-16 -ThemaSports
16/04 @ 19:19

Διεθνής φιλική νίκη της Εθνικής Παίδων Κ-16

Διεθνής φιλική νίκη με ανατροπή για την Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-16.

Αλλαγή ώρας στη σέντρα των αγώνων Κύπρος-Μαυροβούνιο για τις Εθνικές ομάδες Κ-16-ThemaSports
15/04 @ 14:11

Αλλαγή ώρας στη σέντρα των αγώνων Κύπρος-Μαυροβούνιο για τις Εθνικές ομάδες Κ-16

Δύο φιλικούς αγώνες με το Μαυροβούνιο θα δώσει η Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-16.

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών-ThemaSports
15/04 @ 12:36

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Η UEFA έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για να αρχίσουν στις 19:00 και όχι στις 21:45 δύο από τους τρεις εντός έδρας αγώνες της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών στο Nations League που αρχίζει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ