Ο Ουίλις Ριντ, ο σταρ και αρχηγός των Νιου Γιορκ Νικς πέθανε σε ηλικία 80 ετών στις 21 Μαρτίου 2023. Όλοι θα τον μνημονεύουν για την επική βραδιά των τελικών του NBA το 1970 που σόκαρε τους φίλους των Νικς στο Madison Square Garden παίζοντας με τραυματισμό χαρίζοντάς τους το πολυπόθητο πρωτάθλημα στο 7ο παιχνίδι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το 1970 ήταν η χρονιά που έδωσε στον κόσμο του μπάσκετ μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία του αθλήματος τον 20ο αιώνα. Το comeback του Ούίλις Ριντ στο 7ο παιχνίδι απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς έγινε με εμφατικό τρόπο. Η σειρά των τελικών βρισκόταν στο 3-3 με τον Ριντ να δίνεται αμφίβολος για την αναμέτρηση εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Εκείνος όμως έκανε την είσοδο του στο γήπεδο από τα αποδυτήρια όσο οι συμπαίκτες του έκαναν ζέσταμα κι ας «έσερνε» κυριολεκτικά το δεξί του πόδι δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη αξία στα δύο πρώτα (και μοναδικά) του καλάθια που «γκρέμισαν» και ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το Madison Square Garden.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας δυναστείας» είπε ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν των Λέικερς για την ομάδα του Ριντ με τον Φρέζιερ που πανηγύρισε το πρώτο της δαχτυλίδι.

Ο «αρχηγός», όπως τον αποκαλούσαν, Ριντ ήδη είχε αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του All Star Game εκείνης της χρονιάς και ο τραυματισμός του είχε θορυβήσει τους οπαδούς των Νικς αλλά και τον σύλλογο που έκαναν μία πραγματικά πρωταθληματική χρονιά.

«Δεν ήθελα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη σε 20 χρόνια από τώρα και να πω μακάρι να μπορούσα να είχα παίξει» ανέφερε ο Ριντ σκεπτόμενος τις παυσίπονες ενέσεις που χρειάστηκε να κάνει ώστε να καταφέρει να αγωνιστεί. Ο συμπαίκτης του, Ουόλτ Φρέζιερ που έκανε ένα από τα πιο καταπληκτικά παιχνίδια  με 36 πόντους και 19 ριμπάουντ, δεν θα μπορούσε να επισκιαστεί περισσότερο από τον Ριντ των τεσσάρων πόντων και των τριών ριμπάουντ που όμως έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα και μόνο που υπήρχε ο 28χρονος τότε γκαρντ στο παρκέ. «Μόλις τον είδα πίστεψα ότι τους έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φρέζιερ.

c_MjI2YWU5ODctOWYwNi00_YzU1M2Ri.jpeg

Αυτό ήταν και το πρώτο από τα δύο μοναδικά πρωταθλήματα των Νικς επί εποχή Ριντ κα το πιο ακατόρθωτο εξαιτίας των συνθηκών. Με αυτόν τον τρόπο όμως ενέπνευσε τον κόσμο γύρω του με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο  MVP των τελικών παρά την εξαιρετική εμφάνιση του συμπαίκτη του.

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντιβιντσένζο «εκτέλεσε» στο φινάλε τους Σίξερς, στο 2-0 και οι Καβαλίερς με Μάτζικ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 09:13

Ο Ντιβιντσένζο «εκτέλεσε» στο φινάλε τους Σίξερς, στο 2-0 και οι Καβαλίερς με Μάτζικ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο… πόδι σηκώθηκε το «Madison Square Garden», με τους Νικς σε μία γεμάτη ένταση φάση να καταφέρνουν στο φινάλε να επικρατήσουν με τρίποντο του Ντιβιντσένζο των Σίξερς (104-101) και να κάνουν το 2-0.

«Τέζαρε» τους Λέικερς του φοβερού Λεμπρόν at the buzzer ο Μάρεϊ! (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
23/04 @ 09:01

«Τέζαρε» τους Λέικερς του φοβερού Λεμπρόν at the buzzer ο Μάρεϊ! (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με καλάθι του Τζαμάλ Μάρεϊ στην εκπνοή οι Νάγκετς επικράτησαν 101-99 των Λέικερς και έκαναν το 2-0 στη σειρά. Φοβερός αλλά και μοιραίος στο φινάλε ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Οι Θάντερ πήραν την ματσάρα κόντρα στους Πέλικανς για το 1-0 -ThemaSports
22/04 @ 09:08

Οι Θάντερ πήραν την ματσάρα κόντρα στους Πέλικανς για το 1-0

Μετά από μια συγκλονιστική ματσάρα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ λύγισαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς με 94-92 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs του NBA.

Αφηνιασμένα «Ελάφια» διέλυσαν τους Πέισερς για το 1-0 στη σειρά! -ThemaSports
22/04 @ 08:40

Αφηνιασμένα «Ελάφια» διέλυσαν τους Πέισερς για το 1-0 στη σειρά!

Οι Μιλγουόκι Μπακς παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Ντάμιαν Λίλαρντ, ισοπέδωσαν τους Ιντιάνα Πέισερς με 109-94 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs του NBA.

NBA: Οι Νάγκετς κέρδισαν για 9η σερί φορά τους Λέικερς και έκαναν το 1-0 στα playoffs (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 09:17

NBA: Οι Νάγκετς κέρδισαν για 9η σερί φορά τους Λέικερς και έκαναν το 1-0 στα playoffs (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1-0 κόντρα στους Λέικερς, για τα playoffs του NBA, έκαναν οι Νάγκετς, ενώ οι Καβαλίερς επικράτησαν (97-83) των Μάτζικ, οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν (120-95) τους Σανς και οι Νικς τους Σίξερς (111-104).

Σάσα Βεζένκοφ: Η δύσκολη σεζόν στο Σακραμέντο, το αβέβαιο μέλλον και ο Ολυμπιακός-ThemaSports
21/04 @ 01:00

Σάσα Βεζένκοφ: Η δύσκολη σεζόν στο Σακραμέντο, το αβέβαιο μέλλον και ο Ολυμπιακός

Ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Σακραμέντο όχι όπως θα ονειρευόταν. Τα πεπραγμένα, η επόμενη μέρα και ο... Ολυμπιακός.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ