Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πολλές εθνικές ομάδες, κυρίως αυτές που δεν… έλαμψαν με τις εμφανίσεις τους, αποφάσισαν να κάνουν ανανέωση στα ρόστερ τους, οι ευρωπαϊκές έχοντας μπροστά τους την τελική φάση του EURO το καλοκαίρι του 2024-Ποιοι παίκτες έφυγαν και ποιοι ήρθαν;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αλήθεια είναι πως η διοργάνωση του Κατάρ, από την οποία πέρασαν πια τρεις μήνες, ήταν… σκληρή για κάποιες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες. Για παράδειγμα, το Βέλγιο και η Γερμανία δεν κατάφεραν καν να πάρουν την πρόκριση από την φάση των ομίλων. Από την άλλη, η Γαλλία ήταν ξανά στον τελικό, αν και έφυγε ηττημένη, η Κροατία πέτυχε και πάλι να ξεχωρίσει. 

Αρκετοί ομοσπονδιακοί τεχνικοί αποχώρησαν μετά το τέλος του Μουντιάλ και αναπόφευκτα οι διάδοχοί τους θέλησαν, καθώς αρχίζει η… περιπέτεια του EURO, να δώσουν το μήνυμα της ανανέωσης ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο. 

Ισπανία 
Ο Λουίς Ενρίκε αντικαταστάθηκε από τον Λούις ντε λα Φουέντε, ο οποίος στις πρώτες κλήσεις του για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θέλησε να δώσει το «στίγμα» της επόμενης ημέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά δώδεκα παίκτες που είχαν ταξιδέψει στο Κατάρ δεν είναι τώρα στην αποστολή των «φούριας ρόχας». Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά, ο Νταβίδ Γκαρθία και ο Χοσέλου, και άλλοι οκτώ (όπως ο Μερίνο, ο Φαμπιάν Ρούιθ, ο Ντάνι Θεμπάγιος, ο Πέδρο Πόρο, ο Θουμπιμέντι) οι οποίοι ναι μεν είχαν κληθεί ξανά, αλλά δεν ήταν στις συνηθισμένες επιλογές προηγούμενων ομοσπονδιακών τεχνικών. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς αποφάσισε να μην φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ εκτός έμειναν οι Κόκε, Ζόρντι Άλμπα, Μάρκο Ασένσιο, Φεράν Τόρες. 

 

Ολλανδία 
Αλλαγή προπονητή υπήρξε και στον πάγκο των «οράνιε» καθώς ήταν ήδη γνωστό πως ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας στο Κατάρ ο Ρόναλντ Κούμαν θα αντικαθιστούσε τον Λουίς φαν Χάαλ. Ο Κούμαν κάλεσε ξανά δύο παλιές… καραβάνες, τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και τον Γιάσπερ Σίλεσεν, αλλά και νεότερους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ντεμπούτο όπως ο Μπότμαν (23), ο Βερμπούγκεν (20), ο Βέερμαν (24), ο Γκεερτρούνιτα (22) από την ανεξάντλητη πηγή ταλέντου της ολλανδικής σχολής. Δεν κλήθηκε ο τραυματίας Φρένκι ντε Γιονγκ, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής Ολλανδίας. 

 

Γερμανία 
Παρά την αποτυχία στο Μουντιάλ, ο Χάνσι Φλικ παρέμεινε στη «νάσιοναλμανσαφτ» σε αντίθεση με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που ήταν παρόντες στο Μουντιάλ. Ρούντιγκερ, Σανέ, Μίλερ, Γκουντογκάν, Ζίλε έμειναν εκτός για να μπουν στο ρόστερ νέοι όπως ο Βάγκνομαν της Στουτγκάρδης, ο Eνμετσά της Βόλφσμπουργκ, ο Τιάο της Μίλαν, ο Σάντε της Μπρέντφορντ, ο Mπερίσα της Άουγκσμπουργκ. Κλήθηκαν ξανά και οι Εμρέ Τσαν και Φλόριαν Βιρτζ. 

Βέλγιο 
Μια νέα αρχή θέλουν να κάνουν και οι Βέλγοι έχοντας πια στον πάγκο τους τον Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Εντέν Αζάρ έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ ο αδερφός του Τόργκαν δεν θα είναι διαθέσιμος για το ξεκίνημα των προκριματικών λόγω τραυματισμού. Βίτσελ, Βανάκεν και Αλντερβάιρλεντ, επίσης, δεν συνεχίζουν στην εθνική ομάδα. Η υπερταλαντούχα γενιά που είχε το Βέλγιο τα προηγούμενα χρόνια αφήνει την ομάδα στους νεότερους, όπως είναι ο Ρομέο Λάβια της Σαουθάμπτον και ο Γιόχαν Μπακαγιόκο της Αϊντχόφεν. 

Γαλλία 
Οι «τρικολόρ» μπορεί αυτή τη φορά να έφτασαν στον τελικό, αλλά να μην κατέκτησαν το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά θα πορευτούν με κάποιες αλλαγές προς την τελική φάση του EURO. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ συνεχίζει, όχι όμως και οι Καρίμ Μπενζεμά και Ούγκο Γιορίς. Ντιαμπί, Σαμπά, Τοντιμπό, Κέφρεν Τουράμ είναι οι νέοι στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, ενώ εκτός έμειναν οι Μανταντά και Γκεντουζί. Επέστρεψε και ο Μάικ Μενιάν, ο οποίος θα είναι πια ο βασικός τερματοφύλακας μετά την αποχώρηση του Γιορίς, ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ θα φορά πια το περιβραχιόνιο του αρχηγού. 

Πορτογαλία 
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θέλει να συνεχίσει την καλή δουλειά που έκανε στους Ίβηρες ο Φερνάντο Σάντες βάζοντας τις δικές τους… πινελιές. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην διέπρεψε στο Κατάρ και να άφησε την Ευρώπη για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο ακόμα και στα 38 του χρόνια δεν θα μπορούσε να μην κληθεί για να βοηθήσει όσο μπορεί την εθνική ομάδα της χώρας του. Μόνο ένας νέος παίκτης κλήθηκε από τον Μαρτίνεθ, είναι ο Ντιόγκο Ζότα, απών από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω τραυματισμού. Εκτός έμειναν οι Ρικάρντο Όρτα και Γουίλιαμ Καρβάλιο. 

Αγγλία 
Η Αγγλία έφτασε ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ και παρόλο που άπαντες στο Νησί θα ήθελαν κάτι περισσότερο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να στηρίξει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας άφησε εκτός των κλήσεων για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του EURO τους Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μπεν Γουάιτ και Κόνορ Κόαντι. Ο Ρις Τζέιμς κέρδισε μια θέση στις κλήσεις, επέστρεψαν οι Μπεν Τσίλγουελ και Κάλβιν Φίλιπς, ενώ ντεμπούτο μπορεί να κάνει ο Ιβάν Τόνεϊ. 

Κροατία 
Οι Κροάτες θέλουν να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδό τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια ακόμα διοργάνωση. Πολλοί πίστευαν ότι ο Λούκα Μόντριτς θα αποχωρήσει κάτι που δεν συνέβη καθώς η «φλόγα» μέσα του καίει δυνατά, ενώ ο Ντέγιαν Λόβρεν ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς άφησε εκτός τους Γκρμπιτς, Γιάκιτς και Μπούντιμιρ, ενώ ευκαιρία για ντεμπούτο του θα έχουν οι Ιβάνουσετς, Μούσα και Λάμπροβιτς. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το ρόστερ παραμένει ίδιο με αυτό του Κατάρ. 

Ιταλία 
Η «σκουάντρα ατζούρα» απέτυχε να προκριθεί στο Μουντιάλ και θέλει να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας για να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έμεινε στη θέση του και θέλει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο έχοντας στις κλήσεις του παίκτες όπως οι Ματέο Ρετέγκι της Τίγκρε, Μάρκο Καρνεζέκι της Κρεμονέζε, Aλεσάντρο Μπουοντζόρνο της Τορίνο, Βλαντίμιρο Φαλκόνε της Λέτσε. Και ακόμα έχει τους… πιτσιρικάδες Παφούντι (17), Σκαλβίνι (19), Γκνόντο (19), τους οποίους είχε καλέσει ξανά και το 2022.  

Πηγή: www.sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΠ: Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO Κ-17-ThemaSports
23/04 @ 10:15

ΚΟΠ: Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO Κ-17

Σε ρυθμούς EURO under-17, τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Κύπρος με τη συμμετοχή των αυριανών αστέρων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)-ThemaSports
19/04 @ 15:55

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U-17 και η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία με εβδομαδιαίες προπονήσεις.

Ήττα για την Εθνική Παίδων Κ16 από το Μαυροβούνιο σε φιλικό αγώνα-ThemaSports
18/04 @ 21:24

Ήττα για την Εθνική Παίδων Κ16 από το Μαυροβούνιο σε φιλικό αγώνα

Η Εθνική μας ομάδα των Παίδων Κ16 ηττήθηκε σε φιλικό αγώνα από το Μαυροβούνιο με 2-0. Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας.

ΕΟΚΑΝ: Επίσημη ενημέρωση από FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής Ελλάδας-ThemaSports
18/04 @ 18:54

ΕΟΚΑΝ: Επίσημη ενημέρωση από FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής Ελλάδας

Ο ΕΟΚΑΝ ενημερώθηκε επίσημα από την FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ανδρών.

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!-ThemaSports
18/04 @ 10:56

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!

Η έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος που έγινε ποτέ στην Κύπρο πλησιάζει!

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα-ThemaSports
17/04 @ 17:07

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα

Από την ΕΠΟ δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, προς το παρόν, για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή. Οι συνεχόμενοι έλεγχοι σε ξενοδοχείο, προπονήσεις και τα επόμενα βήματα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ