Η Λάτσιο καταδικάζει τα αντισημιτικά συνθήματα των οπαδών της στο ντέρμπι με τη Ρόμα

Η Λάτσιο καταδικάζει τα αντισημιτικά συνθήματα των οπαδών της στο ντέρμπι με τη Ρόμα

Η Λάτσιο καταδίκασε τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους φανατικούς οπαδούς της την Κυριακή κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Ρόμα (1-0) στη Serie A, μετά τις καταγγελίες από την εβραϊκή κοινότητα στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η Λάτσιο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ήταν πάντα «στην πρώτη γραμμή να καταδικάζει δημόσια, να αποτρέπει και να καταστείλει ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε διάκριση, ρατσιστικό ή αντισημιτικό σύνθημα ή ενέργεια».

Η πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης, Ρουθ Ντουρεγκέλο, δημοσίευσε χθες (20/3) στο Twitter βίντεο με οπαδούς της Λάτσιο να φωνάζουν αντισημιτικά άσματα και μια φωτογραφία ενός ατόμου στις εξέδρες φορώντας μια φανέλα με το όνομα «Hitlerson» με τον αριθμό 88, που χρησιμοποιείται στο νεοναζιστικό κίνημα και σημαίνει «Χάιλ Χίτλερ».

Αυτές οι καταγγελίες συμβαίνουν όταν ήδη διεξάγεται έρευνα, από την ιταλική ομοσπονδία, για υποτιθέμενα αντισημιτικά συνθήματα από οπαδούς της Λάτσιο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Νάπολη (0-1) στις 3 Μαρτίου.

Η πειθαρχική επιτροπή της Serie A ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το νέο αυτό επεισόδιο στο ντέρμπι της Ρώμης θα ληφθεί το αργότερο έως τις 4 Απριλίου, με βάση τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο Καλό Χωριό: Ποιος έδωσε την εντολή για την καταστροφή πυρομαχικών;

Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο Καλό Χωριό: Ποιος έδωσε την εντολή για την καταστροφή πυρομαχικών;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η καταστροφή πυρομαχικών στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, αλλά και για το ποιος έδωσε τη σχετική εντολή εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών. Το πόρισμα του ερευνώντος αξιωματικού, ταξίαρχου Σάββα Στεφάνου, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.