O AΠΟΕΛ, μετά από πεντάλεπτη παράταση, κέρδισε στο Λευκόθεο τον Dynatron Απόλλωνα με 103-102, για την 22η αγωνιστική, και έκλεισε την κανονική περίοδο της ΟΠΑΠ Basket League με το 15ο ροζ φύλλο του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, ενώ οι «γαλάζιοι» ακολουθούν με 32.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Κορυφαίος για τους νικητές ο Ervin Carlbe με 22 πόντους, 1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
Ο Dynatron Απόλλωνα στο πρώτο ενάμιση λεπτό πέτυχε τρία σερί καλάθια από τους Acquaah, Adway και Ηλιάδη (0-6), με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει με σερί επτά πόντων και στο 3' πέρασε μπροστά με το τρίποντο του Thibodeaux (7-6).
Από εκεί και πέρα ακολούθησε εναλλαγή στο σκορ. Στο 9' οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (18-23) μετά τη βολή του Παντούρη, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με δίποντο του Owen (20-23).
Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Λεμεσού, στο 17', με το λέι απ του Ηλιάδη μπήκε μπροστά με πέντε πόντους (38-43), με τους «γαλαζοκίτρινους» να φτιάχνουν σερί επτά πόντων και στο 19' με το λέι απ του Carlbe μπήκαν μπροστά με 45-43.
Στο 24' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν την ψαλίδα του σκορ σε διψήφιο αριθμό (62-51) με το καλάθι του Henry, ενώ στο 25' έφθασε τους 15 πόντους (66-51) με τη βολή του Thibodeaux.
Η διαφορά μειώθηκε στους εφτά στο 29' με το λέι απ του Acquaah (68-61), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το καλάθι του Γιανναρά που έφερε τη διαφορά πάλι σε διψήφιο αριθμό (73-63).
Στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε τη διαφορά στους 15 (78-63) μετά από τρίποντο του Σιμιτζή και δυο βολές του Henry, ενώ στο 36' με το λέι απ του Σιμιτζή ήταν μπροστά με 85-77.
Ο Απόλλωνας κατάφερε στη συνέχεια να μειώσει και δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος η διαφορά ήταν στους τέσσερις (86-82) μετά από βολή του Thibodeaux.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι τρεις βολές του Carlbe έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων στον ΑΠΟΕΛ (89-86), όμως το τρίποντο του Acquaah (89-89) έστειλε τον αγώνα στην παράταση.
Το σκορ ήταν ισόπαλο 102-102 μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πεντάλεπτης παράτασης, με το ροζ φύλλο να πηγαίνει στον ΑΠΟΕΛ με 103-102 μετά από εύστοχη βολή του Carlbe.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-23, 45-43, 73-63, 89-89, 103-102 παρ.
AΠΟΕΛ (Σωτήρης Γκαβοτάσιος): Σιμιτζής 21 (2), Carlbe 22 (1), Henry 14, Koιλαράς, Thibodeaux 17 (1), Γιανναράς 13 (3), Παπαμιχαήλ 7 (1), Κουμής, Owen 9 (1), Watts.
Dynatron Απόλλων (Θωμάς Νίκου): Waterman 13 (2), Adway 21 (1), Acquaah 36 (5), Hλιάδης 9 (1), Παντούρης 9 (1), Χατζηκώστας 6 (2), Λοϊζίδης 6, Mitchell 2.
** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Η διοίκηση του Σωματείου ΑΕΛ παραθέτει σήμερα το πρωί (11:00) στην αίθουσα Τύπου του σταδίου «Αλφαμέγα», για να παρουσιάσει στα ΜΜΈ και στον κόσμο της ομάδας, τον Μέγα χορηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας, την εταιρεία στοιχημάτων CopyBet.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/06 @ 23:21
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ανακοινώνει την κλήση του Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνική Ανδρών, κ. Χριστόφορου Λειβαδιώτη, ενόψει της προετοιμασίας για τη συμμετοχή της στο FIBA EuroBasket 2025 (Group Stage).
30/06 @ 08:40
Πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους αποτελεί το γεγονός ότι το FIBA EuroBasket 2025 θα διεξαχθεί στην Κύπρο, με τους αγώνες του Γ’ Ομίλου να φιλοξενούνται στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
26/06 @ 13:48
Βρισκόμαστε μόλις δυο μήνες πριν από το πρώτο τζάμπολ στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό για το FIBA EuroBasket 2025. Η Κύπρος μας θα ζήσει μοναδικές στιγμές με τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού event που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο νησί.
23/06 @ 13:19
Δύο ομάδες που σύντομα θα κατηφορίσουν στην Κύπρο, για τη συμμετοχή τους στον Γ’ όμιλο του FIBA EuroBasket 2025, βρίσκονται ανάμεσα στο τοπ-6 των ομάδων που οι οπαδοί τους έχουν εγγραφεί για εισιτήρια ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.
20/06 @ 12:58
Όταν πέσει, γύρω στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 4ης Σεπτεμβρίου, η αυλαία του αγώνα της Κύπρου με την Ιταλία για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του FIBA EuroBasket 2025, στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που η Εθνική μας ομάδα θα πατήσει -εντός του 2025- το παρκέ του ανακαινισμένου κλειστού σταδίου της Λεμεσού, για αγώνα μπάσκετ υψηλού επιπέδου!
19/06 @ 15:44
Με φόντο την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του σταδίου και με το βλέμμα στραμμένο στο FIBA EuroBasket 2025, το Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025, για να υποδεχθεί εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και θεσμικούς φορείς.
BEST OF THEMASPORTS