Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη Σαουδική Αραβία ο Σέρχιο Πέρεζ, παίρνοντας την πρώτη του pole μετά από 12 μήνες! Αποχώρησε με μηχανική βλάβη ο Φερστάπεν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Q1 ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να κάνει τον ταχύτερο γύρο με 1:28.761, αφήνοντας δεύτερο και μισό δευτερόλεπτο πιο αργό τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρεζ. Ο Λεκλέρ βρέθηκες την τρίτη θέση, ενώ ο Αλόνσο έκανε τον τέταρτο ταχύτερο γύρο, πριν βγει εκτός πίστας με τε-τα-κε. Τελικά, από τη συνέχεια αποκλείστηκαν Τσουνόντα, Άλμπον, Ντε Φράις, Λάντο Νόρις και Σάρτζεντ, με τον τελευταίο να μην έχει καταμετρημένο χρόνο.



Στο ξεκίνημα του Q2 ο Φερνάντο Αλόνσο ανέβηκε πρώτος με 1:28.7 και είχε πίσω του τον Λεκλέρ, ενώ ο Φερστάπεν κινούνταν αργά στην πίστα όταν βγήκε από τα pits, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα. Τελικά, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει γύρο και να χρονομετρηθεί, μένοντας εκτός συνέχειας μαζί με τους Χούλκενμπεργκ, Ζου, Μάγκνουσεν και Μπότας, ενώ ο Πέρεζ με τη δικιά του Red Bull μπήκε στο Q3 όντας ο ταχύτερος όλων με 1:28.635 και έχοντας πίσω του Αλόνσο, Λεκλέρ και Σάινθ.



Πρώτος βγήκε στην πίστα για το Q3 ο Αλόνσο, διεκδικώντας την πρώτη του pole από το 2012 και σημειώνοντας χρόνο 1:28.925, όμως ο Λεκλέρ δεν άργησε να τον ξεπεράσει, πριν ο Πέρεζ περάσει στην κορυφή με 1:28.265. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Αλόνσο ήταν 4 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον πιλότο της Red Bull και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, αφού ο Λεκλέρ μπορεί να έκανε ταχύτερο χρόνο, αλλά αύριο θα ξεκινήσει 12ος, λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για αλλαγή ηλεκτρονικής μονάδας στον κινητήρα του. Στη δεύτερη σειρά εκκίνησης θα βρίσκονται οι Ράσελ με Mercedes και ο Σάινθ με Ferrari, ενώ την πρώτη οχτάδα συμπλήρωσαν οι Στρολ, Οκόν, Χάμιλτον, Πιάστρι.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν-ThemaSports
20/04 @ 08:15

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν

Παρότι εκκίνησε από την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο φετινό Sprint της Formula 1, στο πλαίσιο του GP Κίνας. Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε τη 2η θέση για το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τρίτος στο βάθρο ο Σέρζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB20.

Η πρώτη νίκη της Mercedes στη Formula 1 μετά από 57 χρόνια-ThemaSports
15/04 @ 22:01

Η πρώτη νίκη της Mercedes στη Formula 1 μετά από 57 χρόνια

Ποια είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού σαν σήμερα; Ακολουθεί η απάντηση.

Τέλος στις φήμες, ανανέωσε με την Aston Martin ο Αλόνσο! -ThemaSports
12/04 @ 12:00

Τέλος στις φήμες, ανανέωσε με την Aston Martin ο Αλόνσο!

Τέλος στη φημολογία για το μέλλον του στη Φόρμουλα Ένα έβαλε ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς ο Ισπανός θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να οδηγεί το μονοθέσιο της Aston Martin.

Αγώνες σε όλες τις «γωνίες» της γης και γενέθλια για έναν πρωταθλητή-ThemaSports
09/04 @ 15:41

Αγώνες σε όλες τις «γωνίες» της γης και γενέθλια για έναν πρωταθλητή

Πολλά και σημαντικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ