Η Ίντερ άντεξε στο "Ντραγκάο" την πίεση της Πόρτο, απέσπασε ισοπαλία 0-0 και με το 1-0 στην Ιταλία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Απίθανη τριπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους με δύο δοκάρια και διώξιμο στη γραμμή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ίντερ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League ύστερα από το 0-0 στο "Ντραγκάο" με αντίπαλο την Πόρτο και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στην Ιταλία.

Οι "νερατζούρι" ήταν προετοιμασμένοι για την πίεση των Πορτογάλων, πέρασαν πιο εύκολο βράδυ σε σχέση με τον αγώνα του Σαν Σίρο, με εξαίρεση την τριπλή ευκαιρία της Πόρτο στις καθυστερήσεις και κατάφεραν να φτάσουν στους "8" της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2011.

Η Πόρτο είχε τον αέρα της εμφάνισης του πρώτου αγώνα, όμως το 3-5-1-1 του Σιμόνε Ιντζάγκι προβλημάτισε αρκετά τους παίκτες των γηπεδούχων. Η κατοχή της μπάλας κυμαινόταν στο 70%, όμως αυτή ήταν αρκετά ακίνδυνη και μακριά από τον ήρωα του Σαν Σίρο, Αντρέ Ονανά.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα μάλιστα ήταν για τον Έντιν Τζέκο, όμως ο Ντιόγκο Κόστα έκανε σπουδαία επέμβαση και κράτησε το 0-0. Η μοναδική φορά που οι παίκτες του Σέρζιο Κονσεϊσάο έκαναν κάτι ουσιαστικό στο 1ο μέρος ήταν έπειτα από μία ομαδική ενέργεια που κατέληξε σε σουτ του Εβανίλσον και σωτήριο τάκλιν του Φεντερίκο Ντιμάρκο.

Μαζί με δύο φάσεις όπου ζήτησαν πέναλτι, όμως διαιτητής και VAR είχαν διαφορετική άποψη, η "λευκή" ισοπαλία επιστέγασαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το 2ο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αφού οι δύο προπονητές έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στο αρχικό πλάνο. Οι "δράκοι" κέρδισαν κάποια μέτρα για πρώτη φορά από τους Χακάν Τσαλχάνογλου και Νικολό Μπαρέλα, όμως και πάλι είχαν μεγάλο πρόβλημα στο να δημιουργήσουν κάτι επικίνδυνο.

Οι αλλαγές άρχισαν στο 70ό λεπτό, με τον Ιντζάγκι να επιστρατεύει τον Ρομέλου Λουκάκου, ψάχνοντας ένα γκολ που θα καθάριζε την πρόκριση.

Η δράση πάντως παρέμεινε στο γήπεδο των "νερατζούρι", εκτός από περιπτώσεις στημένων φάσεων, όπου ο Βέλγος είχε το πλεονέκτημα, ελλείψει και του Πέπε.

Το άγχος των γηπεδούχων ήταν εμφανές στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν κατάφεραν να συνδυαστούν σε κομβικά σημεία του γηπέδου και να πλησιάσουν την εστία του Ονανά.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι "δράκοι" πλησίασαν τρεις φορές στο γκολ της παράτασης! Αρχικά ένα σουτ έδιωξε στη γραμμή ο Ντένζελ Ντάμφρις, δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μεχντί Ταρεμί νικήθηκε από τον Ονανά και το δοκάρι και τέλος ο Μάρκο Γκρούγιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και έστειλε τους "νερατζούρι" στα προημιτελικά της διοργάνωσης έπειτα από μία δεκαετία, περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Πεπέ, Καρντόζο, Μαρκάνο, Σανουσί (85' Γουέντελ), Εουστάκιο (71' Φράνκο), Ουρίμπε (85' Ναμάσο), Γκρούγιτς, Εβανίλσον (70' Μαρτίνεθ), Ταρεμί, Γκαλένο
ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν (80' Σκρίνιαρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74' Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (80' Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (70' Ντ' Αμπρόζιο), Μαρτίνες, Τζέκο (70' Λουκάκου)
Οι ομάδες των προημιτελικών
Μπενφίκα
Τσέλσι
Μπάγερν
Μίλαν
Μάντσεστερ Σίτι
Ίντερ
Τα αποτελέσματα της φάσης των 16
Μπενφίκα - Μπριζ 5-1 (38' Ράφα Σίλβα, 45+2', 57' Ράμος, 71' πέν., 77' Νέρες / 87' Μέιχερ) [2-0]
Τσέλσι - Ντόρτμουντ 2-0 (43' Στέρλινγκ, 53' πέν. Χάβερτς) [0-1]
Τότεναμ - Μίλαν 0-0 [0-1]
Μπάγερν - Παρί 2-0 (61' Τσούπο Μότινγκ, 89' Γκνάμπρι) [1-0]
Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 7-0 (22' πέν., 24', 45+2', 53', 57' Χάλαντ, 49' Γκιντογάν, 90+2' Ντε Μπρόινε) [1-1]
Πόρτο - Ίντερ 0-0 [0-1]
15/03 22:00 Νάπολι - Άιντραχτ [2-0]
15/03 22:00 Ρεάλ - Λίβερπουλ [5-2]

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν-ThemaSports
18/04 @ 18:42

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν

Η σύζυγος του Χάρι Κέιν, Κέιτι, πανηγύρισε με την ψυχή της την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου ενάντια στην Άρσεναλ.

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!-ThemaSports
18/04 @ 17:45

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!

Υπάρχει η χρονιά του 2021/22, όπου η Ρεάλ ξεπέρασε κάθε λογική σε διάφορους γύρους για να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτή την φορά, είχαμε την πιο τέλεια σκακιστική παράσταση του Κάρλο Αντσελότι...

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!-ThemaSports
18/04 @ 13:52

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!

Εκτός από το νικητήριο πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ καθοδήγησε τον Αντρέι Λούνιν και στην εκτέλεση του Μάτεο Κόβατσιτς, συμβάλλοντας… διπλά στον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι!

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ-ThemaSports
18/04 @ 08:10

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ

Τα στιγμιότυπα των μεγάλων αγώνων της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά-ThemaSports
17/04 @ 11:06

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά

Οι ματσάρες της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνη της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ, δίνουν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League.

Εμπαπέ: «Ονειρεύομαι το Champions League με την Παρί, δεν θα αλλάξει η απόφασή μου»-ThemaSports
17/04 @ 10:48

Εμπαπέ: «Ονειρεύομαι το Champions League με την Παρί, δεν θα αλλάξει η απόφασή μου»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν κατακτήσει το Champions League με την Παρί δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του και να μείνει στο Παρίσι μετά το τέλος της σεζόν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ