Ο δεινός εκτελεστής Έρλινγκ Χάλαντ σταμάτησε στα πέντε γκολ κόντρα στην Λειψία και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα εκκωφαντικό 7-0 απέναντι στους Γερμανούς, οδηγώντας την με μεγαλοπρέπεια στα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να απειλήσει την Λειψία, όταν το σουτ του Γκιουντογκάν από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, με τη φάση αυτή να αποτελεί προάγγελο για αυτό που θα ακολουθούσε σε όλο το πρώτο μέρος.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε διαρκώς το πόδι στο γκάζι και σφυροκόπησε την αντίπαλό της, η οποία περιορίστηκε σε εντελως παθητικό ρόλο και δεν είχε τον τρόπο να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάλαντ. Στο 11' ο Μπλάσβιχ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Νορβηγό φορ σε μεταξύ τους τετ α τετ όμως λίγα λεπτά αργότερα εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο φορ των πρωταθλητών Αγγλίας.

Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Γερμανών, ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR να ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ για πιθανό χέρι του Χένριχς μετά από κεφαλιά του Ρόδρι, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Χάλαντ να γράφει το 1-0.


Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα, με τον Ντε Μπρόινε να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ από το ημικύκλιο που έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και τον Χάλαντ να είναι στην κατάλληλη θέση, για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά απέναντι στον εξουδετερωμένο αντίπαλο κίπερ.


Η μόνη φάση στην οποία πήγε να γίνει απειλητική η Λειψία ήταν στο 33' όταν ο Λάιμερ κόπηκε από τον κίπερ Έντερσον (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι για φάουλ, με τον διαιτητή και το VAR να μη συμφωνούν όμως), για να ακολουθήσει όμως νέα ασφυκτική πίεση από πλευράς γηπεδούχων.

Στο 38' ο Μπλάσβιχ έκανε τεράστια επέμβαση σε κοντινό σουτ του Γκιουντογκάν, όμως στο 45+2' δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ο Ντίας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκρίλις και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με τους παίκτες της Λειψίας να μην μπορούν να απομακρύνουν και τον Χάλαντ να βάζει έξυπνα το πόδι του, για να πανηγυρίσει χατ-τρικ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (πέμπτο του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις).


Όσοι περίμεναν από την Λειψία να είναι πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο μέρος από τη στιγμή που δεν είχε τίποτα να χάσει, με τρία γκολ στην πλάτη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τους ταύρους να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ για την Σίτι που έβρισκε γκολ όποτε και με όποιο τρόπο ήθελε.

Ο αρχηγός Γκιουντογκάν έσυρε το χορό στο δεύτερο μέρος γράφοντας το 4-0 με συρτό διαγώνιο σουτ στο 49', για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Χάλαντ, ο οποίος έγινε από μεγάλος... απόλυτος πρωταγωνιστής. Στο 53' έγραψε το 5-0 με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και στο 57' διαμόρφωσε το 6-0 ξανά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να γράψει ιστορία, όντας μόλις ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε έναν αγώνα Champions League μετά από τους Λιονέλ Μέσι (2012) και Λουίζ Αντριάνο (2014).

Το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε πως ο Χάλαντ ήταν ικανός και για έκτο γκολ για να έπαιρνε μόνος του το ρεκόρ, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε διαφορετική άποψη, αφού τον έκανε αλλαγή στο 63ο λεπτό, απογοητεύοντας το φίλαθλο κοινό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (64' Γκόμεζ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν (55' Μαχρέζ), Γκρίλις (55' Φόντεν), Χάλαντ (63' Άλβαρες)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63' Σιμακάν), Σομποσλάι (72' Όλμο), Βέρνερ (62' Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63' Σίλβα)

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν-ThemaSports
18/04 @ 18:42

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν

Η σύζυγος του Χάρι Κέιν, Κέιτι, πανηγύρισε με την ψυχή της την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου ενάντια στην Άρσεναλ.

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!-ThemaSports
18/04 @ 17:45

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!

Υπάρχει η χρονιά του 2021/22, όπου η Ρεάλ ξεπέρασε κάθε λογική σε διάφορους γύρους για να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτή την φορά, είχαμε την πιο τέλεια σκακιστική παράσταση του Κάρλο Αντσελότι...

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!-ThemaSports
18/04 @ 13:52

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!

Εκτός από το νικητήριο πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ καθοδήγησε τον Αντρέι Λούνιν και στην εκτέλεση του Μάτεο Κόβατσιτς, συμβάλλοντας… διπλά στον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι!

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ-ThemaSports
18/04 @ 08:10

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ

Τα στιγμιότυπα των μεγάλων αγώνων της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά-ThemaSports
17/04 @ 11:06

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά

Οι ματσάρες της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνη της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ, δίνουν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League.

Εμπαπέ: «Ονειρεύομαι το Champions League με την Παρί, δεν θα αλλάξει η απόφασή μου»-ThemaSports
17/04 @ 10:48

Εμπαπέ: «Ονειρεύομαι το Champions League με την Παρί, δεν θα αλλάξει η απόφασή μου»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν κατακτήσει το Champions League με την Παρί δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του και να μείνει στο Παρίσι μετά το τέλος της σεζόν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ