Γιάννης Ιωάννου

Πολλοί μπορεί να ξαφνιάστηκαν με το ξέσπασμα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, επειδή δεν έχουν συνηθίσει τον Βορειομακεδόνα τεχνικό να μιλά σε τόσο έντονο ύφος για τους παίκτες του, όμως ποιος μπορεί να τον αδικήσει;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ναι μεν η ΑΕΛ δεν έχει κάποιο ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο στο Β΄ γκρουπ, όμως οι παίκτες οφείλουν να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια με επαγγελματισμό και να κυνηγούν τη νίκη, σεβόμενοι τον κόσμο της ομάδας και ειδικά αυτούς που συνεχίζουν ακόμα να πηγαίνουν στο γήπεδο, παρότι η ομάδα τέθηκε εκτός στόχων στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι η ήττα που ενόχλησε τον Βορειομακεδόνα τεχνικό, άλλωστε στο ποδόσφαιρο παίζει και ο αντίπαλος και υπάρχουν τρία αποτελέσματα, με το αουτσάιντερ να έχει τις δικές του πιθανότητες για τη νίκη. Αυτό που ενόχλησε τον κόουτς της ΑΕΛ, ήταν η συμπεριφορά και η... απάθεια των παικτών του, ειδικά στο Α΄ ημίχρονο, που δεν "είδαν" αυτό το ματς ούτε ως φιλικό, για να θέλουν να δείξουν κάποια πράγματα στον προπονητή τους.

Κανονικά, οι παίκτες θα έπρεπε ο καθένας ξεχωριστά, να έχουν προσωπικά κίνητρα για αυτά τα ματς, για να αποδείξουν στον Γιανέφσκι αν αξίζουν θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου. Ναι μεν στο τέλος της σεζόν θα γίνει... "ξεσκαρτάρισμα", αλλά σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα μείνουν στην ομάδα και ενδεχομένως για ορισμένους, ο Βορειομακεδόνας τεχνικός να μην έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει και να είναι σε δίλημμα.

Το να βλέπουν αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες ως "αγγαρεία", από την στιγμή που θα πληρώνονται κανονικά, και να έχουν στο μυαλό τους μόνο τους ημιτελικούς του κυπέλλου, δεν είναι επιτρεπτό, γι΄ αυτό και ο κόουτς της ΑΕΛ θέλησε να τους... "ταρακουνήσει" ενόψει της συνέχειας.

Αυτό δείχνει και τη νοοτροπία νικητή που έχει ο Γιανέφσκι, την οποία θέλει να μεταφέρει στους παίκτες του και αυτό είναι και ένα μήνυμα ενόψει και της νέας σεζόν, για την ομάδα που θέλει να φτιάξει, αν παραμείνει στη Λεμεσιανή ομάδα.

Λέμε "αν", γιατί σε παλαιότερες δηλώσεις που έκανε ο Πλουτής Αβραάμ, είπε ότι η συμφωνία με τον Γιανέφσκι είναι μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, με δικαίωμα ανανέωσης για την επόμενη χρονιά. Θεωρούμε πως αν ο Βορειομακεδόνας τεχνικός θέλει να μείνει, θα τα βρει με τη διοίκηση και θα μείνει, αφού είναι απίθανο ο Ανδρέας Σοφοκλέους να μη θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να ρισκάρει να δώσει τα "κλειδιά" σε... "νέο Σίλας". Εκτός κι αν προκύψει κάποιος... επενδυτής και αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Πάντως, και να μην κατακτήσει το κύπελλο η ΑΕΛ, πάλι το έργο του Γιανέφσκι θα είναι επιτυχημένο κατά τη γνώμη μας, σε σχέση με το ρόστερ που διαθέτει και τα τόσα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε από τη μέρα που κάθισε στον "κίτρινο" πάγκο. Μάλιστα, την άποψη μας ότι με άλλον προπονητή, η φετινή ομάδα θα κινδύνευε με υποβιβασμό, δεν πρόκειται να την αλλάξουμε...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βγαίνει λίστα υποψήφιων προπονητών- Μέσα και ο Γαρπόζης-ThemaSports
23/04 @ 12:28

Βγαίνει λίστα υποψήφιων προπονητών- Μέσα και ο Γαρπόζης

Ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, θα αναλύσει το πλάνο και το όραμα του, στην μεθαυριανή εκλογική συνέλευση ενώπιον των μελών. Χθες καταρτίστηκε σε σώμα το νέο 18μελές ΔΣ. Θα εκδοθεί ανακοίνωση προσεχώς, για την κατανομή αρμοδιοτήτων.

Τα εισιτήρια για Νέα Σαλαμίνα-ThemaSports
22/04 @ 20:40

Τα εισιτήρια για Νέα Σαλαμίνα

Η ΑΕΛ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για την προπώληση των εισιτηρίων του ματς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα....

Επιχειρεί «λίφτινγκ» ο καινούργιος πρόεδρος! -ThemaSports
22/04 @ 10:05

Επιχειρεί «λίφτινγκ» ο καινούργιος πρόεδρος!

Την Πέμπτη θα γίνει η διαδικασία αλλαγής φρουράς στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΛ. Η εκλογική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 25/4, αντί την Τετάρτη (24/4).

Αλλαγή μέρας Εκλογικής Συνέλευσης-ThemaSports
21/04 @ 15:41

Αλλαγή μέρας Εκλογικής Συνέλευσης

Η ενημέρωση από την ΑΕΛ.

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για να επανέλθει η ΑΕΛ εκεί που την θέλει ο κόσμος της»-ThemaSports
20/04 @ 21:43

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για να επανέλθει η ΑΕΛ εκεί που την θέλει ο κόσμος της»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο στάδιο «Αλφαμέγα» μετά το τέλος του αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ, ο προπονητής των «κίτρινων», Αλέξης Γαρπόζης.

Οι έντεκα του Αλέξη Γαρπόζη για το ματς με τον Απόλλωνα-ThemaSports
20/04 @ 18:17

Οι έντεκα του Αλέξη Γαρπόζη για το ματς με τον Απόλλωνα

Δείτε την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής της ΑΕΛ, Αλέξης Γαρπόζης, για το αποψινό (19:30) παιχνίδι στο στάδιο «Αλφαμέγα» με αντίπαλο τον Απόλλωνα, για τη 10η αγωνιστική των πλέι-άουτ του Β' γκρουπ:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ