Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε πίσω της την επτάρα από την Λίβερπουλ, συνέτριψε με 4-1 την Μπέτις στο «Ολντ Τράφορντ» και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην οκτάδα του Europa League. Βήμα πρόκρισης για Γιουβέντους, Σεβίλλη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ταπεινωτική επτάρα από την Λίβερπουλ λειτούργησε ως… καύσιμο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία, με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε την Μπέτις με 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» (Πέμπτη 16/03, 19:45), με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα του ντέρμπι, προφανώς για να δείξει πόσο εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, από την πλευρά του, αιφνιδίασε με την χρησιμοποίηση από το ξεκίνημα του 41χρονου Χοακίν, ο οποίος στο 100ό ευρωπαϊκό του ματς έπαιξε για πρώτη φορά στο «Ολντ Τράφορντ», σε 23 χρόνια καριέρας.

Μια σου (Ράσφορντ) και μια μου (Αγιόθε)
Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν δυνατά για να αφήσουν μια και καλή πίσω την επτάρα, ανοίγοντας το σκορ μόλις έκτο λεπτό, όταν ο «καυτός» Μάρκους Ράσφορντ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λουίς Φελίπε και με «κεραυνό» μέσα από την περιοχή, έφτασε τα 18 γκολ σε 22 παιχνίδια μετά το Μουντιάλ (!) και, συνολικά, 26 σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση – ρεκόρ στην καριέρα του.

Το γκολ του Ράσφορντ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 σε κεφαλιά του Βάουτ Βέγκχορστ που μπλοκάρε ο Κλάουντιο Μπράβο, ο οποίος λίγο αργότερα είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του, ύστερα από νέα κεφαλιά του Ολλανδού.

Μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο, η Μπέτις… αποφάσισε να μπει στην εξίσωση του αγώνα, και, αφού έχασε μια ακόμα ευκαιρία ο Ράσφορντ, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, ουσιαστικά από το πουθενά.

Αλλαγή παιχνιδιού του Χοακίν για τον Χουάνμι που κοντρολάρει με το στήθος, αυτός σερβίρει την μπάλα στον Αγιόθε Πέρεθ ο οποίος, αφού κοντρολάρει και αυτός με το στήθος, νίκησε τον Νταβίντ Ντε Χέα με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ (32’), επιβεβαιώνοντας ότι νιώθει σαν στο σπίτι του στην Αγγλία, αφού εκεί έπαιξε για εννέα χρόνια, με Νιουκάστλ και Λέστερ.

Το πρώτο γκολ του Αγιόθε ως Περίκο έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άγγιξαν την ανατροπή, όταν ύστερα από λάθος του Ντε Χέα, ο Αγιόθε έκανε την προσπάθεια, η μπάλα κόντραρε στον Ραφαέλ Βαράν και, με τα φάλτσα που είχε πάρει, βρήκε στο δοκάρι (44’).

Κυριαρχία και δύο γκολάρες σε έξι λεπτά
Η Γιουνάιτεντ… τρόμαξε στο φινάλε του πρώτου μέρους, οι φίλαθλοι της Μπέτις σκέπαζαν με τις φωνές τους αυτές των γηπεδούχων, αλλά ο Τεν Χαγκ ζήτησε αντίδραση στο δεύτερο και οι παίκτες του, αυτή την φορά, δεν τον απογοήτευσαν.

Οι Άγγλοι κυριάρχησαν στο δεύτερο 45λεπτο και πήραν ένα σκορ – μισή πρόκριση, το οποίο όμως θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Ο Άντονι, σκόρερ του γκολ της πρόκρισης κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έβαλε ξανά τη Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ με ένα ασύλληπτο curler στο «παραθυράκι» της εστίας του Μπράβο, ο οποίος παρακολουθούσε ανήμπορος την πορεία της μπάλας (52’).

Η Γιουνάιτεντ δεν έμεινε εκεί και, έξι λεπτά αργότερα, έφτασε και σε άλλο τέρμα. Κόρνερ του Λουκ Σο και ο Μπρούνο Φερνάντες, στο πρώτο δοκάρι, σκόραρε με κεφαλιά – οβίδα, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τον Τεν Χαγκ, ο οποίος τον στήριξε και δεν του πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, παρά την κατακριτέα συμπεριφορά του στο ματς με την Λίβερπουλ.

Σφραγίδα πρόκρισης του Βέγκχορστ
Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον πάρει τον… αέρα της Μπέτις, η οποία γλίτωσε από θαύμα το τέταρτο γκολ, σε φάση με πλασέ άουτ του Μπρούνο Φερνάντες ύστερα από καταπληκτική ομαδική ενέργεια, αλλά και μια ακόμα ευκαιρία του Βέγκχορστ.

Ο Ολλανδός, ο οποίος κυνηγούσε μετά μανίας το γκολ, το πέτυχε τελικά, ύστερα από νέα ευκαιρία του Άντονι, με ριμπάουντ μέσα από την περιοχή ύστερα από απόκρουση του Μπράβο σε σουτ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, πανηγυρίζοντας έξαλλα την λύτρωση με ένα γκολ που ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά (83’).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα – Νταλό (46’ Ουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο (66’ Μαλάσια) – Κασεμίρο, Φρεντ (82’ ΜακΤόμινεϊ)– Άντονι (82’ Πεγίστρι), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (65’ Σάντσο) – Βέγκχορστ.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Σαμπαλί, Πετσέλα, Λουίς Φελίπε, Άμπνερ Βινίσιους - Γκίντο Ροντρίγκες (66’ Γκουαρδάδο), Γουίλιαμ Καρβάλιο – Λουίς Ενρίκε (60’ Ρουιμπάλ), Χοακίν (60’ Κανάλες), Χουάνμι (81’ Γουίλιαν Ζοσέ) – Αγιόθε Πέρεθ (66’ Μπόρχα Ιγλέσιας).

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τη Γιουβέντους
H Γιουβέντους δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες κόντρα στη μαχητική Φράιμπουργκ, όμως δεν το πλήρωσε, νίκησε με 1-0 και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League

Στο 13΄ο Ραμπιό έκανε ένα συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Φλέκεν έβαλε με δυσκολία και στη συνέχεια ο Λοκατέλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Στο 32' μετά από εκτέλεση κόρνρ ο προωθημένος Μπρέμερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τη λύση για τους Μπιανκονέρι έδωσε για ακόμα μια φορά ο Άνχελ Ντι Μαρία. Στο 53' ο Φίλιπ Κόστιτς έβγαλε μια από τις... κλασικές, γλυκές του σέντρες από τα αριστερά και ο Αργεντινός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 62' ο Χέλερ με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Σέζνι αλλά ο Τάσος Σιδηρόπουλος μετά από εξέταση στο VAR ακύρωσε το γκολ για χέρι του Λίνχαρτ στην αρχή της φάση. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βήμα πρόκρισης για τη Σεβίλλη
Νίκη... μισή πρόκριση για τη Σεβίλλη, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Φενέρμπαχτσε στην Ανδαλουσία και φούλαρε για τους «8» του Europa League. Έπειτα από ένα ήσυχο πρώτο 45λεπτο, οι μηχανές των γηπεδούχων άρχισαν να παίρνουν μπρος και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 58΄με σκόρερ τον Χορδάν.

Στο 85΄ήταν η σειρά του Λαμέλα να βρει δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να χαλυβδώσει το προβάδισμα της Σεβίλλης, η οποία πλέον θα ταξιδέψει στην Τουρκία με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για τη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Σαχτάρ και Φέγενορντ
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ, με την υπόθεση πρόκριση να ξεκαθαρίζει στη ρεβάνς του «Ντε Κάιπ».

Οι τυπικά γηπεδούχοι (το ματς διεξήχθη στην Πολωνία) ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 79΄με τον Ρακίτσκι, όμως δέκα λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με τον Μπαλουντέ, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για το δεύτερο αντάμωμα των δυο ομάδων στην Ολλανδία.

Πηγή: gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!-ThemaSports
19/04 @ 01:04

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!

Με τον Μπουμπανιά να σκοράρει στο 79', η Μαρσέιγ έστειλε τον προημιτελικό με την Μπενφίκα στην παράταση (1-0), για πάρει τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά στα πέναλτι.

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ-ThemaSports
19/04 @ 00:12

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ

Η Ρόμα ντούμπλαρε τις νίκες της (2-1) με τη Μίλαν και πέρασε στους «4». Διατήρησε το αήττητο (1-1) και προκρίθηκε η Μπάγερ. Δεν έφτασε στη Λίβερπουλ το καυτό ξεκίνημα (0-1) στο Μπέργκαμο.

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»-ThemaSports
18/04 @ 16:17

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»

Είναι το σήμα κατατεθέν του και με αυτό θέλει να τον θυμούνται. Οπότε, ο Κλοπ ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Αταλάντα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, θέλει η ομάδα του ν’ αποχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!-ThemaSports
18/04 @ 11:19

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!

Το σπουδαίο ματς της Ρόμα με τη Μίλαν ξεχωρίζει στο των δεύτερων αγώνων για τα προημιτελικά του Europa League.

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα-ThemaSports
12/04 @ 00:15

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα

Τεράστια διπλά πέτυχαν Αταλάντα και Ρόμα κόντρα σε Λίβερπουλ (0-3) και Μίλαν (0-1) κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «4»! Νίκες και για Λεβερκούζεν-Μπενφίκα απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ.

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
10/04 @ 17:29

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ γνωστοποίησαν πως στο ματς κόντρα στην Αταλάντα δεν θα υπάρχουν σημαίες στο Kop ως αντίδραση στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας τη νέα σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως καταλαβαίνει τη στάση τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ