MENU

Themasports.com

Νεοφυτίδης: «Ελέγχοι σε αρκετά σωματεία - Το πρόβλημα είναι κυρίως...»

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας: «Είναι για το θέμα του κατώτατου μισθού. Νομίζω τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Ήδη ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Εργασίας ότι από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι έλεγχοι προς τα σωματεία. Υπάρχει νομοθεσία και όποιος δεν τηρεί τη νομοθεσία θα υποστεί απ' ότι φαίνεται τις επιπτώσεις. Φαίνεται πως θα γίνουν έλεγχοι σε αρκετά σωματεία και θα δουν αν τηρούν τη νομοθεσία για τον κατώτατο μισθό».

Για το ότι οι ομάδες δηλώνουν άλλα συμβόλαια για τους ποδοσφαιριστές τους: «Είναι θέμα του Υπουργείου Εργασίας πλέον. Η ίδια η ΚΟΠ με εγκύκλιο της που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, λίγο πριν το 2023, ενημέρωσε τα σωματεία πως αποδεχόταν τα συμβόλαια και όρισε αυτόβουλα τον κατώτατο μισθό στα 150 ευρώ. Αρκετά απ’ αυτά τα συμβόλαια είναι 150 ευρώ. Αυτά από την 1 του Γενάρη έπρεπε να μετατραπούν στα 885 ευρώ τους πρώτους έξι μήνες και μετά στα 940 ευρώ».

Πως γίνεται να δηλώνουνε αυτά τα συμβόλαια: «Όταν σε καλύπτει η ομοσπονδία γίνεται».

Που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα: «Το πρόβλημα είναι κυρίως στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο και στην πρώτη κατηγορία».

«Δεν μπορούμε να έχουμε την ευθύνη όπως κάποιες από τις ομάδες που έκλεισαν και έμειναν στο δρόμο ποδοσφαιριστές γιατί είχαν συμβόλαιο 200 ευρώ ή 300 ευρώ΄. Άλλο είναι να καταβάλεις κοινωνικές ασφαλίσεις στα 800 ευρώ και άλλο στα 150 ευρώ, αν τα καταβάλλεις», πρόσθεσε.

Για την εξέλιξη για τις γυναίκες αθλήτριες: «Χθες ήταν για μας μια σημαδιακή μέρα γιατί εγκρίθηκε από την επιτροπή Παιδείας και θα πάει για ψήφιση πλέον το θέμα ίσων παροχών στους αθλητές, ούτως να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα όταν μια γυναίκαι μέλος της Εθνικής Γυναικών πηγαίνει Λεμεσό να αμείβεται με 40 ευρώ και οι άντρες να αμείβονται με 140 ευρώ έξοδα».

Αν δεν έψαχνε αυτά τα θέματα ο ΠΑΣΠ τι θα γινόταν: «Δεν τολμώ να σκεφτώ. Αν πάρουμε τι γυναίκες ήδη το 40 τοις εκατό έχει κλείσει. Ήδη βλέπουμε πως φτάσαμε σε επίπεδο εθνικών ομάδων να τρώμε τριάρες, τέσσερες και κάποιοι έχουν το θράσος να λένε ότι εννιά πετυχημένη η τετραετία που είχαν»

Αν μπορεί να βρεθεί λύση με την ομοσπονδία: «Με την ομοσπονδία μπορεί να βρεθεί λύση, αν έρθει η ομοσπονδία έρθει σε διάλογο. Θεωρώ ότι θα συζητηθεί το θέμα, όμως εδώ και ένα χρόνο η ΚΟΠ παραμένει σε αδράνεια κι ενώ το θέμα θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά. Όμως άφησε τα σωματεία στο έλεος του Θεού, γιατί η νομοθεσία επιβαρύνει τα σωματεία και όχι την ομοσπονδία. Αν ερχόταν η ομοσπονδία να κάνουμε μια σύμβαση θα είχε βρεθεί μια λύση».

Για τη χθεσινή συνάντηση με την Αστυνομία: «Ήταν με την ηγεσία της Αστυνομίας και καταθέσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την έξαρση της βίας στα γήπεδα και κυρίως για τα πλέι-οφ . Υποσχέθηκαν ότι από χθες άρχισαν δουλειά για να προφυλάξουμε τα μέλη μας, γιατί πλέον κινδυνεύουν και τα μέλη μας. Επιβεβαιωθήκαμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Κάρτα Φιλάθλου μπορεί να πλαστογραφηθεί σε τριάντα δευτερόλεπτα. Ελπίζω η Υπουργός Δικαιοσύνης να δει σοβαρά το θέμα γιατί έχουμε σοβαρές ελλείψεις. Από τύχη δεν είχαμε θέμα θύματα μέχρι τώρα».

 

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία
α' όμιλος

ΑΠΟΕΛ

28

61

ΑΕΚ

28

57

ΑΡΗΣ

28

57

ΠΑΦΟΣ

28

52

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

28

50

ΟΜΟΝΟΙΑ

28

42

Β' Όμιλος

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

28

41

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

28

39

ΑΕΛ

28

38

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

28

30

ΔΟΞΑ

28

24

ΕΝΠ

28

22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

28

19

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ.

28

13

TAGS

X