Ποδοσφαιρικά σωματεία δηλώνουν ψευδή συμβόλαια ύψους €150 τον μήνα για ποδοσφαιριστές ακόμα και α' κατηγορίας, καταστρατηγώντας τον κατώτατο μισθό, αποκάλυψε ο εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε ότι το διάταγμα του κατώτατου μισθού συμπεριλαμβάνει και τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, φαίνεται ότι μέχρι τώρα η νομοθεσία παραβιάζεται από σχεδόν όλα τα σωματεία, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του κατώτατου μισθού και έχουν δηλωμένα συμβόλαια των €150 τον μήνα για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ακόμα και της α’ κατηγορίας.

«Είναι ανοιχτό το θέμα των διπλών συμβολαίων και αυτό θέλουμε να επιλύσουμε με την εφαρμογή της νομοθεσίας», ανέφερε.

Ανέφερε ότι ο στόχος είναι, από τη νέα μεταγραφική περίοδο που ξεκινά 1η Ιουνίου, να γίνει επίβλεψη και από μέρους της Ομοσπονδίας, η οποία, κανονικά, δεν πρέπει να δέχεται οποιοδήποτε συμβόλαιο που παραβιάζει τη νομοθεσία.

«Από εβδομάδας, θα δούμε πώς θα πάει και με τις συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας και με την Ομοσπονδία. Αν δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία θα προχωρούμε σε ποινικές καταγγελίες κατά των εργοδοτών που δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία, που είναι τα σωματεία», κατέληξε.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!-ThemaSports
03/05 @ 11:54

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»-ThemaSports
03/05 @ 10:55

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»

Ανάρτηση του Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Π Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε για τις διευκολύνσεις αθλητών.

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!-ThemaSports
02/05 @ 17:38

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Cablenet, ενημερώνει ότι το μεγάλο ντέρμπι της 11η Μαϊου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-2024, θα μεταδοθεί ζωντανά πέραν από το αθλητικό κανάλι της CablenetSports1 και σε ανοικτή ζώνη με παράλληλη σύνδεση μέσω του Άλφα Κύπρου!

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)-ThemaSports
02/05 @ 10:25

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)

Άλλαξε η ώρα στο παιχνίδι Δόξα - Εθνικός

Κούρσα για τρεις!-ThemaSports
01/05 @ 10:20

Κούρσα για τρεις!

Μεγάλη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στον δεύτερο όμιλο

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ