Με τον Ραφίνια να σημειώνει το μοναδικό γκολ, η Μπαρτσελόνα άντεξε με παίκτη λιγότερο (κόκκινη Αραούχο) από το 59', νίκησε 1-0 τη Βαλένθια και ξέφυγε στο +10 από τη Ρεάλ. Χαμένο πέναλτι από τον Τόρες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Την επιστροφή της στις νίκες στη La Liga πανηγύρισε μετά το κάζο από την Αλμερία η Μπαρτσελόνα, η οποία στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής επικράτησε 1-0 υποδεχόμενη τη Βαλένθια.
«Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ραφίνια, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να αξιοποιεί στο 15' το υπέροχο τσίμπημα του Μπούσκετς διαμορφώντας με κεφαλιά το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
Σ' ένα ματς χωρίς πολύ ρυθμό, οι Καταλανοί είχαν σε γενικές γραμμές τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 55' έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όμως ο Τόρες αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Γκιγιαμόν, ύστερα από σουτ του Κουντέ). Λίγα λεπτά αργότερα (59'), η ομάδα του Τσάβι κλήθηκε να αγωνιστεί για το υπόλοιπο με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Αραούχο ανέτρεψε τον Ντούρο ενώ εκείνος έφευγε ολομόναχος, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.
Παρόλα αυτά, οι Βαλενθιάνοι -εάν και έδειξαν εκ νέου καλύτερα δείγματα γραφής με τον Ρούμπεν Μπαράχα στον πάγκο τους- δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πιέζοντας κυρίως στο φινάλε.
Έτσι, η Μπαρτσελόνα έφυγε στο +10 από τη Ρεάλ (την οποία μεσοβδόμαδα νίκησε στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο), με τους Μαδριλένους να έχουν δύσκολη αποστολή το βράδυ (22:00) στην έδρα της Μπέτις. Παρέμεινε εντός ζώνης υποβιβασμού η Βαλένθια.
Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:
Παρασκευή 3/3
Σοσιεδάδ-Κάντιθ 0-0
Σάββατο 4/3
Χετάφε-Τζιρόνα 3-2
(2', 14' Ουνάλ, 43' Μαγιοράλ - 54' Καστεγιάνος, 80' Γκουτιέρεζ)
Αλμερία-Βιγιαρεάλ 0-2
(76' Μορένο, 88' Μοράλες)
Μαγιόρκα-Έλτσε 0-1
(88' Μπογέ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 6-1
(23', 26' Ντεπάι, 53' Γκριζμάν, 69' Καράσκο, 76', 90'+2' Μοράτα - 39' Εν Νεσίρι)
Κυριακή 5/3
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 2-1
(25' Σάντσες, 62' Αγκουάδο - 87' Μπρέιθγουεϊτ)
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 1-0
(15' Ραφίνια)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 19:30
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00
Δευτέρα 6/3
Οσασούνα-Θέλτα 22:00
Το πρόγραμμα της επόμενης (25ης) αγωνιστικής:
Παρασκευή 10/3
Κάντιθ-Χετάφε 22:00
Σάββατο 11/3
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 15:00
Έλτσε-Βαγιαδολίδ 17:15
Θέλτα-Ράγιο Βαγιεκάνο 19:30
Βαλένθια-Οσασούνα 22:00
Κυριακή 12/3
Μαγιόρκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 15:00
Σεβίλλη-Αλμερία 17:15
Βιγιρεάλ-Μπέτις 19:30
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 22:00
Δευτέρα 13/3
Τζιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00
sport-fm.gr
Διαβάζοντας τις ειδήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, κατά το τελευταίο 24ωρο, ήρθε στο μυαλό μας, εκείνη πολύκροτη δήλωση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν πριν από 5 χρόνια, στην καθιερωμένη εκδήλωση των αρίστων της ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/04 @ 00:06
Η Εσπανιόλ λύγισε με 1-0 τη Χετάφε και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στη La Liga.
18/04 @ 22:30
Η Ισπανία εξασφάλισε πέντε εισιτήρια για το επόμενο Champions League, ωστόσο υπάρχει σενάριο που μπορεί να της δώσει συνολικά εννέα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.
10/04 @ 12:27
Ρεπορτάζ στην Ισπανία αναφέρει ότι Σεβίλλη, Άγιαξ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Πόρτο και Μπεσίκτας έχουν πλησιάσει την Μπαρτσελόνα για να αποκτήσουν τον Άνσου Φάτι ως δανεικό τη νέα σεζόν.
28/03 @ 15:12
Τι απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι στα νέα σενάρια πως αναλαμβάνει την Βραζιλία.
12/03 @ 21:41
Τρομερή υποδοχή επιφύλασσαν χιλιάδες οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην αποστολή της ομάδας έξω από το «Μετροπολιτάνο», ενόψει του μεγάλου επαναληπτικού κόντρα στη Ρεάλ.
12/03 @ 18:06
Με Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στο Metropolitano απέναντι στην Ατλέτικο.
BEST OF THEMASPORTS