Ανδρέας Χρίστου

Άλλο ένα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, άλλη μια αποκαρδιωτική εμφάνιση για την Ομόνοια...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανάλυση για την φετινή τραγική πορεία της Ομόνοιας δεν χρειάζεται να κάνουμε αφού η εικόνα στο γήπεδο μιλά από μόνη της. Ομάδα χωρίς πάθος, χωρίς δυνάμεις, χωρίς φαντασία, παίκτες που δεν μπορούν ούτε τα βασικά να κάνουν και μια διοίκηση που μοιάζει εγκλωβισμένη στη μυστικοπάθεια και στο πείσμα της.

Το να παίζεις συνεχώς με τον αιώνιο σου αντίπαλο, στο μεγαλύτερο (θεωρητικά πλέον) ντέρμπι της Κύπρου και κάθε φορά να ανακαλύπτεις νέους τρόπους για να χάσεις είναι ανεξήγητο και εκνευριστικό για τον κόσμο της ομάδας. Το να βλέπεις αυτή την εικόνα και να παίρνεις τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη, όπως κάνουν οι ιθύνοντες του τριφυλλιού, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Ακόμη πιο περίεργο είναι πως μια ομάδα που δεν έχει οικονομικά προβλήματα, ήταν πρωταθλήτρια το 2021 και μπήκε τρεις συνεχόμενες χρονιές σε ευρωπαϊκό όμιλο κατάφερε να φτάσει στο σημείο να παλεύει με νύχια και με δόντια για την εξάδα και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι απέναντι στον αιώνιο της αντίπαλο...

Πλέον η διοίκηση Παπασταύρου δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο, ο κόσμος της Ομόνοιας της έχει γυρίσει την πλάτη και αυτό φαίνεται και από την προσέλευση αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου. Ούτε στα πέτρινα χρόνια πριν το 2018 δεν υπήρχε τέτοια τοξική κατάσταση στο οικοδόμημα της Ομόνοιας.

Το... μέγα θέμα με το αίτημα Παπασταύρου προς το σωματείο συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα όμως όσο δεν προκύπτουν εξελίξεις και στο αγωνιστικό κομμάτι συνεχίζεται ο κατήφορος τότε το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ μοιάζει να είναι ένα παιχνίδι... εξιλέωσης όμως με όσα έχουν γίνει την φετινή σεζόν οι Ομονοιάτες δεν τρέφουν ελπίδες και πολλοί δεν θέλουν καν την πρόκριση. 

Κατά την ταπεινή μας άποψη, στο σημείο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η Ομόνοια το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί η λύση με το σωματείο και τον Παπασταύρου και να εκπονηθεί ένα νέο πλάνο από το καλοκαίρι και μετά. Ούτε εξάδα, ούτε Κύπελλο μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Ακόμη και εάν προκριθεί από τον ΑΠΟΕΛ, ακόμη και εάν καταφέρει να σηκώσει το Κύπελλο και πάει Ευρώπη αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματα. Αντιθέτως θα τα κρύψει πάλι...

Με λίγα λόγια, καλό θα ήταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι έφεραν το τριφύλλι σε αυτό το σημείο και να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις που επιβάλλονται για να «αναστηθεί» η Ομόνοια. Και όχι να κρύβονται πίσω από πρόσκαιρες επιτυχίες και τα επιτεύγματα του παρελθόντος.

Ανδρέας Χρίστου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:19

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... διαφορετικό βίντεο από την προπόνηση της Ομόνοιας ανέβασε το γραφείο Τύπου της ομάδας, αφού τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Σιπριάνο, Μίλετιτς και Χάμπος, έβαλαν... κόντρα για το ποιος θα καταφέρει να «σημαδέψει» την κάμερα με την μπάλα περισσότερες φορές!

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!  -ThemaSports
24/04 @ 19:10

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!

Η Ομόνοια ανέβασε βίντεο από την σημερινή προπόνηση, όπου φαίνεται πως το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα.

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»-ThemaSports
24/04 @ 15:34

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»-ThemaSports
24/04 @ 12:19

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε την επίσημη θέση της Λευκωσιάτικης ομάδας για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας στον τελικό του κυπέλλου.

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»-ThemaSports
24/04 @ 11:45

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»

Το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας δημοσίευσε κείμενο με τις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ