Themasports.com
17/02/23, 12:47
Πετεβίνος: «Αυτό το δύσκολο εμπόδιο είναι το πιο σημαντικό για εμάς - Δεν μπορεί ένας ΑΠΟΕΛίστας να απαιτεί...»

Νέες δηλώσεις την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριο Πετεβίνο.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μίλησε το μεσημέρι στον Super Sport FM.
Για τη νίκη στο κύπελλο επί της Ομόνοιας: «Από τη στιγμή που άλλαξε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, είτε εκτός είτε εντός, δεν παύει να είναι μία νίκη με ένα γκολ διαφορά. Σαφώς μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα, όμως η πρόκριση θα κριθεί και στις δύο αναμετρήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και στις αντίξοες συνθήκες στο Β’ ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Καρώ. Όμως έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία ομάδα που μπορεί να διαχειρίζεται καταστάσεις, λόγο της ποιότητας και το σύνολο του ρόστερ είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε και το οποιοδήποτε ίχνος επιπολαιότητας. Θα είναι δύσκολο γιατί θα έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που θα έχει 90 λεπτά και θα πάρει αυξημένα ρίσκα. Όμως έχουμε δύο πάρα πολύ σημαντικούς αγώνες μέχρι τον αγώνα του κυπέλλου, πρώτα με τη Δόξα και μετά με την Ομόνοια στο πρωτάθλημα».
Για το παιχνίδι με την Δόξα: «Συμφωνώ πως είμαστε το φαβορί λόγο της ποιότητας της ομάδας. Όμως ο αντίπαλος παλεύει για την επιβίωση και δεν τον νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος και σε ποια έδρα παίζει. Το πως θα αγωνιστεί δεν μπορώ να το γνωρίζω, όμως η υποχρέωσή μας είναι να παίξουμε για τη νίκη, όποια Δόξα και αν βρούμε απέναντί μας, είτε παίξει αμυντικά, είτε όχι. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθούμε τουλάχιστον στην απόσταση που είμαστε από την ΑΕΚ και θα περιμένουμε το δικό της αποτέλεσμα. Οι περισσότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είναι με ομάδες που κλείνουν πίσω τους χώρους. Αυτό το δύσκολο εμπόδιο είναι το πιο σημαντικό για εμάς, μέχρι το επόμενο».
Για το αγωνιστικό: «Η προετοιμασία μας είναι λειψή, γιατί ουσιαστικά σήμερα είναι η πρώτη ομαδική προπόνηση, αφού χθες είχαμε προετοιμασία. Ο κος Μιλόγεβιτς θα δει τους ποδοσφαιριστές και θα αξιολογήσει κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν έτοιμοι στα προηγούμενα παιχνίδια. Εκτός θα είναι ο Καρώ λόγο καρτών και ο Σούσιτς που είναι τραυματίας. Ο Βιγιαφάνιες συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και στην αποστολή, ο Κβιλιτάια επιστρέφει μετά την τιμωρία του στο κύπελλο. Η αμφιβολία είναι για τον Τάσο Δώνη που δεν έχει μπει ακόμα στις προπονήσεις, άρα θεωρώ πως η πιθανότητα να τον δούμε στην αποστολή είναι αρκετά μειωμένη. Δεν μπορώ να πω σίγουρα τι σκέφτεται ο προπονητής, θα αξιολογηθεί από τον κο Μιλόγεβιτς και θα φανεί το Σάββατο το βράδυ».
Για το γεγονός πως ο Μιλόγεβιτς δεν ρισκάρει αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος: «Έχει αποδείξει πως δεν ρισκάρει με τίποτα. Βεβαίως υπάρχει το ρόστερ για να του δίνει αυτό το δικαίωμα. Αυτή τη στιγμή, το ρόστερ μας έχει 25 ποδοσφαιριστές που όλοι θεωρούνται βασικοί και μπορούν να καλύψουν τα κενά».
Για τον κόσμο και την ανάρτηση: «Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε από τα Ευρωπαϊκά να έχει ένα μέσο όρο πάνω από 11.000 ανά παιχνίδι. Έπεσε στις 9.500, μετά στις 8.500. Αυτή τη στιγμή είναι στις 8.200, που σημαίνει πως υπάρχει μία μείωση και αν αναλογιστούμε την προπώληση που έχουμε με τη Δόξα, θα πέσει ακόμα περισσότερο. Η ανάρτηση δεν αφορούσε αποκλειστικά το παιχνίδι με την Δόξα, αλλά επειδή βλέπουμε αυτή τη μείωση, ενώ περιμένουμε αύξηση. Δεν μπορεί ένας ΑΠΟΕΛίστας να απαιτεί να μην εφησυχάσουν στο παιχνίδι οι παίκτες με τη Δόξα και την ίδια ώρα κάποιοι από αυτούς να μην έρχονται στο γήπεδο γιατί είναι δεδομένη η νίκη. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Έχουμε βάλει και έναν στόχο να σπάσουμε το ρεκόρ των 141.000 εισιτηρίων και μπορούμε να το κάνουμε. Το πιο ισχυρό όπλο του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τους ανταγωνιστές είναι ο κόσμος του. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που έχει δοθεί».
Για το γεγονός πως πείθει ο ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο: «Αυτό το αίσθημα του να βλέπουμε μία ομάδα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε πίστη σε αυτήν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μας είχε λείψει. Αυτό κάνει τη διαφορά στον εγωισμό και στην αντίληψη του κάθε ΑΠΟΕΛίστα και θα πρέπει να το διατηρήσουμε».
Βαθμολογίες
Ομάδα |
Αγώνες |
Βαθμολογία |
---|---|---|
α' όμιλος | ||
![]() ΑΠΟΕΛ |
28 |
61 |
![]() ΑΕΚ |
28 |
57 |
![]() ΑΡΗΣ |
28 |
57 |
![]() ΠΑΦΟΣ |
28 |
52 |
![]() ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ |
28 |
50 |
![]() ΟΜΟΝΟΙΑ |
28 |
42 |
Β' Όμιλος | ||
![]() Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ |
28 |
41 |
![]() ΑΝΟΡΘΩΣΗ |
28 |
39 |
![]() ΑΕΛ |
28 |
38 |
![]() ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ |
28 |
30 |
![]() ΔΟΞΑ |
28 |
24 |
![]() ΕΝΠ |
28 |
22 |
![]() ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ |
28 |
19 |
![]() ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ. |
28 |
13 |