Στους διεθνείς αγώνες σκοποβολής του Cyprus Grand Prix στο αγώνισμα του σκητ

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Βαλεντίνες» της σκοποβολής

Τα κορίτσια του σκητ κατέκτησαν και τα τρία μετάλλια του σκητ γυναικών!

Νικητής στους άνδρες ο Γιόρκεν Έγκεν από τη Νορβηγία, ενώ οι Έλληνες Γιάννης Γκογκολάκης και Ευθύμιος Μίτας εξασφάλισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο

Χρυσό και αργυρό μετάλλιο εξασφάλισαν οι έφηβοι σκοπευτές μας


Στο «Έβερεστ» του γυναικείου σκητ, ανέβηκαν οι διεθνείς μας σκοπεύτριες Κωνσταντίνα Νικολάου, Αναστασία Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου, οι οποίες πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Διεθνές CYPRUS GRAND PRIX, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι νεαροί Κλεάνθης Βαρναβίδης και Νικόλας Νικολάου στο σκητ εφήβων, που εξασφάλισαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο. Στο σκητ ανδρών, τέσσερις διεθνείς μας πέρασαν στον τελικό, εντούτοις δεν άντεξαν την πίεση κι έμειναν εκτός μεταλλίων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Γιόρκεν Έγκεν, ενώ τα άλλα δυο μετάλλια εξασφάλισαν οι Έλληνες διεθνείς Γιάννης Γκογκολάκης και Ευθύμιος Μίτας. Καλύτερος από κυπριακής πλευράς, ο Σωτήρης Αντωνίου που πέρασε στον τελικό με 120/125 και τελικά κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στον τελικό αγωνίστηκαν επίσης οι Γιώργος Καζάκος (122/125), Πέτρος Εγγλεζούδης (120/125) και Στέφανος Νικολαΐδης (119/125).

Οι γυναίκες «ερωτεύτηκαν» και κατέκτησαν το … βάθρο
Τεράστια επιτυχία, θεωρείται η κατάκτηση και των τριών μεταλλίων από τις πρωταθλήτριες μας Κωνσταντίνα Νικολάου, Αναστασία Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου, οι οποίες την ημέρα των … ερωτευμένων «ερωτεύτηκαν» το βάθρο! Οι αθλήτριες μας που πέρασαν στις τρεις πρώτες θέσεις στον τελικό, διατήρησαν τα «κεκτημένα» μέχρι τον αγώνα για τα μετάλλια. Εκεί όπου η Παναγιώτα Ανδρέου εξασφάλισε το χάλκινο με 20/30, ενώ το αργυρό πήγε στην Αναστασία Ελευθερίου και το χρυσό στην Κωνσταντίνα Νικολάου. Στον τελικό πέρασε και η Άντρη Ελευθερίου, έτσι που η Κύπρος είχε συμμετοχή 50% στις 8 θέσεις του τελικού των γυναικών 

Το 1-2 οι έφηβοι
Την επιτυχία των γυναικών πλησίασαν και οι έφηβοί μας, οι οποίοι στο τέλος ανέβηκαν στα δυο πρώτα σκαλοπάτια του βάθρου. «Χρυσός» νικητής, ο Κλεάνθης Βαρναβίδης με 117/125 και «αργυρός» ο Νικόλας Νικολάου με 115/125, ενώ για το χάλκινο μετάλλιο αγωνίστηκαν με 114/125 και το έχασαν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» οι νεαροί σκοπευτές μας Ανδρέας Ποντίκης και Μάρκος Κοντόπουλος. Το μετάλλιο κατέκτησε τελικά ο Πέτερις Λαουρίς Βέις από την Λατβία.

Στο σκητ νεανίδων, η Σωτηρούλα Χρίστου τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 88/100, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν η Βρετανίδα Ζαρίνα Ματλίν Ράσσελ με 112/125, η αθλήτρια του ΒΑΡΔΑ Χανίων Άννα Μαρία Μαρκαντωνάκη με 106/125 και η Πολωνέζα Βικτόρια Βλόνταρσικ με 100/125.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη, με τον αγώνα των ζευγαριών στο σκητ και τους πρώτους 50 δίσκους στο τραπ ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και βετεράνων. Στο Skeet Mixed Team, η Κύπρος συμμετέχει με τα ακόλουθα τρία ζευγάρια:

Σκητ Ανδρών / Γυναικών: 
1. Νικόλας Βασιλείου – Κωνσταντίνα Νικολάου και
2. Σωτήρης Αντωνίου – Παναγιώτα Ανδρέου

Σκητ Εφήβων / Νεανίδων:
Βαρνάβας Θεοδώρου – Σωτηρούλα Χρίστου

Στο τραπ συμμετέχουν 100 αθλητές και αθλήριες, από τους οποίους οι 48 είναι Κύπριοι (28 άνδρες. 11 έφηβοι, 4 γυναίκες, 2 νεάνιδες και 3 βετεράνοι.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
10/03 @ 16:40

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε  υποστηρικτές και  συνοδοιπόρους-ThemaSports
05/02 @ 09:32

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις τελευταίους δημάρχους της Λευκωσίας, στον Μέγα Χορηγό Μάριο Καποδίστρια και σε τέσσερις βετεράνους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας-ThemaSports
09/07 @ 16:21

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυθροδόντα, οι διοργανωτές του 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές του τέταρτου φετινού αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης».

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
28/06 @ 14:54

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με το απόλυτο 50/50(!), ο σκοπευτής του Κυνηγετικού Συλλόγου «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του φετινού 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας και συνέβαλε ουσιαστικά και στη νίκη της ομάδας του Συλλόγου του, που επικράτησε στην ομαδική κατάταξη με 138/150, έναντι 137/150 της ομάδας του «Αετού» Πλατανιστάσας και 132/150 της Κυνηγετικής Ένωσης Λυθροδόντα. Το απόλυτο 50/50 πέτυχε και ο νικητής των βετεράνων σκοπευτών Χρίστος Παρασκευαΐδης.

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!-ThemaSports
20/06 @ 13:51

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!

Με αφορμή προσωπικές ίντρικες και αντιπαραθέσεις στα ΜΚΔ

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»-ThemaSports
14/06 @ 11:56

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»

Στον αγώνα σκητ που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη Περικλή Τάνου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ