Γιάννης Ιωάννου

Θα πρέπει να έρθουν τα... κάτω-πάνω στις τελευταίες τρεις στροφές του Β΄ γύρου για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα η ΑΕΛ, η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα βολικά τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών στην 23η αγωνιστική, όπου ηττήθηκαν Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια και Απόλλωνας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ήττα από την Πάφο διατήρησε το -4 από Ομόνοια-Απόλλων και το -6 από την 5η στη βαθμολογία Νέα Σαλαμίνα και οι πιθανότητες της για να... προλάβει το "τρένο", μειώθηκαν αισθητά.

Αν οι "γαλαζοκίτρινοι" έφευγαν νικητές από το "Στέλιος Κυριακίδης", τώρα θα κάναμε... άλλη κουβέντα, αφού η διαφορά θα είχε μειωθεί στον πόντο και όλα θα ήταν ρευστά.

Όμως επειδή με τα "αν" δεν γράφεται ιστορία, η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα και να την αποδεκτεί. Σίγουρα, ενοχλεί τους οπαδούς της το ότι για μία ακόμη χρονιά η ομάδα τους θα... ταλαιπωρηθεί στο Β΄ γκρουπ, δίνοντας 14 ματς χωρίς ουσιαστικούς στόχους, όμως δεν είναι η ώρα για να αναλυθούν τα αίτια της αποτυχίας.

Αυτό μπορεί να γίνει σε κατοπινό στάδιο, αφού η χρονιά δεν τελείωσε για την ΑΕΛ. Υπάρχει και ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου και οι "γαλαζοκίτρινοι" οφείλουν να τα δώσουν όλα για να βγάλουν τον κόσμο τους στους δρόμους για πανηγυρισμούς, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2019, όταν έσπασαν την κατάρα των χαμένων τελικών!

Η Λεμεσιανή ομάδα έχει μπροστά της δύο δύσκολες και αμφίρροπες μάχες κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για τα προημιτελικά και στο μυαλό της τη δεδομένη στιγμή, βρίσκεται μόνο το ματς της ερχόμενης Τρίτης (14/02) στο στάδιο Άλφαμεγα, όπου θα επιδιώξει τη νίκη για να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα θετικά για τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι, είναι η επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων των Μιραλάς και Κατσανίκλιτς που αναμένεται να είναι και στην αποστολή, ενώ η συμμετοχή των Μούριελ και Τεϊσέιρα θα κριθεί στην αυριανή τελευταία προπόνηση.

Ο Βορειομακεδόνας τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα υπό τις περιστάσεις, αφού δεν θα έχει στη διάθεση του, τους τραυματίες Τσιμπόλα, Ανδρέου, Μεντόγεβιτς, Φιλίποβιτς και Μεντόζα και περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν αντίδραση μετά τη μέτρια εμφάνιση και την ήττα από την Πάφο, ενώ τους έκανε... "φροντιστήριο" για να μην επαναλάβουν τα λάθη που έγιναν ανασταλτικά κυρίως, στα προηγούμενα ματς κόντρα σε Νέα Σαλαμίνα και Ακρίτα, αλλά και απέναντι στην Καρμιώτισσα, παρότι σε εκείνο το ματς η ΑΕΛ δεν δέχθηκε γκολ.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 14 Κύπριοι που αγωνίστηκαν φέτος - Ερωτηματικό πόσοι θα είναι τη νέα σεζόν από αυτούς-ThemaSports
06/05 @ 09:30

Οι 14 Κύπριοι που αγωνίστηκαν φέτος - Ερωτηματικό πόσοι θα είναι τη νέα σεζόν από αυτούς

Δεκατέσσερις Κύπριοι αγωνίστηκαν φέτος στην ΑΕΛ. Βέβαια, για να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, έπαιξε ρόλο η παρουσία της ομάδας στο αδιάφορο Β' γκρουπ. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί πήραν λίγο ή και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ-ThemaSports
04/05 @ 12:18

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ανδρέας Μακρής ξεχώρισε την φετινή περίοδο, παρά την κακή σεζόν της ΑΕΛ.

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά-ThemaSports
03/05 @ 17:04

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά

Από την στιγμή που η νέα διοίκηση της ΑΕΛ αποφάσισε να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή για την επόμενη σεζόν (2024-2025) για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, προκειμένου να έχει εκείνος το κουμάντο στο κεφάλαιο του , θα πρέπει να περάσει από... «κόσκινο» όλους τους υποψήφιους, ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ