Πόλυς Χαραλάμπους

Την δεύτερη ήττα εντός έδρας, δέχθηκε χθες βράδυ η Πάφος. Από την ομάδα που… έκανε ζημιές και σε άλλα «μαγαζιά» και με πιο ψηλούς στόχους, τη Νέα Σαλαμίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι οκτώ βαθμούς μακριά από το ρετιρέ, αφού η ΑΕΚ πέρασε με διπλό σήμερα από τη Λεμεσό κόντρα στην Καρμιώτισσα και μοιάζει πλέον με όνειρο θερινής νυκτός η διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Κατά τον πρώτο γύρο, μας έδωσε το δικαίωμα το συγκρότημα του Χένιγκ Μπεργκ, με τις εικόνες που έβγαζε, τα αποτελέσματα, αλλά και την νοοτροπία, να την συμπεριλάβουμε μέσα στις ομάδες που θα κυνηγήσει μέχρι τον Μάιο τον τίτλο.

Μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε παρά πολύ σοβαρά, να αναθεωρήσουμε τις απόψεις, ειδικά μετά που η ΑΕΚ εκτόξευσε τη διαφορά από την Πάφο στο συν οκτώ.

Όσοι «βλέπαμε» Πάφο ως δυνατή «παίχτρια» για τίτλο, προτάσσαμε περισσότερο το… όνομα του Χένιγκ Μπεργκ, ενός προπονητή που έδειξε στα μέρη μας (με την Ομόνοια), καθώς και σε άλλα (μεσαίας δυναμικότητας) της Ευρώπης, ότι τα καταφέρνει να τις οδηγεί σε μεγάλα πράγματα.

Σε συνδυασμό την ποιοτική της στελέχωση, όπως και το… άφθονο χρήμα που έχουν οι ιδιοκτήτες του, που επιτρέπει στον εκάστοτε προπονητή, να του προσφέρεται ότι ζητήσει. Είδαμε άλλωστε τι συνέβη πριν μερικές μέρες, απέκτησαν τον διεθνή Κροάτη γκολκίπερ Ίβουσιτς, πλήρωσαν αδρά, αγοράζοντας τον καλύτερο παίχτη (για φέτος) ενός μεγάλου κλαμπ στην Κύπρο.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φελίπε, που έκανε ντεμπούτο χθες, από ένα σημείο και μετά «πνίγηκε» κι αυτός στο άγχος και στη νευρικότητα, όπως και οι άλλοι… πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι συμπαίχτες του.

Ενδεχομένως να επηρεάζεται η ομάδα, κατά το διάστημα που… έχασε πολύτιμο έδαφος στην υπόθεση κυνήγι του τίτλου, από το ότι δεν είναι τόσο «βαριά» η φανέλα τους.

Αυτό αποτελεί δική μας εικασία, ο άνθρωπος που έχει τα τεχνικά γκέμια, γνωρίζει καλύτερα, αν έπαιξε ρόλο αυτή η παράμετρος, για να… κατρακυλήσει η ομάδα από το σημείο που βρισκόταν μέχρι πριν 2 μήνες.

Χτες για παράδειγμα, ενώ μπήκε αποφασισμένη στις αρχές της επανάληψης, χάνοντας και κλασική ευκαιρία για τουμπάρει το 0-1, δεχόμενη μερικά δευτερόλεπτα αργότερα το 1-2, ήταν λες και έπαθαν μπλακ άουτ, οι περισσότεροι παίχτες της.

Ούτε ο παιχταράς Ζάιρο, ούτε κάποιος άλλος, βρήκε τον τρόπο, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, για να την οδηγήσει στην… αντεπίθεση.

Είμαστε εξ αυτών που θεωρούμε τον Μπεργκ, ένας από τους κορυφαίους προπονητές που εργάζονται στα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Όμως χθες, λειτουργώντας με το γνωστό του «κουσούρι», που τον θέλει να αργεί να κάνει αλλαγές, δεν έκανε κάτι διαφορετικό…

Για παράδειγμα, έναν παίχτη σαν τον Βαλακάρι, δεν μπορεί να τον αφήνει έξω μέχρι το 83’, όντας η ομάδα του πίσω στο σκορ, χωρίς να βρίσκει λύσεις για δημιουργία μεγάλων φάσεων.

Για τον στόχο της… (παρθενικής) εξόδου στην Ευρώπη, δεν θεωρούμε ότι θα κινδυνεύσει να την απωλέσει. Εκτός κι αν την… «πιάσουν» σοβαρά συμπτώματα και τάσεις για «αυτοκτονία».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να το κάνει όπως ο ΑΠΟΠ!-ThemaSports
25/04 @ 14:35

Να το κάνει όπως ο ΑΠΟΠ!

Θα επιδιώξει να μιμηθεί τον συμπολίτη της η Πάφος

Η... κατάλληλη στιγμή του Ζάιρο-ThemaSports
25/04 @ 17:30

Η... κατάλληλη στιγμή του Ζάιρο

Η καλή εμφάνιση του Ζάιρο και τα δύο γκολ ήρθαν την κατάλληλη στιγμή...

«Ο στόχος της Ευρώπης και του κυπέλλου, ο Ζάιρο και οι προσθαφαιρέσεις»-ThemaSports
22/04 @ 14:37

«Ο στόχος της Ευρώπης και του κυπέλλου, ο Ζάιρο και οι προσθαφαιρέσεις»

O εκπρόσωπος Τύπου της Πάφου, Πολύβιος Παλιούρας μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ / ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ-ThemaSports
22/04 @ 11:25

ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ / ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Χάρης Θεοχάρους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τάνκοβιτς.

«Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Πάφο - Θα έχουμε σοβαρά θέματα το καλοκαίρι»-ThemaSports
22/04 @ 11:09

«Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Πάφο - Θα έχουμε σοβαρά θέματα το καλοκαίρι»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Χάρης Θεοχάρους.

Αυτήν την Πάφο θέλουν όλοι-ThemaSports
22/04 @ 11:00

Αυτήν την Πάφο θέλουν όλοι

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση έκανε η Πάφος κόντρα στην Ανόρθωση

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ