Δημήτρης Ηροδότου : «Δεν είμαστε το φαβορί, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας»

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Στην Τύνιδα βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας η Εθνική Ομάδα Davis Cup, όπου πραγματοποιεί το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει των αναμετρήσεων με την γηπεδούχο Τυνησία. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των νοκ-άουτ αγώνων του 1ου γύρου των πλέι-οφ του Group II. Την ομάδα συγκροτούν οι Μενέλαος Ευσταθίου, Πέτρος Χρυσοχός, Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος, και Φώτος Φωτιάδης. Ο τελευταίος αντικατέστησε τις τελευταίες μέρες τον τραυματία Στυλιανό Χριστοδούλου. Ο κάπτεν της ομάδας είναι ο Δημήτρης Ηροδότου και μαζί με την ομάδα ταξίδεψε ο φυσιοθεραπευτής Λουκάς Ζένιου.  Την Τετάρτη ταξίδεψε μέσω Αθηνών για την Τυνησία και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Νώντας Μεταξάς για να βρεθεί δίπλα στους αντισφαιριστές μας στη δύσκολη αποστολή τους.

 

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε στην Τύνιδα η κυπριακή ομάδα, ο κάπτεν Δημήτρης Ηροδότου ρωτήθηκε από τους Τυνήσιους δημοσιογράφους για τις επικείμενες αναμετρήσεις και τις πιθανότητες της Κυπριακής ομάδας : «Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί των αγώνων. Η Τυνησία αγωνίζεται στην έδρα της μπροστά στο κοινό της. Θεωρητικά υστερούμε στα “ranking”, όμως πιστεύω ότι οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Ουσιαστικά ο Πέτρος Χρυσοχός απέχει διεθνών συμμετοχών εδώ και επτά μήνες και βρέθηκε χαμηλά.  Ο Μέλιος βελτιώνεται συνεχώς. Το Δίδυμο Κυρατζής/Νέος έπαιξε αρκετές φορές μαζί. Χάσαμε από την ομάδα αυτή πριν έξι χρόνια στη Λευκωσία με 4-1, στην τελευταία παρουσία του Μάρκου Παγδατή με την Εθνική, αλλά όσοι τα θυμούνται, έγιναν πολύ κλειστά παιγνίδια των πέντε σετ που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι υπόλοιποι αθλητές είναι οι ίδιοι, και κατά καιρούς οι δικοί μας αντισφαιριστές έχουν πετύχει νίκες επί των αντιπάλων τους σε ατομικό επίπεδο. Τους γνωρίζουμε, και με αυτοπεποίθηση θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει δύο Μονά την Παρασκευή, και το Σάββατο θα διεξαχθούν άλλες τρεις συναντήσεις, αρχής γενομένης με το Διπλό και στη συνέχεια με άλλα δύο Μονά. Ο πρώτος αγώνας κάθε μέρας θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί. Η κλήρωση των αγώνων θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Σε περίπτωση πρόκρισης η Κύπρος θα περάσει στην τελική φάση των πλέι-οφ για να διεκδικήσει την άνοδο της στο Group I προσεχή Σεπτέμβριο. Στους αγώνες αυτούς οι 12 νικήτριες των ζευγαριών που αγωνίζονται στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ του Group II, θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ αγώνες μία εκ 12 ηττημένων ομάδων των πλέι-οφ του Group I, που αγωνίζονται και αυτές το προσεχές τριήμερο.

Σε περίπτωση αποκλεισμού η Κύπρος θα διεκδικήσει την επάνοδο της στα πλέι-οφ του Group II της νέας χρονιάς (2024), σε αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2023.

 

Η προϊστορία των αναμετρήσεων με Τυνησία

Πέντε αγώνες έγιναν κατά το παρελθόν στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup μεταξύ Κύπρου-Τυνησίας  και οι αντίπαλοι μας προηγούνται με 4-1. Τελευταία αναμέτρηση το 2017 στη Λευκωσία όπου ηττηθήκαμε με 4-1, ενώ η μοναδική νίκη καταγράφεται το 2005 (3-0). Αναλυτικά οι πέντε αναμετρήσεις και τα αποτελέσματα είναι :

1994 (Σλοβακία)            Group III Europe/Africa           Κύπρος-Τυνησία 1-2 (Τη νίκη στο Διπλό οι Δημήτρης Λεοντής και Λούκας Χριστοφίδης

1997 (Κύπρος/Field Club)        Group IV Europe/Africa Κύπρος-Τυνησία 1-2 (Τη νίκη στο Μονό ο Δημήτρης Λεοντής)

2002 (Πολωνία)            Group III Europe/Africa           Κύπρος -Τυνησία 1-2 (Τη νίκη στο Διπλό τα αδέλφια Πέτρος και Μάρκος Παγδατής)

2005 (Ιρλανδία)            Group III Europe/Africa           Κύπρος-Τυνησία 3-0 (Τις νίκες στα Μονά οι Φώτος Καλλίας και Μάρκος Παγδατής και στο Διπλό οι Μάρκος Παγδατής / Δημήτρης Λεοντής)

2017 (Κύπρος/Εθνικό Κέντρο)              Group II Europe/Africa             Κύπρος-Τυνησία 1-4 (Τη νίκη στο Μονό ο Πέτρος Χρυσοχός)   

 

Η ταυτότητα της αναμέτρησης :

Τυνησία – Κύπρος

Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup – Group II, Play off 1ος Γύρος

Ημερομηνίες: 3-4 Φεβρουαρίου 2023

Γήπεδο : Cité Nationale Sportive El Menzah

Επιφάνεια : Hard Outdoor

 

Κύπρος : Κάπτεν Δημήτρης Ηροδότου

 

Μενέλαος Ευσταθίου

Ημερ. Γεν. 2/3/1999

Singles Ranking : 894

Doubles Ranking : 1094

 

Πέτρος Χρυσοχός

Ημερ. Γεν. 8/4/1996

Singles Ranking : 980

Doubles Ranking : 1359

 

Σέργης Κυρατζής

Ημερ. Γενν : 12/5/1995

Singles Ranking : ---

Doubles Ranking : 1687

 

Φωτιάδης Φώτος

Ημερ. Γενν : 17/11/2003

Singles Ranking : ---

Doubles Ranking : ---

 

Ελευθέριος Νέος

Ημερ. Γεν. 6/9/1999

Singles Ranking : ---

Doubles Ranking : 1898

 

Τυνησία : Κάπτεν : Μάλεκ Τζαζίρι

 

Σκάντερ Μανσουρί

Ημερ Γεν. 23/07/1995

Singles ranking: 279

Doubles ranking: 224

 

Αζίζ Ντουγκάζ

Ημερ Γεν. 26/03/1997

Singles ranking: 285

Doubles ranking: 459

 

Μοέ Εκαργκουί

Ημερ Γεν. 10/01/1993

Singles ranking:       364

Doubles ranking:     730

 

Μάλεκ Τζαζίρι

Ημερ Γεν. 20/01/1984

Singles ranking: 437

Doubles ranking: 246

 

Αζίζ Ουακά

Ημερ. Γεν. 07 August 1999

Singles ranking: 1086

Doubles ranking: 431

 

Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

1 Φεβρουαρίου 2023

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ