Σημαντικές εμπειρίες για τους δύο χιονοδρόμους

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με την εξαιρετική παρουσία της Στεφανίας Γιακόβλεβα που κατέλαβε την 11η θέση στις Παγοδρομίες έπεσε η αυλαία στο 16ο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (ΕΥΟF) που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου στην επαρχία Φρίουλι-Βενέτσια-Τζιούλια της Ιταλίας. Σημαντικές εμπειρίες απέκτησαν οι άλλοι δύο αθλητές, που συγκροτούσαν την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Άντρεα Λοϊζίδου και Νικόλας Παπαχριστοφόρου που συμμετείχαν στο αγώνισμα του Αλπικού Σκι. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαθεοδότου και τους αθλητές συνόδευαν επίσης οι προπονητές Μίλαν Μάτιτς (Αλπικό Σκι) και Σεργκέι Κομόλοφ (Καλλιτεχνικό Πατινάζ). 

Η Γιακόβλεβα ήταν στην 17η θέση στο Σύντομο πρόγραμμα των Παγοδρομιών και βαθμολογήθηκε με 41,36, και στην 9η θέση στο Ελεύθερο πρόγραμμα όπου βαθμολογήθηκε με 84.34. Η συνολική της βαθμολογία με 125,70 την κατέταξε στην 11η θέση από ένα σύνολο 30 αθλητριών που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα. 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών κ. Τάκης Γεωργίου ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια για την παρουσία της αθλήτριας Στεφανίας Γιάκοβλεβα στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ. Η εμφάνιση της, αποτελεί αποτέλεσμα της εξαιρετικής φυσικής κατάστασης και της ανοδικής πορείας στην οποία βρίσκεται η αθλήτρια, που καταγράφηκε τόσο στον συγκεκριμένο αγώνα όσο και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι η κατάκτηση της 11ης θέσης αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών, αλλά και την Κύπρο γενικότερα.

 

Στις Χιονοδρομίες πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στη Γιγαντιαία Κατάβαση η Άντρεα Λοϊζίδου που κατέλαβε την 5οη θέση επί συνόλου 82 αθλητριών, ολοκληρώνοντας και τις δύο προσπάθειες της με συνολικό χρόνο 3.20.13. Συμμετοχή στο Αλπικό Σκι υπήρξε και από τον Νικόλα Παπαχριστοφόρου, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη διαδρομή στο Σλάλομ στην 84η θέση επί συνόλου 99 αθλητών με χρόνο 1.05.34, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τη δεύτερη προσπάθεια και έτσι δεν πήρε τελική κατάταξη. 

Αποτιμώντας την παρουσία της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων και Αρχηγός Αποστολής κ. Δημήτρης Παπαθεοδότου, ανέφερε ότι η όλη διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την προετοιμασία της αποστολής. Τα όποια θέματα διακίνησης της ομάδας που βρισκόταν σε δύο διαφορετικά σημεία, προβλέφθηκαν έγκαιρα και η αποστολή διέθετε δικό της αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις. Ο κ Παπαθεοδότου συνεχάρη με τη σειρά του την Στεφανία Γιακόβλεβα για την πολύ καλή παρουσία στους αγώνες. Για την συμμετοχή των δύο Χιονοδρόμων σημείωσε ότι θα τους προσφέρει πολλές εμπειρίες για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ειδικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις πίστες και κύρια τη χιονόπτωση κατά την ώρα διεξαγωγής των αγώνων. «Προσπάθησαν για το καλύτερο και οι δύο. Για το πολύ ψηλό επίπεδο των αγώνων, η 50η θέση της Λοϊζίδου κρίνεται εξαιρετική, ενώ μια άτυχη στιγμή στη δεύτερη κατάβαση στο Σλάλομ, στέρησε από τον Παπαχριστοφόρου αντίστοιχη επιτυχία». 

Η ΚΟΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους αγώνες.

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

1 Φεβρουαρίου 2023

 

Video στο σύνδεσμο:

https://we.tl/t-KsMvdG1hPz

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ