Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουν στον ΓΣΠ και βέβαια στην ΚΟΕΑΣ να πλησιάζουν προς αποπεράτωση τα έργα ανακατασκευής του τάπητα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Ήδη επιστρώθηκε το μπλε ταρτάν στο κεντρικό γήπεδο του στίβου και αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο Γερμανοί ειδικοί για τη γραμμογράφησή του, ούτως ώστε να πάρει την τελική του μορφή. Στο γήπεδο-3, το οποίο χρησιμοποιείται για την προθέρμανση των αθλητών σε αγωνιστική ημέρα και για προπόνηση, έχει αφαιρεθεί ο παλιός τάπητας και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η επίστρωση του καινούριου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και της εργοληπτικής εταιρείας, αλλά και του διευθυντή του ΓΣΠ Φοίβου Κωνσταντινίδη, υπολογίζεται ότι γύρω στο μέσο Φεβρουαρίου θα παραδοθεί για χρησιμοποίηση στους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου το ολοκαίνουριο Εθνικό Στάδιο. Όταν με το καλό ολοκληρωθούν τα έργα, το Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ θα επιθεωρηθεί από τους ειδικούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, ούτως ώστε να πάρει και τη σχετική πιστοποίηση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος τελευταία, με την αναγκαστική απομάκρυνση των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου μας από τη φυσική τους έδρα και την ενοικίαση άλλων γηπέδων για να μην μείνουν πίσω στην προετοιμασία τους. Η περίοδος αυτή κόστισε αρκετά στον ΓΣΠ, όμως πλέον νιώθουμε πολύ όμορφα βλέποντας τα έργα να αποπερατώνονται και ανυπομονώ να δω τους αθλητές μας να επιστρέψουν πίσω στις εγκαταστάσεις μας. Όπως βλέπετε το στάδιο στίβου γίνεται ένα σύγχρονο στάδιο, αρκετά ελκυστικό, όχι μόνο για τους δικούς μας αθλητές, αλλά και για τους ξένους, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν να κάνουν εδώ την προετοιμασία τους, ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. Ήδη, με τις νέες εγκαταστάσεις, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την προετοιμασία ξένων αθλητών. Οι ξενώνες και ο Σύλλογος έχουν αρκετά αιτήματα και αναμένω ψηλά επίπεδα πληρότητας τον επόμενο χρόνο. Να σημειώσω ότι, με την ευκαιρία των έργων στο Εθνικό Στάδιο Στίβου, ο ΓΣΠ προχώρησε και σε βελτιωτικά έργα στο γήπεδο των ρίψεων (γήπεδο-4), διότι εδώ και αρκετά χρόνια το Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ αποτελεί δημοφιλή προορισμό των ομάδων ρίψεων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα», μας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Συνεχίζοντας, ο διευθυντής του ΓΣΠ επισήμανε: «Χαιρόμαστε που η Πολιτεία προχώρησε στην επιχορήγηση του έργου και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ΚΟΑ γι’ αυτό. Τώρα, μιλώντας ως μέλος της ΚΟΕΑΣ, έχοντας δει το έργο που έγινε στο ΓΣΠ, ανυπομονώ να δω και την ανακατασκευή και στα δύο άλλα στάδια, το «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο και το ΓΣΖ στη Λάρνακα, τα οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν το ΓΣΠ. Να τονίσω ότι ήταν μία σοβαρή επένδυση της Πολιτείας, πολύ καλά μελετημένη, η οποία θα προσφέρει άριστες υπηρεσίες στους αθλητές του στίβου και όχι μόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνω την αναγκαιότητα προστασίας του σταδίου, για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και να μην φθαρεί γρήγορα. Με αυτό εννοώ ότι θα πρέπει να μην γίνει κατάχρηση του τάπητα, αλλά να δοθούν και άλλες λύσεις στους αθλητές για προπόνηση. Λόγω του μεγέθους της επαρχίας Λευκωσίας, υπάρχουν πολλοί αθλούμενοι κάθε ηλικίας και θεωρούμε απαραίτητο ο ΚΟΑ να προχωρήσει άμεσα σε απλή επίστρωση του ταρτάν στο Μακάρειο Στάδιο, ούτως ώστε να φιλοξενεί προπονήσεις και αγώνες, όπως οι Σχολικοί, οι Στρατιωτικοί και να μαζεύονται εκεί οι Ακαδημίες, για να αποσυμφορηθεί το νέο στάδιο ΓΣΠ».

Κάτι σημαντικό για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ είναι πως στην ευθεία των 110 μέτρων θα υπάρχουν τρεις διάδρομοι με υποδαπέδια ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όπως και σε δύο διαδρόμους των 400μ. Παρόμοιος μηχανισμός θα υπάρχει και στο διάδρομο των οριζόντιων, με τους προπονητές να μπορούν να μετρούν την ταχύτητα των αθλητών και αθλητριών τους, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό στις προπονήσεις. Στο στάδιο υπάρχουν τέσσερα σκάμματα για τα οριζόντια άλματα, δύο χώροι για τη διεξαγωγή του ύψους, θέση για το επί κοντώ, με προδιαγραφή σε δύο από τα σκάμματα των οριζόντιων αλμάτων, να τοποθετηθεί η βαλβίδα υποδοχής του κονταριού και στρώματα για το επί κοντώ, υπάρχουν δύο μεγάλες βαλβίδες και κλωβοί για τη δισκοβολία και τη σφυροβολία, τέσσερις θέσεις για τη σφαιροβολία, δύο διάδρομοι για τον ακοντισμό και δύο διάδρομοι των 110 μέτρων. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η γραμμογράφηση του σταδίου και τοποθετηθούν όσα υπάρχουν σε ένα γήπεδο στίβου, θα διαφανεί καλύτερα η ομορφιά του.

* Περισσότερες φωτογραφίες του ανακαινισμένου Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ και του γηπέδου-3, μπορείτε να δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook (https://www.facebook.com/koeas.cy).

 
Πηγή: www.koeas.org.cy
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γαλαζοκίτρινες κέρδισαν 3-2 την ΑΝΟΡΘΩΣΗ και στον επαναληπτικό-ThemaSports
28/03 @ 09:10

Οι γαλαζοκίτρινες κέρδισαν 3-2 την ΑΝΟΡΘΩΣΗ και στον επαναληπτικό

Στα ημιτελικά του κυπέλλου πετόσφαιρας γυναικών η Robo Markets ΑΕΛ

Καλή πρεμιέρα στον ανοικτό στίβο στους Αγώνες 25ης Μαρτίου «Διαγόρεια» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
26/03 @ 15:52

Καλή πρεμιέρα στον ανοικτό στίβο στους Αγώνες 25ης Μαρτίου «Διαγόρεια» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ΚΟΕΑΣ τίμησε για ακόμα μία χρονιά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας τους καθιερωμένους Παγκύπριους Αγώνες την ημέρα της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ, οι οποίοι και φέτος ήταν αφιερωμένοι στον πρώην πρόεδρο του ΓΣΠ Διαγόρα Νικολαΐδη.

Στις 28 Απριλίου θα διεξαχθεί το Paphos Triathlon-ThemaSports
26/03 @ 11:39

Στις 28 Απριλίου θα διεξαχθεί το Paphos Triathlon

Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 9ο Paphos Triathlon, αγώνας που διοργανώνει η Αctivate Cyprus με συνδιοργανωτή το Δήμο Πάφο και ο οποίος αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, όσον αφορά στην Ολυμπιακή Απόσταση, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Τραγωδία σε ράλι της Ουγγαρίας: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από έξοδο αγωνιστικού πάνω σε θεατές-ThemaSports
24/03 @ 23:57

Τραγωδία σε ράλι της Ουγγαρίας: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από έξοδο αγωνιστικού πάνω σε θεατές

Τραγική εξέλιξη είχε ο αγώνας ράλι στην Ουγγαρία, καθώς μετά ένα αγωνιστικό όχημα έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι.

Διέλυσε τη Μεντιτεράνι και προκρίθηκε αήττητος στο final-4 ο Ολυμπιακός-ThemaSports
23/03 @ 21:38

Διέλυσε τη Μεντιτεράνι και προκρίθηκε αήττητος στο final-4 ο Ολυμπιακός

Ένας "σούπερ" Ολυμπιακός «έπνιξε» 21-7 τη Μεντιτεράνι στον Πειραιά για την τελευταία αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο γυναικών και προκρίθηκε αήττητος στο final-4.

Η ΚΟΕΑΣ τιμά την 25η Μαρτίου με αγώνες στίβου στο ΓΣΠ-ThemaSports
22/03 @ 14:42

Η ΚΟΕΑΣ τιμά την 25η Μαρτίου με αγώνες στίβου στο ΓΣΠ

Ανακοίνωση από την ΚΟΕΑΣ σχετικά με την 25η Μαρτίου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ