Σε ένα ματς που ο Ντεμπελέ έκανε ό,τι ήθελε τη Σοσιεδάδ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 με γκολ του τρομερού Γάλλου και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ματς

H Mπαρτσελόνα θέλησε να πιέσει από νωρίς έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ντεμπελέ ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Βάσκων. Στο 11' ο Ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα» όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πλησίασαν και πάλι την εστία του Αλέις Ρεμίρο με τον Ντεμπελέ να σουτάρει δυνατά μετά από όμορφη ατομική ενέργεια όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η... κατηφόρα αλλά και το κρεσέντο του Ντεμπελέ συνεχίστηκαν με τον Γάλλο να σημαδεύει στο 20ο λεπτό τον Ντε Γιονγκ ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο ήταν ξανά άστοχο.

Πέρασαν 29 λεπτά ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο «Καμπ Νου» η Σοσιεδάδ χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς. Κάθετη κίνηση του Πάμπλο Μάριν, που υποδέχθηκε την πάσα του Κούμπο και με σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Το σύνολο του Αλγκαθίλ ηρέμησε τον ρυθμό του ματς ωστόσο στο 41' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Μπράις Μέντες αποβλήθηκε από το Ζιλ Μανθάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα την οποίο υπέδειξε έπειτα από χρήση του VAR.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Σοσιεδάδ έφερε κενά στην άμυνα με αποτέλεσμα στο 40' η Μπαρτσελόνα να φτάσει ξανά κοντά στο γκολ με αξιώσεις. Ο Ντεμπελέ και πάλι δημιουργός, τροφοδότησε τον Κουντέ ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Ρεμίρο στέλνοντας την μπάλα άουτ με το 0-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο προπονητής της Ρεάλ Σοσιεδάδ προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στο ματς τον Μουνιόθ και τον Μπαρεντεσέα θέλοντας να δώσει στην ομάδα του περισσότερα τρεξίμα.

Ωστόσο στο 52' οι γηπεδούχοι έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» όταν ο Ντεμπελέ με φανταστική ενέργεια από τα δεξιά, πάτησε στην περιοχή, σούταρε και έστειλε με τη βοήθεια του Ρεμίρο, την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Η Σοσιεδάδ έψαξε αντίδραση και στο 59' έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Κούμπο πέρασε δύο ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα, γύρισε παράλληλα στον Σέρλοθ ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε όμως η Μπαρτσελόνα έψαξε το γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς και την πρόκριση. Έτσι στο 68' ο Γκάβι έπειτα από ακόμη μια επέλαση του Ντεμπελέ σημάδεψε με σουτ το δοκάρι του Ρεμίρο.

Τα λεπτά περνούσαν και οι Βάσκοι επιχείρησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση στο 88ο λεπτό. Ο Ναβάρο έπειτα από πάσα του Ολαθαγκάστι βρήκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει «λυτρώνοντας» τους συμπαίκτες του και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του Τσάβι.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπράβο Σεβίλλη: «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες ρατσιστή οπαδό της!-ThemaSports
22/10 @ 10:39

Μπράβο Σεβίλλη: «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες ρατσιστή οπαδό της!

Η Σεβίλλη προχώρησε σε μία άμεση και αποτελεσματική κίνηση κόντρα στα ρατσιστικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο γήπεδό της.

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!-ThemaSports
19/10 @ 15:58

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!

Το θρυλικό λογότυπο του συγκροτήματος θα έχουν στη φανέλα τους οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ.

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
29/09 @ 23:59

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κόντρα Σεβίλλη, καθώς επικράτησε των Ανδαλουσιανών με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος κι επέστρεψε στις νίκες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga.

Όλο και πιο κοντά το ΜΠΑΜ: Συμφωνία Ρεάλ με Εμπαπέ - Στο 1 δισεκατομμύριο η ρήτρα!-ThemaSports
06/07 @ 17:58

Όλο και πιο κοντά το ΜΠΑΜ: Συμφωνία Ρεάλ με Εμπαπέ - Στο 1 δισεκατομμύριο η ρήτρα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα έχει βρει σε όλα με τον Κιλιάν Εμπαπέ για τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και το μόνο που απομένει, είναι η συμφωνία της «Βασίλισσας» με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η UEFA ίσως κόψει την Ευρώπη στην Οσασούνα για στημένους αγώνες… πριν από 10 χρόνια!-ThemaSports
07/06 @ 22:35

Η UEFA ίσως κόψει την Ευρώπη στην Οσασούνα για στημένους αγώνες… πριν από 10 χρόνια!

H Οσασούνα ενδέχεται να τιμωρηθεί με ευρωπαϊκό αποκλεισμό αφού την βαραίνουν ορισμένες ατασθαλίες της διοίκησής της προ δεκαετίας.

Έσπασε το σερί της Βαλένθια και την έβαλε σε μπελάδες η Μαγιόρκα!-ThemaSports
25/05 @ 23:06

Έσπασε το σερί της Βαλένθια και την έβαλε σε μπελάδες η Μαγιόρκα!

Η Μαγιόρκα επιβλήθηκε 1-0 της Βαλένθια εντός έδρας και την άφησε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη της La Liga.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ