Η αυτοπεποίθηση του Στέφανου Τσιτσιπά είναι στα ύψη μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Australian Open.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου αν με την εμπειρία που έχει αποκτήσει στα Grand Slam αυτή μπορεί να είναι η χρονιά του, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη.

«Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δε νομίζω να έχω αισθανθεί έτσι εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα θα πω ναι σε αυτό. Το έχω ξαναπεί, είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν είμαι στο court δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό, για να είμαι ειλικρινής. Βγαίνω απλά εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου».

Μίλησε και για τον ημιτελικό κόντρα στον Καρέν Χατσάνοφ: «Ανυπομονώ για αυτό το ματς, είναι υπέροχο που είμαι ξανά στα ημιτελικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που παίζω μέχρι τώρα και επιδιώκω περισσότερα, καλύτερα. Θέλω να ζήσω μαγικές εμπειρίες εδώ στην Αυστραλία».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση, είπε τα εξής: «Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέρος της ομάδας είναι η δυναμική. Δεν έχει υπάρξει κάποια τριβή, πηγαίνει καλά. Όλοι μας τα πάμε καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση. Το απολαμβάνω αυτό από το 2022. Είναι καλό να είναι δίπλα στον πατέρα μου, που μπορεί να του δίνει συμβουλές, να τον βοηθάει και να βοηθάει κι εμένα. Ελπίζω κι εγώ να τον βοηθήσω με εμπειρίες».

Τι είναι αυτό που τον έχει πάει στο επόμενο επίπεδο; «Η νοοτροπία. Ξεκάθαρα η νοοτροπία. Τίποτα άλλο».

Ρωτήθηκε, τέλος, πώς αισθάνεται από άποψη ενέργειας, συγκριτικά και με το Roland Garros του 2021. «Αισθάνομαι υπέροχα. Παίζω καλό τένις και πέρα από τη νοοτροπία, είναι και η οπτική των πραγμάτων. Από τη μια, μπορεί να είσαι εξαντλημένος μετά από κάθε ματς σου. Καθετί που προσπαθείς να κάνεις, να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και υπάρχει και η άλλη εκδοχή, που κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το απολαμβάνεις τόσο πού που δε σε νοιάζει αν είναι εξαντλητικό ή όχι. Ανανεώνεσαι κάθε φορά. Νομίζω ότι σε αυτό κατευθύνομαι ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαι χαρούμενος όταν βγαίνω στο court, χαρούμενος που παίζω. Είμαι χαρούμενος που βγάζω ωραία χτυπήματα. Είναι η όλη δυναμική που με έχει κάνει πεινασμένο και μου έχει δημιουργήσει την επιθυμία να παίζω τένις και να θέλω να πετύχω νέα πράγματα».

Στα ελληνικά ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, τι θα ήθελε να σπουδάσει και είπε ότι τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική, η γεωγραφία και η λογοτεχνία.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.-ThemaSports
19/05 @ 21:30

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη και πανηγύρισε το έκτο του ATP Masters

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις! -ThemaSports
18/05 @ 20:30

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις!

«Υπάρχουν ταξίδια ικανά να σε μετατρέψουν σε θρύλο» το σύνθημα του Οίκου Louis Vuitton που κατόρθωσε να επανενώσει το «θρυλικό» δίδυμο Φέντερερ και Ναδάλ, δύο χρόνια μετά… το σκάκι των Κριστιάνο – Μέσι!

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!-ThemaSports
12/05 @ 14:38

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Masters της Ρώμης!

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 00:00

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της Ρώμης!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ