Φιλιππούσης: «Απίστευτος αθλητής ο Τσιτσιπάς - Μάθημα το Wimbledon»

Φιλιππούσης: «Απίστευτος αθλητής ο Τσιτσιπάς - Μάθημα το Wimbledon»

Ο Μαρκ Φιλιππούσης βρίσκεται στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά εδώ και περίπου έξι μήνες, οπότε έχει πια ολοκληρωμένη άποψη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

«Έχει μεγάλη υποστήριξη, το είδατε χθες και σε όλα τα ματς του», είπε αρχικά o 46χρονος Ελληνοαυστραλός, πρώην Νο.8 στον κόσμο . «Η Μελβούρνη έχει πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα. Έχει, όμως, και τον σεβασμό του αυστραλιανού κοινού, οι Αυστραλοί έχουν αθλητική παιδεία και τους αρέσει να βλέπουν μάχη. Ένα από τα πράγματα που κάνει ο Στεφ είναι να τα δίνει όλα στο court. Είναι φοβερός αθλητής και το έδειξε χθες. Δύο αθλητές έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και δυστυχώς έπρεπε να υπάρχει χαμένος. Ο Σίνερ είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά ο Στέφανος έδειξε τη σωματική και πνευματική του δύναμη και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά στο τέλος. 

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι για τον Στεφ; «Είναι διαφορετικό να βλέπεις τα ματς του από το box. Φαίνεται, όμως, πολύ χαλαρός. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία, χτυπάει καλά την μπάλα. Είναι, βέβαια, επικίνδυνοι όσοι έχουν μείνει στο ταμπλό, παίζουν εξαιρετικό τένις. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική τους θέση, δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτόν που θα έχει απέναντί του κάθε φορά». 

Και συνέχισε: «Επίσημα είμαι μαζί του από τότε που τελείωσε το Wimbledon. Τον γνωρίζω ολοένα και καλύτερα εντός και εκτός court, αλλά νομίζω ότι κάθε άνθρωπος ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο, ειδικά αυτός ως τενίστας. Η εμπειρία των ημιτελικών εδώ είναι πλεονέκτημα και μπορεί να βοηθήσει στις μεγάλες στιγμές, ειδικά στα μεγάλα courts». 

Ρωτήθηκε και για τη δουλειά που έγινε στο ψυχολογικό κομμάτι μετά το περσινό Wimbledon και τα όσα... τραγελαφικά συνέβησαν στο ματς με τον Νικ Κύργιο: «Το Wimbledon ήταν μεγάλο μάθημα για εκείνον. Έκανε κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει και έμαθε από αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Προσπαθείς να πετύχεις τη νίκη και αν δεν τα καταφέρεις, πρέπει να μάθεις από την ήττα. Μια ήττα σαν αυτή μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη από νίκη. Νομίζω ότι αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση». 

Ποιος είναι ο τομέας στον οποίο έχει βοηθήσει περισσότερο τον Στέφανο; «Νομίζω ότι είναι η ηρεμία. Είναι απίστευτος αθλητής, με σπουδαίο παιχνίδι, σπουδαίο all-around παιχνίδι. Ωστόσο, εξαιτίας της τεχνολογίας, των στατιστικών και όλων όσων συμβαίνουν στα ματς, τα ποσοστά στο σερβίς κλπ είναι πιθανό να χαθείς. Είναι σημαντικά να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλο αυτό με ωφέλιμο τρόπο, αλλά οι παίκτες μπορεί και να ξεχάσουν να παίξουν το παιχνίδι τους. Αυτό που προσπαθώ να του περάσω είναι ότι έχεις το δικό σου πλάνο, το δικό σου παιχνίδι και από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις προσαρμογές, ανάλογα με ποιον αντιμετωπίζεις».

Πηγή: www.sdna.gr

 
 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Νιούκαστλ με ήρωα Ρομέρο η Τότεναμ!

Έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Νιούκαστλ με ήρωα Ρομέρο η Τότεναμ!

Η Τότεναμ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στην έδρα της Νιούκαστλ, όμως τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από το St. James' Park με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), χάρη σε buzer-beater του Ρομέρο!

BEST OF THEMASPORTS