Ο Μαρκ Φιλιππούσης βρίσκεται στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά εδώ και περίπου έξι μήνες, οπότε έχει πια ολοκληρωμένη άποψη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Έχει μεγάλη υποστήριξη, το είδατε χθες και σε όλα τα ματς του», είπε αρχικά o 46χρονος Ελληνοαυστραλός, πρώην Νο.8 στον κόσμο . «Η Μελβούρνη έχει πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα. Έχει, όμως, και τον σεβασμό του αυστραλιανού κοινού, οι Αυστραλοί έχουν αθλητική παιδεία και τους αρέσει να βλέπουν μάχη. Ένα από τα πράγματα που κάνει ο Στεφ είναι να τα δίνει όλα στο court. Είναι φοβερός αθλητής και το έδειξε χθες. Δύο αθλητές έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και δυστυχώς έπρεπε να υπάρχει χαμένος. Ο Σίνερ είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά ο Στέφανος έδειξε τη σωματική και πνευματική του δύναμη και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά στο τέλος. 

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι για τον Στεφ; «Είναι διαφορετικό να βλέπεις τα ματς του από το box. Φαίνεται, όμως, πολύ χαλαρός. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία, χτυπάει καλά την μπάλα. Είναι, βέβαια, επικίνδυνοι όσοι έχουν μείνει στο ταμπλό, παίζουν εξαιρετικό τένις. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική τους θέση, δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτόν που θα έχει απέναντί του κάθε φορά». 

Και συνέχισε: «Επίσημα είμαι μαζί του από τότε που τελείωσε το Wimbledon. Τον γνωρίζω ολοένα και καλύτερα εντός και εκτός court, αλλά νομίζω ότι κάθε άνθρωπος ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο, ειδικά αυτός ως τενίστας. Η εμπειρία των ημιτελικών εδώ είναι πλεονέκτημα και μπορεί να βοηθήσει στις μεγάλες στιγμές, ειδικά στα μεγάλα courts». 

Ρωτήθηκε και για τη δουλειά που έγινε στο ψυχολογικό κομμάτι μετά το περσινό Wimbledon και τα όσα... τραγελαφικά συνέβησαν στο ματς με τον Νικ Κύργιο: «Το Wimbledon ήταν μεγάλο μάθημα για εκείνον. Έκανε κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει και έμαθε από αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Προσπαθείς να πετύχεις τη νίκη και αν δεν τα καταφέρεις, πρέπει να μάθεις από την ήττα. Μια ήττα σαν αυτή μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη από νίκη. Νομίζω ότι αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση». 

Ποιος είναι ο τομέας στον οποίο έχει βοηθήσει περισσότερο τον Στέφανο; «Νομίζω ότι είναι η ηρεμία. Είναι απίστευτος αθλητής, με σπουδαίο παιχνίδι, σπουδαίο all-around παιχνίδι. Ωστόσο, εξαιτίας της τεχνολογίας, των στατιστικών και όλων όσων συμβαίνουν στα ματς, τα ποσοστά στο σερβίς κλπ είναι πιθανό να χαθείς. Είναι σημαντικά να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλο αυτό με ωφέλιμο τρόπο, αλλά οι παίκτες μπορεί και να ξεχάσουν να παίξουν το παιχνίδι τους. Αυτό που προσπαθώ να του περάσω είναι ότι έχεις το δικό σου πλάνο, το δικό σου παιχνίδι και από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις προσαρμογές, ανάλογα με ποιον αντιμετωπίζεις».

Πηγή: www.sdna.gr

 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.-ThemaSports
19/05 @ 21:30

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη και πανηγύρισε το έκτο του ATP Masters

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις! -ThemaSports
18/05 @ 20:30

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις!

«Υπάρχουν ταξίδια ικανά να σε μετατρέψουν σε θρύλο» το σύνθημα του Οίκου Louis Vuitton που κατόρθωσε να επανενώσει το «θρυλικό» δίδυμο Φέντερερ και Ναδάλ, δύο χρόνια μετά… το σκάκι των Κριστιάνο – Μέσι!

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!-ThemaSports
12/05 @ 14:38

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Masters της Ρώμης!

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 00:00

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της Ρώμης!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ