Οι παίκτες της Μπρίστολ Ρόβερς ξυρίζουν τα κεφάλια τους για καλό σκοπό

Οι παίκτες της Μπρίστολ Ρόβερς ξυρίζουν τα κεφάλια τους για καλό σκοπό

Ήταν 28 Ιουλίου όταν η Μπρίστολ Ρόβερς, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας, ανακοίνωνε πως ο ποδοσφαιριστής της Νικ Άντερτον είχε διαγνωσθεί με οστεοσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι συμπαίκτες του αλλά και οι οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στο πλευρό του. Μάλιστα, σε κάθε παιχνίδι των «πειρατών», οι οπαδοί έχουν καθιερώσει την συνήθεια να χειροκροτούν επί ένα λεπτό, κάθε φορά που το χρονόμετρο φτάνει στο 16ο λεπτό. Άλλωστε, το 16 είναι και το νούμερο της φανέλας που φοράει ο Άντερτον. Με αυτή τους την κίνηση δείχνουν πως δεν ξεχνούν τον ποδοσφαιριστή τους και θέλουν να του δίνουν διαρκώς δύναμη στον δύσκολο αγώνα του.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είχε καταγράψει 39 συμμετοχές την περσινή σεζόν, συμβάλλοντας καταλυτικά στην άνοδο της ομάδας στην League One. Στη πορεία πέτυχε κάποια σημαντικά γκολ, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας. 

Παρά την επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης όγκου τον Οκτώβριο, τους τελευταίους μήνες υποβάλλεται σε εντατική χημειοθεραπεία αφού μια βιοψία αποκάλυψε ότι τα επιθετικά καρκινικά κύτταρα παραμένουν στο σώμα του. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς ακόμα μήνες, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της ομάδας για την ανεύρεση άμεσης οικονομικής βοήθειας για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών του εξόδων αλλά και την υποστήριξη της οικογένειας του. 

Έτσι, προέκυψε η ιδέα του «Bristol Razors» (τα ξυράφια του Μπρίστολ). Συγκεκριμένα, στις 16 Ιανουαρίου, οι παίκτες αλλά και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας θα ξυρίσουν τα κεφάλια τους σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και υποστήριξης του συμπαίκτη τους.  

Παράλληλα με την πρωτοβουλία τους, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες ένας διαδικτυακός έρανος. Από την πρώτη στιγμή, εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να δωρίσουν χρήματα, υποστηρικτές της ομάδας και μη. Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 15.000 λίρες. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα υποστήριξης στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, πολλοί οπαδοί έχουν ήδη κοινοποιήσει φωτογραφίες με τα ξυρισμένα κεφάλια τους, συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε αυτή τη δράση, όντας δίπλα στον αθλητή.

Πηγή: www.sdna.gr

 
 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Stoiximan: Ανταγωνιστικές Αποδόσεις σε Πάφος-ΑΠΟΕΛ & ΕΝΥ-Απόλλωνας

Stoiximan: Ανταγωνιστικές Αποδόσεις σε Πάφος-ΑΠΟΕΛ & ΕΝΥ-Απόλλωνας

Το κείμενο που ακολουθεί είναι πληρωμένη διαφήμιση εκ μέρους της Stoiximan Cyprus | 18+ | Παιχνίδι είναι, θέλει όρια | https://safergambling.gov.cy/ | Η Stoiximan κατέχει άδεια Κλάσης Β’ από την ΕΑΣ με αριθμό B018