Γιάννης ΙωάννουΈνα δυνατό ματς θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (08/01, 19:00) στο στάδιο Αλφαμέγα, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού η ΑΕΛ θα κοντραριστεί με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Λεμεσιανή ομάδα προέρχεται από οδυνηρή ισοπαλία στο ματς με τη Δόξα, η οποία μείωσε αισθητά τις πιθανότητες της για μία θέση στην εξάδα, αφού είναι στο -6 από την 6η θέση και το πιο... ανησυχητικό δεν είναι η διαφορά, αλλά η εικόνα της ομάδας που δεν πείθει ότι μπορεί αφήσει εκτός τον Απόλλωνα ή την Ομόνοια που πλέον είναι στο +9 μετά τη νίκη επί της Δόξας.
Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι πάντως το... παλεύει, έχοντας ως "όπλο" την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για να μπορέσει η ομάδα του να βελτιωθεί από τη μέση και μπροστά.
Μέσα σ΄ όλα, η ΑΕΛ δεν θα έχει ούτε σε αυτό το ματς τον κόσμο στο πλευρό της λόγω τιμωρίας, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες της για νίκη κόντρα τον ΑΠΟΕΛ, αφού ένα γεμάτο Αλφαμέγα θα έδινε άλλη δυναμική στην ομάδα.
Πάντως, αν οι "κίτρινοι" πάρουν τη νίκη και ο Απόλλωνας χάσει ή φέρει ισοπαλία με την Πάφο, τότε θα παραμείνουν "ζωντανοί" για την εξάδα, έστω κι αν η απόδοση τους δεν αφήνει αισιοδόξα μηνύματα για τη συνέχεια...
Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι πήρε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές, ενώ πέραν του Μπάστο που τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει τη σεζόν, εκτός έμειναν έξι, ο Τσέποβιτς ο οποίος επέστρεψε από την πατρίδα του και προπονήθηκε ατομικά, καθώς και οι τραυματίες Φιλίποβιτς, Κατσανίκλιτς, Μεντόγεβιτς, Νεοφύτου και Φραντζής.
Στην αντίπερα όχθη, ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ θα πάει στη Λεμεσό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για το διπλό, το οποίο θα τον επαναφέρει στην κορυφή, αλλά χωρίς συγκάτοικο μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προετοίμασε αγωνιστικά και πνευματικά την ομάδα του για μία μεγάλη μάχη και δεν... παρασύρεται από τη βαθμολογική θέση της ΑΕΛ, η οποία ναι μεν σκοράρει με το σταγονόμετρο, αλλά είναι σκληροτράχηλη ομάδα και δύσκολα δέχεται γκολ.
Ο Σέρβος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του πέραν του τραυματία Βιγιαφάνιες, τους Κοσταντίνοφ και Γουΐλερ, όμως επιστρέφουν οι Μαρκίνιος και Ντβάλι και είναι υποψήφιοι για το αρχικό σχήμα.
Κυριακή, 08.01.2023 / 19:00
ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ
Στάδιο: Αλφαμέγα
Διαιτητής: Strukan Duje
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Zobenica Bojan
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Jaksic Alen
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Vidulin Marin
AVAR: Durak Vedran
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας
Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής, υπερέβη τα 6.08μ στο Stoiximan Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στον Βόλο, και έγινε ο 4ος άλτης του επί κοντώ όλων των εποχών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/08 @ 18:53
Παιχνίδι παλαίμαχων της περιόδου 1994-95, διεξάχθηκε σήμερα ανάμεσα στον Εθνικό και την Ανόρθωση πριν το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Δασάκι.
02/08 @ 20:50
2-2 ολοκληρώθηκε ο φιλικός αγώνας στο στάδιο "Αμμόχωστος", όπου η Freedom24 ENΎψωνα αντιμετώπισε τον Απόλλωνα.
02/08 @ 15:00
Στη μάχη του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ρίχνονται σε λίγες μέρες οι κυπριακές ομάδες.
01/08 @ 14:40
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες των τεσσάρων Κυπριακών ομάδων μας.
01/08 @ 14:32
Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου και τέως πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, δημοσιοποίησε την επιστολή που απέστειλε στις 21/07/2025 στον νέο πρόεδρο της ΚΟΠ, Χάρη Λοϊζίδη, υποβάλλοντας εισηγήσεις για διάφορες αλλαγές στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των πρωταθλημάτων.
01/08 @ 12:39
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΝ Ύψωνα, Χριστόφορος Μιχαηλούδης, με αφορμή το ξαφνικό «διαζύγιο» της ομάδας του με τον Κύπριο προπονητή, Λιάσο Λουκά.
BEST OF THEMASPORTS