Ο Μπερνάρντο Σίλβα αποκάλυψε ότι οι παίκτες της Πορτογαλίας έμαθαν για την απομάκρυνση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την αρχική ενδεκάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μόλις δύο ώρες πριν από τη σέντρα, αλλά δεν εξεπλάγησαν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια απόφαση που ο Μπερνάρντο Σίλβα ισχυρίζεται ότι «δεν ήταν παράξενη», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε εκτός ενός αγώνα της Πορτογαλίας σε μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά από Euro 2004, ενόψει της αναμέτρησης με την Ελβετία για τους "16" του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο «CR7» είχε αγωνιστεί 194 φορές πριν από εκείνη τη νοκ-άουτ αναμέτρηση της χώρας στο Μουντιάλ του Κατάρ, σημειώνοντας 118 γκολ, ωστόσο οι τελευταίες εμφανίσεις του οδήγησαν στην αντικατάστασή του στην τελευταία ήττα της ομάδας στη φάση των ομίλων από τη Νότια Κορέα, γεγονός που οδήγησε σε διαμάχη με τον προπονητή Φερνάντο Σάντος.  

Ο Σίλβα παραδέχεται σε συνέντευξή του στην «Record» ότι ενώ υπήρχαν πολλές εικασίες σχετικά με τη συμμετοχή του Ρονάλντο πριν από το παιχνίδι των 16, η ομάδα έμαθε ότι θα μείνει εκτός, μόλις λίγες ώρες πριν από τη σέντρα. «Αλλά το μάθαμε για την ομάδα μόνο στα αποδυτήρια όταν φτάσαμε στο γήπεδο, δύο ώρες πριν από το παιχνίδι. Υπάρχουν 26 παίκτες, πάρα πολλοί για να μπορεί ο προπονητής να επιλέξει για κάθε συγκεκριμένο παιχνίδι. Ποτέ δεν με σοκάρει το γεγονός ότι αποφασίζει να πάει με τον έναν ή τον άλλο. Σωστό ή λάθος κατά τη γνώμη του καθενός, ο προπονητής έχει το δικαίωμα να παίρνει τις αποφάσεις που παίρνει».

Ο Ρονάλντο αντικαταστάθηκε από τον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος έκανε χατ-τρικ στη νίκη με 6-1 επί της Ελβετίας, με τον Ρονάλντο να μπαίνει αργότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Ράμος διατήρησε τη θέση του στον προημιτελικό με το Μαρόκο, οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 1-0 - με τον Ρονάλντο να μην μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι αφού μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. 

«Πριν από 10 χρόνια, ο στόχος μου ήταν να κλείσω την καριέρα μου στην Μπενφίκα. Το σκέφτομαι ακόμα»

Επιπλέον ο Μπερνάρντο Σίλβα παραδέχθηκε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει ένα «νέο πρότζεκτ» μακριά από τη Μάντσεστερ Σίτι όπου εντάχθηκε το 2017 και έκτοτε έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, συνδέθηκε έντονα με τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι και ο ίδιος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την τύχη του σε έναν διαφορετικό σύλλογο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να πάρει μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον του φέτος καλοκαίρι.

«Είμαι πολύ συγκεντρωμένος στη φετινή σεζόν και δεν έχει νόημα να μιλάω για αποχώρηση, επειδή βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν. Είμαι 28 ετών, θα γίνω 29 το καλοκαίρι και έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το συμβόλαιό μου θα τελείωνε στα 31. Δεν κρύβω ότι ο στόχος μου τα επόμενα χρόνια, αν συμβεί κάτι καλό αλλού, θα είναι πιθανότατα να μετακομίσω σε ένα νέο πρότζεκτ».

Η PSG παρακολουθούσε επίσης τον Σίλβα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, πριν ο Πορτογάλος διεθνής αποφασίσει τελικά να παραμείνει στη Σίτι. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι έχει έναν άλλο σύλλογο στο μυαλό του - την ομάδα της παιδικής του ηλικίας, την Μπενφίκα. Άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι σίγουρος για το πού θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, αλλά εξακολουθεί να σκέφτεται συνεχώς την επιστροφή στην Μπενφίκα πριν τελειώσει η αγωνιστική του ζωή.

«Πηγαίνοντας σε ένα νέο πρότζεκτ στην ηλικία των 29 ετών, θα τελειώσω αυτό το συμβόλαιο πιθανότατα μόνο στα 34. Αν με ρωτήσετε: τι σκεφτόσουν πριν από 10 χρόνια; Ο στόχος μου ήταν να επιστρέψω στην Μπενφίκα στην ηλικία των 32 ετών το πολύ. Τι σκέφτομαι σήμερα; Εξαρτάται από το τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι. Δεν θα πω ψέματα: δεν είναι κάτι που δεν περνά από το μυαλό μου. Το σκέφτομαι κάθε χρόνο. Πάντα ήταν ένας στόχος».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!-ThemaSports
05/09 @ 09:41

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 18:32

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ μίλησε στη σελίδα της ομάδας κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2022/23 και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν.

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ-ThemaSports
29/03 @ 10:50

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για τον θάνατο μετανάστη που εργαζόταν στα έργα για το Μουντιάλ.

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ-ThemaSports
22/03 @ 11:45

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ

Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/02 @ 10:50

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ιβάνα Κνολ μοιάζει με μετοχή που ανεβάζει συνεχώς την αξία της και ... σαρώνει στα social media

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη-ThemaSports
08/02 @ 14:55

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξήχθη από 20 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ