Σάββας Νεοκλέους

Σε ότι αφορά το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, απομένει η τελευταία αγωνιστική της α΄ φάσης για να συμπληρωθούν εξ ολοκλήρου τα δύο γκρουπ 8άδας. Το πρώτο γκρουπ 8άδας για το ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν εισιτήρια ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, καθώς και το δεύτερο γκρουπ 8άδας για το ποιες ομάδες δεν θα τα καταφέρουν να εκπληρώσουν τον στόχο της παραμονής και θα πέσουν στη Γ΄ Κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής, τελευταίας για το 2022, όπως θα δείτε και τη βαθμολογία πιο κάτω, θα γίνει χαμός για τις ομάδες που μαθηματικά δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο πρώτο γκρουπ 8άδας.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της α΄ φάσης του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2022, ώρα έναρξης 14:30

ΑΟΑΝ Αγία Νάπα-Εθνικός Άχνας

Αλκή Ορόκλινη-FC Κρασάβα ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα

Ομόνοια Αραδίππου-Ερμής Αραδίππου

ΑΕΖ Ζακακίου-Οθέλλος Αθηαίνου

ΠΟΞυλοτύμπου-Πέγεια 2014

Αναγέννηση Δερύνειας-ΠΑΕΕΚ Κερύνειας

ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου-Π.Ο. Αχυρώνας Ονήσιλος

Ολυμπιάς Λυμπιών-ΑΛΣ Ομόνοια 29Μ

Ενδιαφέρον αναμετρήσεις όπου θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό για τα δύο γκρουπ ενόψει της β΄ φάσης του πρωταθλήματος.  Αναμένεται ότι σε αρκετά παιχνίδια θα πέσουν κορμιά για να μπορέσουν ομάδες με πρωταγωνιστικές βλέψεις, ψηλούς στόχους, να... κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο πρώτο γκρουπ 8άδας.

Όπως και να ΄χει, πάντως, στους πάγκους ομάδων που ήδη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο πρώτο γκρουπ 8άδας, αλλά και σε αυτές που έχουν τον πρώτο λόγο για να συμπληρώσουν αυτό το γκρουπ, είναι προπονητές με τη δική τους… ιστορία, παρουσία, πορεία σε ομάδες Α΄ Κατηγορίας.

Ο πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας, Οθέλλος Αθηαίνου, έχει στον πάγκο του τον Νεντίμ Τούτιτς.  Σπουδαία παρουσία για μία 4ετία (1992-1996) ως ποδοσφαιριστής στην Ομόνοια, ενώ μέχρι στιγμής στην Κύπρο ως προπονητής κάθισε στον πάγκο Ομόνοιας, Νέας Σαλαμίνας, Αλκή Ορόκλινη, Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Η 2η στη βαθμολογία Β΄ Κατηγορίας αυτή τη στιγμή ΑΕΖ Ζακακίου, έχει στον πάγκο της τον Λιάσο Λουκά. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Νέα Σαλαμίνα, αγωνίστηκε σε ΑΕΛ, ΑΕΠάφος, ΑΕΚ Κουκλιών, Καρμιώτισσα.  Στη συνέχεια κοούτσαρε την ομάδα των Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα, Άρη, Π.Ο. Αχυρώνα Ονήσιλο.

Ο 3ος στη βαθμολογία Εθνικός Άχνας έχει στον πάγκο του τον Πάμπο Χριστοδούλου.  Η ποδοσφαιρική του καριέρα περιλάμβανε παρουσία για χρόνια σε Δόξα Κατωκοπιάς, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.  Σε ότι αφορά την προπονητική του καριέρα, σίγουρα δεν ξεχνά και ο ίδιος τη σεζόν 2011-2012 όπου στέφθηκε πρωταθλητής στον πάγκο της ΑΕΛ. Δόξα Κατωκοπιάς, Ολυμπιακός. Εθνική Κύπρου, Ανόρθωση, Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα ομάδες που κάθισε στον πάγκο τους.

Σε ότι αφορά την 4η στη βαθμολογία Πέγεια 2014, προπονητής είναι ο Νικόλας Μαρτίδης. Μπορεί να μην έχει αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική καριέρα για διάφορους λόγους, εντούτοις, ως προπονητής έχει σημειωμένο το όνομα του στην πιο ιστορική στιγμή της ΑΕΖ Ζακακίου, μιας και ήταν ο προπονητής που την ανέβασε από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, ενώ κάθισε και στον πάγκο ομάδων όπως Άρη και Ερμή Αραδίππου.

Ακολούθως, η ομάδα Π.Ο. Αχυρώνας Ονήσιλος έχει στον πάγκο τον προπονητή, Χρύση Μιχαήλ. Ως ποδοσφαιριστής… έλαμψε σε ΑΕΛ και κυρίως ΑΠΟΕΛ, ενώ είχε και μία σεζόν στην ΕΝΠαραλιμνίου.  Στην προπονητική του καριέρα ανέλαβε ομάδες όπως Ολυμπιακό, Άρη, Ερμή, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, ενώ πριν τη νυν ομάδα του ήταν στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Σε ότι αφορά την πρώτη πεντάδα αυτή τη στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας, αυτοί είναι οι κόουτς που θεωρούμε ότι με τις ομάδες που έχουν θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να μπορέσουν μέσα από τα ματς της β΄ φάσης του α΄ γκρουπ 8άδας να εξασφαλίσουν μία από τις τρεις θέσεις που θα ανέβουν από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία.

Τώρα, κατά το πόσο θα υπάρξει άλλη ομάδα που διεκδικεί στην τελευταία αγωνιστική της α΄ φάσης του πρωταθλήματος τη συμμετοχή της στην πρώτη 8άδα, απλά να σημειώσουμε ότι σε πάγκους ομάδων υπάρχουν προπονητές που είτε ως κόουτς είτε ως παίκτες πέρασαν από Α΄ Κατηγορίας, όπως της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας ο Νίκος Νικολάου (Νικολάκης), ΑΛΣ Ομόνοια 29Μ ο Απόστολος Μακρίδης, ενώ στην Ομόνοια Αραδίππου είναι ο Πανίκος Κοσμά καθώς και στη ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου ο Γιώργος Λυμπουρής.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β' Κατηγορία - Β' Όμιλος: Στις 20 Απριλίου η προτελευταία αγωνιστική -ThemaSports
17/04 @ 16:29

Β' Κατηγορία - Β' Όμιλος: Στις 20 Απριλίου η προτελευταία αγωνιστική

Στην 13η αγωνιστική μπαίνει το στο δεύτερο όμιλο του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας και σύμφωνα με τον της ΚΟΠ όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 16:30.

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τα στιγμιότυπα από τους αγώνες Αγία Νάπα-Ομόνοια Αρ. και ΕΝΠ-Ύψωνας-ThemaSports
14/04 @ 15:14

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τα στιγμιότυπα από τους αγώνες Αγία Νάπα-Ομόνοια Αρ. και ΕΝΠ-Ύψωνας

Δείτε στο πιο κάτω video τα τέρματα που σημειώθηκαν στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας που έγιναν το Σάββατο 13 Απριλίου.

Β' Κατηγορία: Δείτε τα τέρματα των χθεσινών αναμετρήσεων για τη 12η αγωνιστική του Α' Ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
14/04 @ 10:47

Β' Κατηγορία: Δείτε τα τέρματα των χθεσινών αναμετρήσεων για τη 12η αγωνιστική του Α' Ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο, τα τέρματα που σημειώθηκαν στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας που έγιναν το Σάββατο 13 Απριλίου:

Β' Κατηγορία: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής σε Α' και Β' Όμιλο-ThemaSports
11/04 @ 16:58

Β' Κατηγορία: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής σε Α' και Β' Όμιλο

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν στις 13-14 Απριλίου 2024 για τη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας.

Ομόνοια 29Μ-ΕΝΠ: Προσωρινή διακοπή λόγω φωτοβολίδων! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
05/04 @ 21:08

Ομόνοια 29Μ-ΕΝΠ: Προσωρινή διακοπή λόγω φωτοβολίδων! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Γύρω στο 72ο λεπτό στο ντέρμπι κορυφής της Β' κατηγορίας που διεξαέται στο Δάλι ανάμεσα στην Ομόνοια 29Μ και την ΕΝΠ, η ατμόσφαιρα έγινε... αποπνικτική από τα δεκάδες καπνογόνα και φωτοβολίδες που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ